Wonen in een boerengat

Al heel mijn leven woon ik in een klein dorpje, helemaal niets mis mee. We hebben een grote tuin en het is hier erg rustig. Het wonen in een boerengat heeft enkele nadelen en daarover gaat deze blogpost. Misschien herken je wel een aantal van mijn ‘ergenissen’.

Mijn rijbewijs heb ik nog (steeds) niet en daardoor ben ik afhankelijk van het openbaar vervoer. In het dorp waar ik woon, rijdt er elk uur één, maximaal 2 bussen naar de stelplaats. In de stelplaats moet ik overstappen om een bus te nemen naar de juiste bestemming. Helaas is deze aansluiting niet fantastisch. Om naar school te geraken, moet ik 2 bussen nemen en daarna de metro. ’s Ochtends ben ik in totaal een uur en kwartier onderweg en ben ik om 8u al op school, veel te vroeg want de lessen beginnen pas om 8u30. Om 12u30 heb ik meestal gedaan met de lessen en dan ben ik rond 13u30 in de stelplaats. Helaas rijden er op dat moment geen bussen naar het drop waar ik woon. Oplossing: mijn meter komt mij halen, haha!
Wanneer wij boodschappen willen doen, zijn we eigenlijk verplicht de auto te nemen. De enige ‘winkel’ dat je in mijn dorp vindt, is een bakker. De dichtstbijzijnde winkel is toch zo’n 5/10 minuutjes rijden met de auto en dan heb je een Delhaize. Winkel je liever in de Colruyt, Aldi of Lidl ben je 15/20 minuten onderweg. Even boodschappen doen, gaat dus moeilijk.
Dit zijn eigenlijk de enigste zaken waaraan ik mij soms eens aan erger. Wonen jullie in een klein dorpje of eerder in de stad? 
Liefs, Ellen
Volg mij via Bloglovin – Twitter – Facebook – Instagram – Youtube 

16 reacties

 1. Ik begrijp je ergernissen zeer goed, maar het lijkt mij ook wel erg fijn om in een klein dorpje te wonen 😉 Ik woon niet in een klein dorpje, maar het openbaar vervoer is hier ook echt een ramp! Vroeger reed er een bus rechtstreeks naar mijn campus en was je er op 20 à 30 minuten, nu doe ik er een uur over, beeeeih!!

 2. Ik woon ook in een klein dorpje, maar wij hebben alles gelukkig wel dichtbij. Alleen de bus is klote ;/ gelukkig heb ik nu wel al 5 jaar mijn rijbewijs dat scheelt zoveel tijd!

 3. Ik woon is best een groot dorp als je het zo ziet, we hebben gen auto en kunnen lopend naar de supermarkt of het centrum. Ik had klasgenootjes die in een dorpje woonde waar geen enkele winkel zat, soms kwam er een winkel op wielen voorbij rijden haha.. Lijkt me vooral vervelend dat je niet even snel iets kan halen..

 4. Wij zijn verhuisd naar een boerengat om de rust op te zoeken en ook om bewust geen buren te hebben.. ik heb hier voorlopig nog geen spijt van. Wij moeten ook 5 à 10 min rijden voor de dichtste bakker en slager.. maar we hebben elk een auto, dus dit is geen nadeel 🙂
  Eefje

 5. Haha best wel herkenbaar dit! Ik woon aan de rand van een klein stadje, opzich is alles in de buurt qua dagelijkse boodschappen. Wel is het irritant dat er geen grote stad in de buurt is, maar goed 🙂
  X Emma

 6. Waar ik me nogal eens aan irriteer is dat je zeker wel een kwartier onderweg ben met de auto om naar de Kruidvat te gaan haha. En het openbaar vervoer is best wel rot, maar ik heb gelukkig mijn rijbewijs en dat is het beste wat me is overkomen haha. liefs x

 7. Aaaah ! Ik weet niet of je het nog weet. Maar héél lang geleden volgde ik jou. Maar toen was het bloggen bij mij een beetje op een laag pitje en was ik mijn bloglovin wachtwoord kwijt en ik wist je naam niet meer. En nu ineens heb ik je blog weer gevonden (hij is mooi!) en ja dus. Ik volg je weer byeee 🙂

 8. Haha herkenbaar! Bij mij passeren er twee bussen per dag: één 's ochtends naar het dichtsbijzijnde stadje met de middelbare school en het station en één die om 16u30 daar vertrekt om dan na de lessen terug naar huis te gaan. :p Naar de winkel is het 10min rijden, wat super vervelend is als je gewend bent van op kot even met de fiets in nog geen 5min aan de winkel te staan. :p Maar ik woon er wel graag (:
  xo Noor

 9. Wow, enkel een bakker, dat is we erg weinig! Dan woon ik niet echt in een boerengat, haha. Alleen heb ik ook soms wat problemen met bussen, maar het is niet zo erg als bij jou, wow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *