Tips voor betere foto’s met Moto g6 + winactie

Ik hou ervan nieuwe gadgets te ontdekken en te leren kennen. Dit deed ik met de Moto g6 van Motorola die ik leerde kennen tijdens het lanceringsevent in Antwerpen. Afgelopen weken nam ik het toestel in gebruik en in deze blogpost review ik de Moto g6, geef ik tips om betere foto’s te nemen met je smartphone en mag ik een toestel weggeven!

moto g6

Moto g6

Een maand lang testte ik de Moto g6 en mijn oordeel over de smartphone deel ik in deze blogpost. Voor de specificaties kan je kijken bij bol.com.

Wat ik zo fijn vond aan de smartphone:

 • Snel en simpel Android systeem.
 • Lange batterijduur + laadt snel op.
 • Mooie foto’s door de dubbele camera, alleen wanneer het echt donker was, waren de foto’s wat korrelig. Zie mijn tips hieronder over hoe je dit kan oplossen.

Het was een fijne ervaring om het toestel in gebruik te hebben. Android vind ik sowieso een fijn besturingssysteem dus ik was het in gebruik nemen van een nieuwe gsm snel gewoon. Verder vond ik het handig dat je gewoon kan inloggen met een vingerafdruk. De camera is ook van goede kwaliteit en heeft allerlei functies zoals het zelf instellen van ISO, diafragma etc om nog betere foto’s te maken. Daarnaast heeft hij een snelle oplaadtijd. In maximum een halfuur is je gsm opgeladen. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken is dat de camera in donkere ruimtes minder goede foto’s maakt. Nu is dit bij vrijwel elke gsm zo, dus een echt minpuntje is het nu ook weer niet.

De Motorola Moto g6 is verkrijgbaar bij o.a. bol.com en kost €232,95. De Moto g6 plus kost €291,95 en vind je hier op bol.com.

moto g6

Met deze tips maak je betere foto’s met je smartphone!

Tegenwoordig neem ik meer foto’s met mijn smartphone dan met mijn fototoestel. Een smartphone heb je altijd bij en neemt tegenwoordig erg mooie foto’s. Ook vind ik het handig dat ik ze meteen kan bewerken en op social media kan posten. Op het event waar de Moto g6 werd voorgesteld, was er een fotograaf aanwezig die enkele tips gaf om betere foto’s te maken met je smartphone en de belangrijkste deel ik in deze blogpost zodat je er zelf mee aan de slag kan gaan.

 • Tip 1: licht. Donkere ruimtes laten foto’s nooit mooi tot zijn recht komen. Je zoekt best het licht op. Een tip die we kregen om toch in het donker te fotograferen, is om aan iemand te vragen om de zaklamp van zijn smartphone boven te halen. Zo heb je toch wat meer licht. Ook tijdens de middag fotograferen is geen goed idee omdat je lelijke schaduwen in je gezicht krijgt. Best zoek je de schaduw op om toch nog mooie foto’s te maken. De beste tijd om foto’s te maken is tijdens golden hour oftewel als de zon opkomt en ondergaat.
 • Tip 2: klikken op het scherm voor meer scherpte en om de belichting aan te passen. Je kan je foto net wat lichter maken door op donkere plaatsjes te klikken.
 • Tip 3: schone lens. Er komen sneller vlekken op je lens dan je zou denken. Snel de lens even schoonmaken, zorgt meteen voor heldere foto’s.
 • Tip 4: zoom niet! Zoomen doe je met je voeten. Door te zoomen, komt er veel ruis in je foto wat meestal geen mooi resultaat oplevert. Als je dichterbij foto’s wil maken, ga je gewoon dichterbij staan.
 • Tip 5: compositie. Het is niet omdat je met een smartphone foto’s maakt dat je alle tips wat betreft fotografie overboord moet gooien. Ik werk graag met de regel van derden, maar maak ook gebruik van lijnen, probeer andere hoeken uit, speel met het licht,… Ik vind het ontzettend tof om steeds verschillende composities uit te proberen en hiermee te spelen.

moto g6

Win een Moto G6!

Met bovenstaande tips om betere foto’s te nemen met je smartphone kan je nu aan de slag met de winactie. Ik mag namelijk een Moto g6 weggeven!

Wat moet je doen om kans te maken?

 • Volg mij op Instagram @ellenismynamex
 • Volg Motorola België op Instagram @motorola_be
 • Post een vakantiefoto op jouw Instagram, tag mij in de foto (@ellenismynamex), @motorola_be in de beschrijving en gebruik de hashtags #hellomoto #helloyou #motog6
 • Laat onder deze foto op Instagram weten dat je meedoet

Alleen deelnemers uit België. De winactie loopt tot 12 augustus 2018. Veel succes!

Liefs, Ellen

Dit product ontving ik ter review, dit heeft echter geen invloed op mijn mening. Ik hecht veel waarde aan eerlijke reviews, lees mijn disclaimer.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *