Wat maakt bloggen nu zo leuk?

Mijn blog bestaat ongeveer een jaar en half, maar ik moet toegeven dat ik pas een halfjaar actief blog. Sinds december 2013 zijn er maar enkele dagen geweest waarop er geen artikel verscheen. Knap vind ik. Tegenwoordig heb ik echt zoveel inspiratie en is het bloggen iets wat ik niet kan missen. Ik zet even op een rijtje wat voor mij het bloggen zo leuk maakt. 

Fotograferen, schrijven, artikelen bedenken, … Dit kan je niet doen zonder eerst eens creatief na te denken. Als blogger wil je namelijk origineel zijn, je wilt je onderscheiden tussen de andere bloggers. Ik vind het super om creatief bezig te zijn voor mijn blog.
Een blog onderhouden is geen gemakkelijk ding. Na een drukke schooldag heb ik soms echt geen zin om nog iets te doen. Omdat ik graag wil dat er regelmatig een artikel verschijnt op mijn blog heb ik leren vooruit werken en plannen. Hiervoor kon ik echt niet plannen. Nu begint dit steeds beter en beter te lukken. Dit is erg handig voor school en voor later.
Vroeger had ik wel eens momenten waarop ik mij verveelde. Zo’n momenten komen nu bijna niet meer voor. Je hebt altijd wel iets te doen. Artikelen schrijven, fotograferen, mailtjes beantwoorden, contact houden met je lezeressen, … en ga zo maar door. Als je een blog hebt, heb je altijd wel iets te doen.
Doordat je een eigen plekje hebt op het internet kan je alles plaatsen wat jij wilt. Je hoeft met niemand rekening te houden. Ik kan schrijven wat ik leuk vind, zonder dat ik met iemand rekening moet houden. Ik kan al mijn gedachten delen met het internet.
Als je kijkt naar de artikelen die ik in het begin schreef en nu (vergelijk ook even de foto’s als je mijn oude artikelen opzoekt), kan je zien hoeveel ik gegroeid ben. De sprong die ik tot nu toe heb gemaakt, is waanzinnig groot. Ik vind het leuk om te zien wat ik tot nu toe al bereikt heb. In mijn ogen is dat best veel! Zowel als persoon en als blogger ben ik gegroeid!
Op mijn blog verschijnen regelmatig artikelen over beauty, fashion en lifestyle. Dit zijn de voornaamste categorieën. Doordat dit mijn site is, kan ik kiezen waarover ik schrijf. De variëteit is ontzettend groot. De ene dag een outfit post, de andere dag een review. Super om mijzelf op zoveel domeinen te ontwikkelen.
Misschien wel het allerleukste aan bloggen; de reacties van lezeressen! Als je aan een artikel enorm veel tijd heb besteed, is het leuk dat anderen dat opmerken. Ik waardeer jullie reacties echt enorm! Dank je wel daarvoor!
Liefs, Ellen
Volg mij via bloglovin – twitter – instagram – youtube

20 reacties

  1. Ja, inderdaad, dat van vervelen heb ik nu ook niet meer, haha! Er is altijd wel iets te doen! Dat wereldje staat nooit stil. Inderdaad, de creativiteit die je erin kwijt kan, geweldig!

  2. Ha, hier een beginnende blogger. Ik herken wat je zegt, zit zelf op het moment in een blog-dip. Ideeën genoeg, te veel zelfs, maar tijd vinden en regelmatig posten blijkt lastig. Komt vast wel goed! Groetjes, Femke

  3. Ik herken dit echt allemaal. De reacties en alles wat er bij komt kijken vind ik geweldig. Ik ben er ook echt door gegroeid als persoon! En je verveelt je nooit meer haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *