Parijs in 7 foto’s (dag 2)

Ik kwam thuis met meer dan 500 foto’s na 4 dagen Parijs. Echt belachelijk veel! Waarschijnlijk ben ik niet de enige die altijd veel te veel foto’s maakt tijdens de vakantie. Omdat ik jullie moeilijk kan overspoelen met 500 foto’s, heb ik een selectie gemaakt van 7 foto’s per dag. Ik deel vandaag de 7 leukste foto’s van mijn tweede dag in Parijs. Heb je deel 1 gemist? Klik dan hier!

Foto 1: Ticket Eiffeltoren

’s Ochtends stonden we vroeg op, zodat we tegen openingsuur de Eiffeltoren konden bezoeken. Wij zijn met de trappen naar het tweede verdiep geweest en nadien met de lift naar de top. Het uitzicht vanop de Eiffeltoren is echt prachtig!

Foto 2: Trocadéro

Vanop de Eiffeltoren heb je een mooi zicht op het Trocadéro plein. Vanaf dit plein kan je mooie foto’s nemen van de Eiffeltoren. Verder kan je hier ook even uitrusten met een mooi zicht op de fontein en de Eiffeltoren.

Foto 3: Ponts des Arts

De slotjesbrug is verwijderd. Wel is er nog een monument op het einde van de brug waar er sloten hangen. Je komt trouwens overal in Parijs sloten tegen!

Foto 4: La Basilique du Sacré Coeur

Je kan Parijs niet verlaten zonder de Sacré Coeur te bezoeken. Voor we deze basiliek konden bezoeken, moesten we super veel trappen oplopen. Dit was echt dodelijk met een temperatuur van ongeveer 30 graden. We werden wel beloond met een mooi uitzicht.

Foto 5: Uitzicht Sacré Coeur

Een super mooi uitzicht vanuit de Sacré Coeur!

Foto 6: Moulin Rouge

Nu we toch in Montmartre waren, bezochten we de Moulin Rouge. Ik had verwacht dat dit afgelegen zou liggen, maar nee de Moulin Rouge ligt midden op een drukke baan.

Foto 7: Je t’aime

Verder vind je op het Square des Abbesses in Montmartre de ‘Je t’aime’ muur. Dit is een 40m2 fresco waar de kunstenaars Frederic Baron en Claire Kito in meer dan 300 verschillende talen de woorden ‘ik hou van je’ hebben geschreven. Het is wel even zoeken voor je deze woorden in het Nederlands vindt.
Zo dit was alweer dag 2 in 7 foto’s. Over enkele dagen kunnen jullie dag 3 verwachten! 
Liefs, Ellen
Bloglovin – Facebook – Twitter – Youtube – Instagram – Pinterest

 

 

17 reacties

  1. Echt leuk om per dag 7 foto's te laten zien! Het uitzicht van op de Sacré Coeur is zo mooi. Het is bij mij al geleden sinds het 4de middelbaar dat ik in Parijs geweest ben. Ik hoop er snel nog eens heen te kunnen x

  2. Je maakt me gek met al die mooie foto's van Parijs, ik sta echt op het punt om te boeken. Gek, ben er al vaak geweest, maar het gaat gewoon niet vervelen. xx

  3. Je hebt prachtige foto's gemaakt van parijs. Ik ben stiekem wel jaloers want ik zou graag eens willen gaan naar parijs. Ik gun het jouw met plezier. Die slotjes daar tegen komen lijkt mij zo lief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *