Wat eet jij op kot?

In het weekend bij hotel mama eet je lekker en gezond en dan plots is het maandag en zorg je weer voor jezelf. Is dit herkenbaar? Je eet extra veel op zaterdag en zondag om er dan weer een hele week tegenaan te kunnen. Soms krijg je iets mee van thuis en hou je het zo toch nog iets langer uit. Ik vroeg me ook af wat jullie eten tijdens jullie week op kot? Misschien kan ik zo wat inspiratie opdoen! Hier enkele tips van mij om je week op kot goed door te komen.

Alhoewel de studententijd vooral bekend staat om de vele biertjes, zakken chips tijdens de examenperiode en magnetronmaaltijden, zijn gezonde maaltijden voor studenten nu helemaal hip. Ergens is het kwartje gaan vallen dat gezond eten ook bij kan dragen tot betere prestaties op de universiteit en hogeschool. En zo is gezond eten onder studenten nu helemaal niet meer zo raar.

Ontbijt

Wat eet jij op kot?

Pexels

Als je wat meer tijd hebt in de ochtend, kan het lekker en vullend zijn om muesli te eten en er wat fruit en yoghurt bij te doen. Fruit dat lekker past bij muesli is blauwe bessen, banaan, aardbei of appel. Muesli is bovendien ook heel rijk aan vezels en dat zorgt voor een lang vol gevoel. Dit zorgt ervoor dat je niet met rammelende maag in de les zit. Dit is een ontbijtje voor wanneer je iets meer tijd hebt in de ochtend. En als je van de social media bent, doen deze ontbijtjes het natuurlijk ook altijd goed op Instagram!

Wanneer je minder tijd hebt, is brood natuurlijk ook nog steeds een gezond optie. Zorg dan natuurlijk wel voor volkorenbrood. Biologisch zuurdesembrood is nog gezonder en kan zelfs door mensen met een glutenintolerantie gegeten worden. Leg er wat gezond belg op en klaar is kees! Op de weg naar de hogeschool of universiteit kan je hier ook nog snel een koffie on the go nemen! Een paar leuke adresjes in Leuven zijn het Punto Café en Anna Speciality Bar.

Lunch

wat eet jij op kot?

 ​Pexels

Het is zo lekker een gezond broodje te eten tijdens lunch. Je vindt tegenwoordig overal broodjesbars, wat het makkelijk maakt om een gezonde maaltijd te eten, als je onderweg bent! Soep is ook altijd een goed idee, want het is licht verteerbaar en vermindert dus ook de kans om in slaap te vallen in de les tijdens de middag. Coup de soup is een goed adresje in Leuven. Ze serveren dagelijks zes verschillende soepen, die allemaal biologisch en glutenvrij zijn!  Tot slot blijft salade eten natuurlijk ook altijd een aanrader.

Avond

wat eet jij op kot?

Pexels

Het is altijd leuk om met je vriendinnen samen af te spreken en lekker te koken. Het is gezellig en aangezien je zo druk bezig met praten, vliegt het kookwerk zo voorbij. Nog meer voordelen zijn dat het je kook skills verbetert,  het is goed voor je portemonnee en je het zo gezond kan maken als je maar wilt. Als je geen zin hebt om te koken is de Alma in Leuven ook altijd super handig. Ze hebben er bijvoorbeeld lekkere en vullende salades voor een zacht studentenprijsje.

Voila, de dag zit erop! Je had een goede dag op de universiteit/hogeschool, lekker gegeten, je voelt je goed en fit in je vel en bent weer klaar voor een nieuwe dag!

Wat eet jij op kot?

Liefs, Ellen

14 reacties

  1. Mijn kot-tijd is ondertussen al een paar jaar geleden, maar ik maakte vaak pasta klaar met een saus met veel groentjes. Verder ging ik ook af en toe met vrienden in het studentenrestaurant eten. Lekker makkelijk! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *