Follow:
Lifestyle

Waarom ik niet elke dag blog

Veel bloggers die ik volg, plaatsen dagelijks of zelfs 2x per dag een artikel op hun blog. Voor deze bloggers heb ik echt veel respect. Voor mij (en nog andere bloggers) is het onmogelijk om zoveel online te zetten. Ik som even op waarom ik niet elke dag kan bloggen.

 • Een goed artikel schrijven, vraagt veel tijd en inspiratie. Soms ontbreekt dit bij mij. Ik ben al snel een uur bezig met het nemen van foto’s en deze te bewerken. Daarna moet er nog een artikel geschreven worden. Ik ben al snel 2 uur met een artikel bezig. Na een lange schooldag of na mijn vakantiewerk heb ik echt geen zin meer om achter mijn laptop te kruipen en een artikel te schrijven. Het liefst wil ik in de zetel zitten en een film kijken. Vaak doe ik dat dan ook.
 • Als je elke dag een artikel online wil krijgen, ontstaat er een soort van druk. In de beginjaren van mijn blog, plaatste ik elke dag een artikel. Dit lukte niet en daar raakte ik gefrustreerd van. Nu blog ik 4/5 keer in de week en dit geeft mij meer ademruimte en meer plezier in het schrijven van leuke artikelen.
 • Ik plaats liever een artikel waar ik helemaal achter sta, dan een artikel dat vlug vlug gemaakt is.  Van een artikel met mooie foto’s en een leuke tekst word ik blij.
 • Als ik enkele dagen op vakantie ga, moet ik minder vooruit werken. Nu ‘moeten’ is een groot woord, maar ik vind het fijn als er op de vaste dagen (dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag) een artikel verschijnt op mijn blog.
Bovenstaande opsomming geeft (denk ik) goed weer waarom ik niet elke dag blog. Ik studeer en daarom is het niet altijd even makkelijk om bloggen en school te combineren. Sinds ik een vast schema heb wanneer ik artikelen post, lukt het beter om een artikel online te krijgen.
Blog jij elke dag? Waarom wel (/niet)?
Liefs, Ellen
Share on
Leave a comment

Dit vind je misschien ook leuk

23 Comments

 • Reply Michaela J.

  Heel herkenbaar! Ik blog ook niet elke dag, lukt me gewoon niet 😉

  19 juli 2015 at 6:25 am
 • Reply Mariëlle Markgraaff

  Zeker goed dat je hier dan op let! 🙂 Ik zit altijd vol inspiratie en mis soms gewoon tijd haha, maar het lukt me nog steeds omdat ik veel vrije tijd heb. Het voelt voor mij niet als druk, ik vind het gewoon een super leuke hobby 🙂

  19 juli 2015 at 7:30 am
 • Reply Griet Lucas

  Begrijpelijk! Vooral dat het belangrijker is dat je een goed artikel online zet dan iets wat snel gemaakt is.
  Ik werk momenteel met een zomerschema al vind ik dat een beetje gek, omdat ik normaal zo goed als elke dag een artikel online zet 🙂 ik heb dan al snel het gevoel dat ik iets 'mis' 🙂

  19 juli 2015 at 6:26 am
 • Reply Mayara Esther

  Herkenbaar! In het begin blogde ik ook elke dag maar er bleven toch wel dagen tussen hakken en daar ergerde ik me aan. Ik kon mijn afspraken niet nakomen en daarom werd mijn motivatie steeds minder. Sinds ik 3 keer per week ben gaan bloggen heb ik meet motivatie en kan ik ook betere artikelen leveren. Voorheen schreef ik soms van die hele korte artikelen waar ik uiteindelijk niet blij mee was.

  >> http://www.mayaraesther.nl

  19 juli 2015 at 8:42 am
 • Reply beyoutifool

  Helemaal mee eens! Ik vind het trouwens ook belachelijk dat kleine bloggers (zowat 90% online) vinden dat ze elke dag moeten bloggen en daar dan verantwoording voor af leggen als ze een dagje niets hebben gepost. Het is niet dat iemand er wakker van ligt waarom er die dag niets online komt, toch?

  19 juli 2015 at 7:29 am
 • Reply Essential Honesty

  Ik probeer elke dag te posten, maar ik merk dat het ook niet elke dag even vlot gaat.. Ik schrijf een beetje heel de week door, afhankelijk van hoeveel foto's ik kon schieten in het weekend ..

  19 juli 2015 at 9:22 am
 • Reply Merdjelin

  Heel begrijpelijk! Ik plaats zelf vier artikelen per week. En dat gaat nu goed, maar ik heb wel eens periodes waarin dat minder is. Dan post ik ook minder aangezien ik kwaliteit belangrijk vind dan kwantiteit x

  19 juli 2015 at 9:45 am
 • Reply Merdjelin

  Heel begrijpelijk! Ik plaats zelf vier artikelen per week. En dat gaat nu goed, maar ik heb wel eens periodes waarin dat minder is. Dan post ik ook minder aangezien ik kwaliteit belangrijk vind dan kwantiteit x

  19 juli 2015 at 9:49 am
 • Reply Waar is de gastvrijheid?

  Herkenbaar! Ik denk dat het er ook aan ligt wat voor blog je hebt. Zelf blog ik namelijk over gastvrijheid in een breed begrip, echter doe ik dit ongeveer 1 keer in de 2 weken. Gewoon zelf kijken wat voor frequentie het beste voor jou en je blog is. 🙂

  19 juli 2015 at 1:14 pm
 • Reply Kiss & Make-up

  Begrijpelijk hoor, bloggen is ZO tijdrovend! Ik blogde eerste om de dag, nu al een hele tijd elke dag, maar meer dan 1x per dan zou echt onmogelijk zijn. Waar vind je dan nog tijd voor andere dingen eh?

  19 juli 2015 at 1:36 pm
  • Reply admin

   Inderdaad, zelfs nu ik vakantie heb, vind ik de tijd niet om elke dag te bloggen.

   19 juli 2015 at 1:44 pm
 • Reply Bianca

  2x per dag is echt veel teveel, zijn er Belgische blogs die dat doen? Ik vind voor een professionele blog 1x per dag ideaal en voor een hobbyblog 3-5x per week.

  19 juli 2015 at 11:36 am
 • Reply Heyitsmenien x

  Ik blog ook niet elke dag meer. Geeft me veel meer rust! En zo voelt bloggen ook niet 'verplicht'.

  19 juli 2015 at 1:49 pm
 • Reply Brightmorningdew

  Ik blog nu wel elke dag maar als ik een dagje geen inspiratie hebt dan plaats ik niets! Bloggen is mijn hobby en het voelt voor mij als echte ontspanning van mijn echte baan (die kan nogal stressvol zijn). Zodra het als een "verplichting gaat voelen schrijf ik inderdaad niets.. maar ik word onrustig van niet schrijven en zou stiekem zelfs wel 2x per dag willen bloggen.. alleen vind ik dat altijd een beetje "zonde" van een artikel .. ik wil graag dat een artikel alle plaats krijgt en een hele dag in de schijnwerpers mag staan haha 🙂

  19 juli 2015 at 4:14 pm
 • Reply Charline S

  Ik blog zelf nog maar een half jaar dus ik zit voorlopig nog boordevol inspiratie! Daarom blog ik ook elke dag. Ik denk wel dat er veel meer tijd kruipt in een video maken, wat ik jou soms wel zie doen. Dat doe ik dan ook niet echt vaak, omdat je daar soms een dag mee bezig bent. Ik vertrek morgen op vakantie dus ik moet wel heel veel vooruit bloggen en ook als ik terug kom moet ik bijna de hele maand vooruit plannen om elke dag een post online te krijgen. Dat gaat wel heel veel werk zijn maar ik zie het nog wel goed komen 😉 Een goede planning is van de orde, en weten wat ik op welke dag online wil zetten. Zo kan ik toch al veel op voorhand maken. Daarom kies ik voor posts zoals reviews, inspiratie via pinterest enz.

  Veel succes met je blog tijdens de vakantie! x

  Liefs, Charline | Charline Has a Blog

  19 juli 2015 at 5:33 pm
 • Reply Annebrittures

  Ik blog zelf super onregelmatig. Ik zou er beter een soort systeempje in moeten steken. Want hoe het nu verloopt is niet bepaald goed vind ik. Jij hebt nog een structuur en je kan wat beter plannen. (Ik ben gewoon een grote chaoot..) Ik heb er ook respect voor, voor de bloggers die erin slagen zo vaak en veel te posten. Alsof hun inspiratie uit een kraantje loopt? En vooral dat vakantie gedoe, waarbij je moet vooruit schrijven. Dat lijkt me helemaal niet leuk als je twee keer per dag een artikel schrijft én 14 dagen weg bent. 28 artikels?! Dat is gekkenwerk!

  19 juli 2015 at 5:47 pm
 • Reply withlovefromS

  Groot gelijk heb je! Kwaliteit boven kwantiteit! <3

  19 juli 2015 at 6:28 pm
 • Reply Amy - The Pink Perfectionist

  Ik blog zelf al 2 jaar lang iedere dag, gewoon omdat ik mij daar het beste bij voel. Ik werk gemiddeld 1 à 2 weken vooruit waardoor ik eigenlijk nooit 'druk' voel. Als ik dan als een keertje geen inspiratie heb dan hoef ik me geen zorgen te maken omdat ik toch vooruit heb geschreven. Ook add ik altijd gelijk een draft in WordPress van zodra ik een nieuw idee heb! Die ideeën werk ik dan meestal een paar keer per week uit en dan plan ik ze allemaal in. Op die manier hoef ik geen filler artikels te schrijven en komt er ook geen last op mijn schouders 😀

  19 juli 2015 at 6:44 pm
 • Reply Desiree Wanders

  Meid, je hebt groot gelijk! Je moet doen wat voor jou goed voelt en waar jij gelukkig van wordt

  19 juli 2015 at 6:51 pm
 • Reply Nesrin

  Jij moet doen waar je jij goed bij voelt en ik vind het knap dat jij weet wat jij prettig werkt en geforceerd bloggen vind ik vooral not done.

  Zelf blog ik bijna 1,5 jaar en plaats dagelijks een artikel. In combinatie met een gezin bestaande uit twee kinderen en mijn baan lukt dit niet altijd.

  19 juli 2015 at 8:23 pm
 • Reply Monique | WritingMonique

  Het is inderdaad het belangrijkste dat je artikelen online zet waar jij helemaal achter staat. Ik blog dagelijks, maar twee artikelen per dag zitten er ook echt niet in hoor haha.

  20 juli 2015 at 6:43 am
 • Reply come-moda

  Je hebt gelijk, ik blogde eerst ook om de dag, toen elke dag. Ik merkte dat er een druk op me stond, wat ik niet fijn vond

  20 juli 2015 at 7:48 am
 • Reply Margo

  Ik begrijp dit heel goed! Als je iets forceert wordt de kwaliteit vaak minder, dat moet je niet willen. Ik blog ook alleen wanneer ik inspiratie heb & tijd! Lekker vrijblijvend houden.

  29 juli 2015 at 12:52 pm
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.