Tips voor originele en makkelijke kerstkaarten

In de digitale tijdsperiode is het fijn om iets op papier te ontvangen. Zo geniet ik er van als ik kerstkaarten ontvang, maar ik vind het even leuk om ze zelf op te stellen en te versturen. Je kan kerstkaarten zelf schrijven met de hand of je kan ze digitaal ontwerpen. Op deze manier kan je meer creativiteit kwijt. In deze blogpost deel ik mijn tips voor originele en makkelijke kerstkaarten.

kerstkaart

1. Kerstfotoshoot

Een gepersonaliseerde kerstkaart ontwerp ik het liefst met een zelfgemaakte foto. Eind november organiseerde mijn zus een kerst fotoshoot met haar paard. Ze kleedde haar paard feestelijk aan en zelf droeg ze een kerstmuts. Ik maakte enkele foto’s en bewerkte deze. Het resultaat mag er zijn en deze foto’s kunnen perfect gebruikt worden voor een kerstkaart.

2. Ontwerp kerstkaart

Op Kaartje2go ontwierp ik eerder al eens uitnodigingen en deze keer gebruikte ik de website om mijn kerstkaarten te maken. De tweede stap in het proces van het maken van een originele kerstkaart, is het selecteren van een design. Op deze site heb je heel veel keuze van moderne ontwerpen die je kan gebruiken en aanpassen naar eigen smaak. Nadat het ontwerp gekozen is, kunnen we beginnen met het personaliseren. Eerst pas ik de foto aan en nadien de tekst.

3. Persoonlijke tekst

Nu is het tijd om een kerstwens toe te voegen. Je kan het kort of uitgebreid maken. Ik vind het leuk om een kort tekstje toe te voegen en af te stemmen op de ontvanger. Heb je geen inspiratie? Kaartje2go heeft standaard tekstjes die je kan aanpassen naar wens. Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden en is een uitgebreide tekst niet nodig. Je kan het weer naar smaak aanpassen.

kerstkaart

Dit is de uiteindelijke kerstkaart van mijn zus geworden. De foto in combinatie met tekst zegt genoeg en kan verzonden worden naar alle geliefden.

Verstuur jij kerstkaarten dit jaar?

Liefs, Ellen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *