Wellness Academie cursus visagie: mijn ervaring

Wellness Academie cursus visagie mijn ervaring

Eind november volgde ik een cursus visagie bij de Wellness Academie. Ik wilde altijd mijn make-up skills verbeteren en dankzij deze opleiding heb ik dit kunnen doen. Mijn ervaring en wat ik juist leerde tijdens deze cursus lees je hier.

Wellness Academie cursus visagie: mijn ervaring

Ik volgde de cursus visagie bij de Wellness Academie. Deze opleiding kan je zowel in dagreeks, avondreeks of in het weekend volgen. Ik koos om op zaterdag en zondag de cursus te volgen in Hasselt. Naast Hasselt zijn er ook nog andere plaatsen verspreid over België en Nederland waar je de cursus kan volgen. Wellness Academie biedt naast een cursus visagie ook nog andere opleidingen aan.

Een aantal van jullie waren heel benieuwd naar mijn ervaring met de Wellness Academie en daarom heb ik een verslagje gemaakt van mijn weekendcursus. Ik vertel jullie meer over wat ik geleerd heb, wat je van de lessen kan verwachten en welke spullen je mee moet nemen.

Zaterdag

Om 10 uur werden we verwacht bij de Wellness Academie in Hasselt. Zodra iedereen aanwezig was, gingen we naar het lokaal. Daar werden we verwelkomd door Katrien Vandormael. Zij geeft de basiscursus visagie, maar ook de vakopleiding visagiste. In totaal waren we met 12 deelnemers en we leerden elkaar snel even kennen.

Wellness Academie cursus visagie mijn ervaring

Na de kennismaking, werden we in groepjes van twee verdeeld en namen we plaats in de stoelen. Ook stalden we de spullen uit die we moesten meenemen (reinigingsmelk, lotion, dagcrème, oogcrème, handdoeken, watjes, wattenstaafjes, mascara, lippotlood en oogpotlood). Make-up en penselen worden door de Wellness Academie beschikbaar gesteld.

Nadien leerden we over de basis van je gezichtsverzorging en hoe je dit bij iemand anders doet. Ook leerden we deze dag werken met concealer, foundation, oogschaduw, bronzer,… Eerst werd uitgelegd waarom we bijvoorbeeld met concealer werken, dan toonde Katrien hoe je het juist aanbrengt, dan legde ze bepaalde technieken uit en daarna mochten we het zelf proberen bij onze partner. We kregen constant feedback van Katrien. Zo weet je of je goed bezig bent en toont ze hoe je bepaalde technieken kan verbeteren. Om 17u was de les gedaan en kregen we een syllabus mee naar huis zodat we dit ’s avonds konden nalezen.

Wellness Academie cursus visagie mijn ervaring

Wellness Academie cursus visagie mijn ervaring

Wellness Academie cursus visagie mijn ervaring

Wellness Academie cursus visagie mijn ervaring

Zondag

Zondag leerden we de smokey eyes. Dit is niet meteen een ooglook die ik vaak zou dragen, maar het was wel interessant om eens te proberen bij anderen. In de namiddag kregen we de opdracht om bruidsmake-up in 30 minuten te maken. Spannend, maar leuk om te doen!

De opleiding visagie was voor mij echt een verrijking. Ik heb veel nieuwe technieken leren kennen. Hetgeen wat mij echt is bijgebleven, zijn de concealertechnieken. Zo kan je heel makkelijke roodheden in je gezicht wegwerken met groene concealer. Het was een gezellig weekend en ik heb veel bijgeleerd!

Voor meer informatie over de cursus visagie kan je op de website van de Wellness Academie terecht.

Heb jij een cursus visagie gevolgd bij de Wellness Academie? 

Liefs, Ellen

6 reacties

  1. Ik vind het wel héél interessant! Ik zou graag ook wat meer leren over make up en dergelijke! Lijkt me een zeer nuttige en fijne cursus! Ik ga eens op hun website kijken ☺️ Heb je nu ook een soort diploma? Of, was het echt gewoon een cursus voor de fun? X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *