Zo heb ik mijn ruimte ingericht om beauty behandelingen aan te bieden

Vorig jaar startte ik met de opleiding schoonheidsspecialiste. Ondertussen heb ik al verschillende modules afgerond waaronder make-up, lash lifts, wenkbrauwen en gelaatsverzorgingen. Hiervoor had ik een ruimte nodig in huis waar ik deze behandelingen kan uitvoeren. Ik laat in deze blogpost zien hoe ik dit heb aangepast.

Ruimte in huis

Vorig jaar kochten mijn vriend en ik een handelswoning waar mijn winkel Roosfleurig gevestigd is. Boven de winkel is een werkruimte voor de winkel en was er nog een kamer vrij waar ik mijn beautybehandelingen wou uitvoeren. Op dit moment kan je bij mij terecht voor lash lifts en massages. De grote renovaties gebeuren begin volgend jaar, maar tot dan gebruiken we deze ruimte. We veranderen enkele kleine zaken zodat ik alvast kon starten met mijn aanbod.

Gezellige inrichting

De ruimte waarin ik klanten verwelkom moet ontspannen zijn en rust uitstralen. Ik heb daarom de muren voorzien van taupe en witte kleuren. De behandelstoel is wit met een taupe teddyhoeslaken. Verder is er een wit opbergkastje, houten tafel, plantje en een spiegel. Ook heb een viscose vloerkleed gekozen van Tapeso om een warmer gevoel te creëren. Het is voor de klant namelijk aangenamer om na een behandeling met de voeten op een tapijt te stappen dan op een harde tegel. Bij Tapeso hebben ze een ruim assortiment tapijten. Je hebt enorm veel keuze en ik ben enorm blij met de keuze die ik gemaakt heb. De kleur past enorm mooi bij de muur en zorgt voor gezelligheid. Ze hebben trouwens ook een vloerkleden outlet. De moeite om eens een kijkje te nemen.

Verlichting

Goede verlichting is essentieel voor het uitvoeren van beautybehandelingen. Er komt natuurlijk licht binnen. Om in de avond te kunnen werken, heb ik een ringlamp voorzien zodat de ruimte goed verlicht is zodat ik heel precies kan werken.

Opbergruimte

Voldoende opbergruimte is essentieel. Om een behandeling uit te voeren heb ik verschillende spullen nodig. Voor een lashlift gebruik ik soms maar liefst 10 verschillende producten en tools. Ik voorzag een kastje met lades en plankjes waar ik alles per behandeling organiseer. Zo kan ik per klant vlot uithalen wat ik nodig heb.

Aan de slag!

De ruimte is ondertussen klaar om klanten te ontvangen! Ik hoop dat ze zich welkom, ontspannen en verwend voelen tijdens hun behandeling. Ik ben alvast blij met het resultaat!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *