Wat te doen in Luxemburg

Afgelopen weekend bracht ik door in Luxemburg. Ik verbleef in het stadje Vianden en van daar bezochten we verschillende bezienswaardigheden. In deze blogpost deel ik mijn tips wat je kan doen in Luxemburg.

Wat te doen in Luxemburg

Kasteel Vianden

We verbleven in het dorpje Vianden. Het is een prachtige dorpje waar je terug gaat in de tijd. Bovendien heb je vanop verschillende plaatsen in het dorp zicht op het kasteel. Het kasteel ligt namelijk op een heuvel. Je kan de kabelbaan nemen naar de top van de heuvel en vandaar het kasteel bereiken. Let wel op dat je goede wandelschoenen aandoet. Je moet door een hobbelige padje de weg naar het kasteel vinden.

Het kasteel zelf heeft een mooi uitzicht op het dorpje en de omgeving. Bovendien heeft het enkele mooie kamers. Een must visit!

Lees hier meer over Vianden kasteel.

kasteel vianden
Kasteel Vianden
Kasteel Vianden

Kajakken Dillingen

In Dillingen vertrekt er een kajaktocht van 14km in een mooie omgeving. We huurden een kajak via Outdoor Freizeit en ontdekten de omgeving. Na de tocht van zo’n vier uur met tussenstops, namen we de bus terug naar Dillingen.

Kajakken Dillingen
Kajakken Dillingen
Kajakken Dillingen

Stuwmeer Esch-sur-Sûre

Het stuwmeer van Esch-sur-Sûre is een populaire plaats op zomerse dagen. Je kan hier tijd doorbrengen aan het water en genieten van de zon. Bovendien kan je op dit stuwmeer kajakken, peddelsurfen of gewoon zwemmen. Een aanrader op zonnige dagen.

Tip: breng een bezoek aan het dorpje Esch-sur-Sûre! Het is een gezellig dorpje dat een tussenstop waard is.

Esch-sur-Sûre
Esch-sur-Sûre

Luxemburg stad

Je kan geen bezoek brengen aan Luxemburg zonder de hoofdstad te bezoeken. Mijn favoriete bezienswaardigheid van de stad? De Adolfsbrug! Je kan hier onder wandelen en dit raad ik zeker aan.

Luxemburg stad
Luxemburg stad

Verblijf Hotel Belle Vue

We verbleven gedurende 4 nachten in het Belle Vue Hotel in Vianden. Dit hotel ligt in het centrum en heeft bovendien een zwembad met zicht op het kasteel. Verder was de kamer met terras erg ruim. Een aanrader!

hotel belle vue vianden

Reisvlog

Benieuwd naar meer? Bekijk zeker de reisvlog die ik maakte van mijn vakantie in Luxemburg.

Liefs, Ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *