Wat een kotstudent echt nodig heeft

Ik zit nu al drie jaar op kot en in die tijd heb ik enkele dingen ontdekt die het kotleven simpeler en aangenamer maken. In deze blogpost geef ik enkele tips over wat je nu echt nodig hebt als kotstudent.

kot spullen

Onmisbare spullen op kot

Wat heb je nu echt nodig om het studentenleven aangenamer te maken op kot? Ik heb een lijstje gemaakt met enkele onmisbare dingen op kot. Deze blogpost is in samenwerking met Lionshome.

  1. BRITA waterkan: het eerste jaar op kot had ik een hele opslag van waterflessen in mijn kamer. Dit nam ontzettend veel plaats in beslag, maar mijn ergernis kwam pas later toen ik al mijn voorraad had opgedronken. Toen moest ik waterflessen halen in de supermarkt. Op zich niet zo erg, maar wel vervelend als je hiermee 10 minuten moet wandelen of fietsen en er dan nog eens mee naar de tweede verdieping moet. Je kan niet zo veel flessen per keer kopen want dat is te zwaar. De BRITA waterkan was een geweldige oplossing voor mij. Hiermee kan je kraantjeswater filteren. De smaak van het water is net zoals flessenwater maar je hoeft ervoor niet naar de winkel. Dé oplossing voor kotstudenten die niet houden van de smaak van kraanwater en niet willen sleuren met flessenwater.
  2. Grill: een grill gebruik ik voor verschillende dingen: om groenten te grillen, maar ook om toast te maken van oud brood of een croque monsieur. Bovendien is het niet zo een duur apparaat en is het handig om variatie te brengen in je eten.
  3. Dekentjes: ik ben iemand die het al snel koud heeft. Op mijn vorig kot werkte de verwarming niet altijd optimaal. Ofwel was het te warm ofwel te koud op mijn studentenkamer. Dit is iets dat kan voorvallen en als het wat kouder was, had ik gelukkig mijn dekentjes die mij warm hielden. Bovendien geven dekentjes een knus gevoel en maken ze je kot extra gezellig. 
  4. Decoratie: een kot moet voor mij sfeervol zijn en een plaats waar ik mij kan thuis voelen. Dit kan pas als ik mijn studentenkamer inricht met leuke decoratie die bij mij past. Ik maak er echt mijn werk van om het zo gezellig mogelijk te maken. Op Lionshome vind je een verzameling van ontzettend toffe accessoires die ik zo op mijn kot zou zetten.

Wat is voor jou onmisbaar op kot?

Liefs, Ellen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *