Napels: 5 dingen om te doen

Napels zien en dan sterven. De welbekende uitspraak van Goethe. Ik bezocht Napels gedurende vier dagen en deel mijn tips voor Napels: 5 dingen om te doen.

5x doen in Napels

Historisch centrum van Napels ontdekken

Het historisch centrum van Napels is de moeite waard om te ontdekken. Ik deel hieronder mijn tips en welke dingen je precies moet bezoeken in de stad.

Veel kerken in Napels

Napels is een gelovige stad en dat zie je zeker terug in het straatbeeld. Je vindt in het historisch centrum een kerk op elke straathoek. Oké, dat is wat overdreven, maar je begrijpt mijn punt. Het is daarom zeker de moeite waard om enkele kerken te bezoeken!

Kerststraat Napels

Verder vind je een straat terug met allemaal handgemaakte kerststallen. Je vindt het ene na het andere winkeltje met kerststallen, decoratie en figuren. Handige plek voor souvenirs!

Napels
napels
Napels

Metrostation Toledo

Naast het oude gedeelte van de stad, kom je in Toledo terecht in het moderne Napels. Het metrostation is trouwens ook echt de moeite! Je vindt hier de winkelstraat en het is dichtbij het strand waar je een duik in het water kan nemen, maar ook gewoon kan wandelen op de dijk.

Napels

Ontspannen aan het water

Van aan het metrostation Toledo loop je door naar het water. Daar kan je zwemmen, maar ook gewoon op de dijk wandelen. Je vindt er zelfs een kasteel op het water. Castel dell’Ovo is zeker een bezoekje waard om een mooi zicht op Napels te krijgen.

Napels
napels
Napels

Ijsje eten zoals Sissi

Vroeger keek ik met mijn oma naar de Sissi films. Sissi, die eigenlijk Elisabeth noemde, was ooit de keizerin van Oostenrijk en koningin van Hongarije. Zij is vroeger blijkbaar in Napels geweest en at een ijsje op het plein Piazza del Plebiscito. Het ijssalon straalt pure klasse uit en het ijs is er echt lekker. Leuk weetje: Sissi at violet ijs in het ijssalon op de hoek van het Piazza del Plebiscito plein.

Napels

Vesuvius beklimmen

Wanneer je een vakantie plant in Napels, is het zeker de moeite om de vulkaan Vesuvius te beklimmen. Dit kan je makkelijk combineren met een bezoek aan Pompeï. Je neemt een expres bus naar de top. Het laatste kwartier moet je te voet afleggen. Even afzien, maar dan word je getrakteerd op een ontzettend mooi uitzicht op de vulkaan.

Tip: hou er rekening mee dat het boven wat frisser is!

Vesuvius beklimmen
Vesuvius beklimmen
Vesuvius beklimmen

Pompeï bezoeken

Na het beklimmen van de Vesuvius, brachten we een bezoekje aan Pompeï. Deze Romeinse stad werd door de uitbarsting van de vulkaan onder as gelegd en werd daardoor goed bewaard. Dit was één van de hoogtepunten van mijn reis naar Napels.

Ik raad aan om Pompeï met een gids te bezoeken. Je krijgt veel informatie en kleine details mee die je anders misschien niet geweten zou hebben. Na de rondleiding van de gids kan je zelf de stad bezoeken.

Tip: neem een hoedje mee. Het kan erg warm zijn en er is weinig schaduw voorzien. Een petje en zonnecrème besparen je veel leed.

Pompeï bezoeken
Pompeï bezoeken
Pompeï bezoeken
Pompeï bezoeken
Pompeï bezoeken

Italiaans ontbijt

In de straten van Napels vind je overal winkeltjes waar je een ontbijt kan scoren. Ze bieden zoete patisserie aan en je kan er lekkere koffie drinken. De moeite om de dag mee te beginnen!

Pizza eten

In Napels ontstond de pizza en het is daarom echt de plek om pizza te eten. Je vindt doorheen de stad overal plekken waar je dit lekkere gerecht kan eten en dat voor een spotprijs. Je betaalt €4 voor een pizza margherita. Smakelijk!

Liefs, Ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *