Follow:
Lifestyle

Wat eet jij op kot?

In het weekend bij hotel mama eet je lekker en gezond en dan plots is het maandag en zorg je weer voor jezelf. Is dit herkenbaar? Je eet extra veel op zaterdag en zondag om er dan weer een hele week tegenaan te kunnen. Soms krijg je iets mee van thuis en hou je het zo toch nog iets langer uit. Ik vroeg me ook af wat jullie eten tijdens jullie week op kot? Misschien kan ik zo wat inspiratie opdoen! Hier enkele tips van mij om je week op kot goed door te komen.

Alhoewel de studententijd vooral bekend staat om de vele biertjes, zakken chips tijdens de examenperiode en magnetronmaaltijden, zijn gezonde maaltijden voor studenten nu helemaal hip. Ergens is het kwartje gaan vallen dat gezond eten ook bij kan dragen tot betere prestaties op de universiteit en hogeschool. En zo is gezond eten onder studenten nu helemaal niet meer zo raar.

Ontbijt

Wat eet jij op kot?

Pexels

Als je wat meer tijd hebt in de ochtend, kan het lekker en vullend zijn om muesli te eten en er wat fruit en yoghurt bij te doen. Fruit dat lekker past bij muesli is blauwe bessen, banaan, aardbei of appel. Muesli is bovendien ook heel rijk aan vezels en dat zorgt voor een lang vol gevoel. Dit zorgt ervoor dat je niet met rammelende maag in de les zit. Dit is een ontbijtje voor wanneer je iets meer tijd hebt in de ochtend. En als je van de social media bent, doen deze ontbijtjes het natuurlijk ook altijd goed op Instagram!

Wanneer je minder tijd hebt, is brood natuurlijk ook nog steeds een gezond optie. Zorg dan natuurlijk wel voor volkorenbrood. Biologisch zuurdesembrood is nog gezonder en kan zelfs door mensen met een glutenintolerantie gegeten worden. Leg er wat gezond belg op en klaar is kees! Op de weg naar de hogeschool of universiteit kan je hier ook nog snel een koffie on the go nemen! Een paar leuke adresjes in Leuven zijn het Punto Café en Anna Speciality Bar.

Lunch

wat eet jij op kot?

 ​Pexels

Het is zo lekker een gezond broodje te eten tijdens lunch. Je vindt tegenwoordig overal broodjesbars, wat het makkelijk maakt om een gezonde maaltijd te eten, als je onderweg bent! Soep is ook altijd een goed idee, want het is licht verteerbaar en vermindert dus ook de kans om in slaap te vallen in de les tijdens de middag. Coup de soup is een goed adresje in Leuven. Ze serveren dagelijks zes verschillende soepen, die allemaal biologisch en glutenvrij zijn!  Tot slot blijft salade eten natuurlijk ook altijd een aanrader.

Avond

wat eet jij op kot?

Pexels

Het is altijd leuk om met je vriendinnen samen af te spreken en lekker te koken. Het is gezellig en aangezien je zo druk bezig met praten, vliegt het kookwerk zo voorbij. Nog meer voordelen zijn dat het je kook skills verbetert,  het is goed voor je portemonnee en je het zo gezond kan maken als je maar wilt. Als je geen zin hebt om te koken is de Alma in Leuven ook altijd super handig. Ze hebben er bijvoorbeeld lekkere en vullende salades voor een zacht studentenprijsje.

Voila, de dag zit erop! Je had een goede dag op de universiteit/hogeschool, lekker gegeten, je voelt je goed en fit in je vel en bent weer klaar voor een nieuwe dag!

Wat eet jij op kot?

Liefs, Ellen

Share on
Leave a comment

Dit vind je misschien ook leuk

14 Comments

 • Reply Natalie

  Ik zit al eventjes niet meer op kot, maar moet zeggen dat ik best nog flink kookte toen! Burrito’s was mijn signature dish haha

  13 december 2017 at 11:14 am
 • Reply Daisy de Vos Burchart

  Op kot is op kamers denk ik? Dat heb ik nooit gedaan ( ja even via een baan bij een vakantiepark ). Had dit blogje toen wel willen lezen haha 🙂 Wat een leuke tips

  13 december 2017 at 11:21 am
 • Reply querine

  wat is een kot? ik ben er denk ik een beetje uit want ik heb echt geen flauw idee

  13 december 2017 at 11:43 am
  • Reply Ellen

   Een kot is een studentenkamer. In België zeggen we een kot haha!

   13 december 2017 at 12:19 pm
 • Reply Jamey

  Haha ik heb echt net als de andere geen idee wat “op kot” is lol.

  13 december 2017 at 11:59 am
  • Reply Ellen

   Kot = studentenkamer 🙂

   13 december 2017 at 12:18 pm
 • Reply Nicole Orriëns

  Het is voor mij alweer een tijdje geleden, maar wij kookten toen om de beurt. Zo heb ik best verschillende gerechten leren kennen.

  13 december 2017 at 2:14 pm
 • Reply Fleur

  Wij aten op kamers altijd veel pasta. Lekker voedzaam en goedkoop. Ook wel witte bonen op toast, lekker!

  13 december 2017 at 2:55 pm
 • Reply Haydée

  Mijn kot-tijd is ondertussen al een paar jaar geleden, maar ik maakte vaak pasta klaar met een saus met veel groentjes. Verder ging ik ook af en toe met vrienden in het studentenrestaurant eten. Lekker makkelijk! 😀

  13 december 2017 at 3:27 pm
 • Reply Sanne

  ik heb nooit op kot gezeten, maar zo te lezen eet je wel gezond. Blijven doen. 😉

  13 december 2017 at 6:19 pm
 • Reply Bouchra

  Voor mij is het ook al lang geleden. Ik kookte toen veel pasta en rijst. Vult goed en kost niet zoveel.

  14 december 2017 at 9:06 am
 • Reply Nienke

  Bij ons was het vaak pasta maken of pizza bestellen. Pasta is makkelijk te maken en toch wel heel lekker.

  14 december 2017 at 9:45 pm
 • Reply Marie-Lise (Reislustig.be)

  Bij mij al bijna 20 jaar geleden (jezus!) maar echt gezond at ik niet op kot. Zolang het maar goedkoop was, want ik kreeg niet veel weekgeld mee 😉

  14 december 2017 at 10:15 pm
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.