Mijn ochtendroutine voor een perfect begin van de dag

Elke dag begint voor mij met een vaste ochtendroutine die me helpt om fris en energiek de dag te starten. Ook helpt een ochtendroutine mij om productiever te zijn, iets dat ik echt wel nodig heb om mijn kledingwebshop & winkel Roosfleurig te runnen. Ik deel daarom enkele tips van mijn ochtendroutine voor een perfect begin van de dag.

Mijn ochtendroutine begint bij het slapengaan

Nachtrust heeft heel wat invloed op mijn ochtendroutine. Slaap ik slecht of ga ik later dan anders gaan slapen? Wees maar gerust dat opstaan veel moeilijker is. Ik probeer daarom om rond hetzelfde tijdstip te gaan slapen. Ook weet ik dat ik gemiddeld 8 uur slaap nodig heb om mij fris en fruitig te voelen bij het opstaan. Ik hou hiermee dan ook rekening met het zetten van een wekker.

Ik sta op rond 7u en 7u30. Nadat ik wakker ben geworden, start ik met mijn ochtendroutine.

Hydratatie

Mijn ochtend begint altijd met een groot glas water. Het helpt om mijn lichaam te hydrateren na een lange nacht en geeft mij een verfrissende start.

Tijd voor Beweging

Om de dag sport ik en ik verkies om dit te doen in de ochtend. Ik start met een thuis workout via YouTube. Dit kan variëren van stretchen tot een korte yogasessie tot een dansworkout. Deze oefeningen helpen mij om mijn spieren los te maken en mijn lichaam wakker te schudden. Het zorgt voor een goede doorbloeding en een helder hoofd, klaar voor de uitdagingen van de dag.

Het Hoogtepunt: Koffie

Na mijn ochtendbewegingen is het tijd voor mijn favoriete moment van de ochtend: koffie. Elke ochtend drinken mijn vriend en ik samen een tas koffie. Het is echt ons momentje van de dag om onze planning te bespreken en om samen wakker te worden. Koffie kopen doe ik bij bij Koffiemarkt. Hun brede assortiment aan koffiesoorten maakt het gemakkelijk om altijd iets nieuws en lekkers te ontdekken.

Een van mijn favoriete merken is L’OR Espresso. Deze koffie is niet alleen van hoge kwaliteit, maar biedt ook een rijke en volle smaak die mijn ochtend echt compleet maakt. Het maken van een kopje L’OR Espresso is een ritueel op zich. Het begint met het kiezen van de perfecte capsule en eindigt met het genieten van de heerlijke aroma’s die zich door de keuken verspreiden.

Ontbijt voor Energie

Na mijn heerlijke kopje L’OR Espresso maak ik een voedzaam ontbijt klaar. Dit bestaat meestal uit Griekse yoghurt met vers fruit, noten en een beetje honing. Een gezond ontbijt geeft me de energie die ik nodig heb om de dag goed door te komen en zorgt ervoor dat ik me verzadigd en tevreden voel.

Mentale Voorbereiding

Terwijl ik van mijn ontbijt geniet, neem ik de tijd om mijn geest voor te bereiden op de dag. Ik schrijf dagelijks in mijn Gratitutde List boekje. In dit boekje noteer ik waarvoor ik dankbaar ben en wat er op dit moment in mijn hoofd omgaat. Ook maak ik op dat moment mijn planning voor dag en kijk ik welke taken en prioriteiten er zijn. Deze voorbereiding helpt mij om gefocust te blijven en mijn gedachten op een positieve manier te ordenen.

Mijzelf klaarmaken

Na mijn dagelijkse routines is het tijd om mijzelf aan te kleden en klaar te maken. Ik zoek een leuke outfit, breng make-up aan en voel mij klaar om de dag te starten.

Conclusie

Mijn ochtendroutine is een essentieel onderdeel van mijn dag. Het helpt me om gefocust, energiek en positief te blijven. De combinatie van hydratatie, beweging, een heerlijk kopje L’OR Espresso, een voedzaam ontbijt en mentale voorbereiding zorgen ervoor dat ik elke dag met een glimlach begin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *