Follow:
Lifestyle

Mijn Make-up Verhaal

 

Waarom en wanneer ben ik begonnen met make-up te dragen?

Ik ben vrij laat begonnen met make-up te dragen, ik was geloof ik 15 à 16 jaar. Toen ik jonger was had ik last van acne en hierdoor was ik super onzeker. Om de drie maand ging ik naar de schoonheidsspecialist en ze raadde mij het poeder van Jane Iredale aan om de puistjes te camoufleren. Dit poeder zou mijn poriën niet verstoppen, zoals andere poeders dat doen. Dit was het enige wat ik toen deed. Jammer genoeg was dit niet voldoende. Uiteindelijk besloot ik om naar de dermatoloog te gaan en ik kreeg pilletjes. De pilletjes waren best zwaar voor mijn lichaam. Ik moest elke maand mijn bloed laten trekken, maar na 6 maand had ik zo goed als geen puisten meer.
Tijdens het nemen van die pilletjes kwam ik het youtube kanaal van Diana tegen. Ik was echt jaloers op haar huid, haha! En door haar gebruik ik nog steeds Embryolisse Lait-Crème Concentré. Vroeger wou ik nooit make-up aandoen, omdat ik mijzelf echt afschuwelijk vond met al die puistjes en ik dacht dat het zo nog meer zou opvallen. Toen mijn huid weer mooier was, begon ik steeds meer en meer youtube video’s te bekijken over make-up. Ik vond het steeds leuker en leuker te vinden om mij op te maken en om die ene lastige puist te camoufleren.
Ondertussen gebruik ik elke dag BB crème, poeder, mascara en blush. Nog steeds niet erg veel in vergelijking met andere bloggers. Ik heb ’s ochtends geen tijd en zin om uitgebreid te make-uppen. Als ik eens wegga mag het voor mij altijd net ietsje meer zijn en ga ik los met oogschaduw en lipstick. Maar bij mijn dagelijkse look voel ik mij het comfortabelste. Ik heb geleerd dat ik mij zelfverzekerder voel met make-up. Vooral de BB crème doet echt wonderen bij mij. Als ik weet dat ik een hele dag thuis ga zitten maak ik mij natuurlijk niet op, een make-uploze dag is ook eens goed ;).
Wanneer ben jij begonnen met make-up?
Liefs, Ellen
Share on
Leave a comment

Dit vind je misschien ook leuk

19 Comments

 • Reply Dagmar Valerie

  Wauw wat een mooi verhaal, ik ben ook begonnen met make-up dankzij YouTube 🙂 Echt mooi geschreven en fijn dat het nu beter gaat met je huid! Liefs, Dagmar

  15 juni 2014 at 7:14 am
 • Reply @nailsbyfml

  Mooi verhaal, ik begon met make-up in klas 1 haha.

  15 juni 2014 at 7:15 am
 • Reply Patoir

  Wat een mooi verhaal! Ik ben ook door acné met make-up begonnen. Je hebt blijkbaar wel erg veel last gehad van acne zo te lezen, wow!

  15 juni 2014 at 8:02 am
 • Reply Muriël K

  Wauw, super om te lezen! Ikzelf ben begonnen toen ik 14 was en eigenlijk was daar geen echte aanleiding voor. Ik ging gewoon wat experimenteren.

  15 juni 2014 at 8:24 am
 • Reply Denise

  Wat een leuk verhaaltje! Ik ben zelf begonnen met make-up toen ik naar de middelbare school ging <3

  15 juni 2014 at 6:25 am
 • Reply Céline S

  Ik ben begonnen toen het gedaan was met mijn toenmalige vriend 🙂 Door bloggers als vera Camilla heb ik net op het juiste moment iets nieuws ontdekt!

  15 juni 2014 at 8:42 am
 • Reply Sanne dm

  Mooi verhaal! Ik heb net dezelfde make-up routine als jij, alleen doe ik soms nog een lipgloss of lippenbalsem erbij.

  15 juni 2014 at 9:59 am
 • Reply Beau

  Leuk om dit te lezen! Ik begon rond mijn 14e met een klein beetje mascara en een te dikke lijn met gel eyeliner 🙂

  15 juni 2014 at 9:31 am
 • Reply Lizzy

  Wat een leuk verhaal om te lezen! 🙂 Wat balen dat je vroeger veel last had van acne! Een heel logisch verhaal om make-up te gaan gebruiken! Erg herkenbaar ook!

  15 juni 2014 at 11:49 am
 • Reply Kirsty

  Leuk om jou verhaal te lezen! Ik ben toen ik naar de middelbare school ging begonnen met het bijna dagelijks dragen van make-up, maar stiekem wilde ik toen ik vier was al wel make-up op hihi dan speelde ik met mijn moeders make-up haha! Ik durfde het toen alleen nog niet buitenshuis op.

  15 juni 2014 at 10:16 am
 • Reply Ines

  wat leuk om te lezen!

  15 juni 2014 at 11:55 am
 • Reply Saskia mywickedweirdlife

  wat leuk om jou make-up verhaal zo te lezen! ik denk dat ik een jaar of 12/ 13 was want ik begon in de brugklas! en dan vooral Hema Make-up!!

  15 juni 2014 at 4:28 pm
 • Reply iThinkPink

  Leuk om te lezen!

  15 juni 2014 at 4:02 pm
 • Reply Mayara Esther

  Ik ben ook laat begonnen met make-up, bij mij was het niet om te camoufleren maar meer om uit te proberen en toen ik ontdekte wat voor moois je allemaal met make-up kon doen werd ik verliefd.

  15 juni 2014 at 6:32 pm
 • Reply Joyce

  Wat leuk om te lezen! Fijn dat het heeft geholpen en dat het nu allemaal over is! Ik snap dat dat echt heel erg vervelend geweest moet zijn!

  15 juni 2014 at 6:22 pm
 • Reply Claudia

  Wat leuk om te lezen. Ik ben om mijn 13e begonnen met hele felle oogschaduw 😛 Tja dat was nog hip in de jaren 90. Ik draag vooral make-up omdat ik me dan eigenlijk mooier vind.

  16 juni 2014 at 8:51 am
 • Reply Mariëlle M.

  Ik kan het me niet echt goed herinneren, in de eerste klas (12 jaar denk ik) droeg ik knalroze oogschaduw haha XD

  16 juni 2014 at 2:16 pm
 • Reply Ismay

  Mooi verhaal, Ellen. Ik heb eigenlijk nooit echt veel make-up gebruikt! Een beetje mascara en oogschaduw en dat was het dan ook wel. Maar omdat langzamerhand mijn jongere zus (6 jaar jonger dan ik) ouder werd geschat, ben ik make-up gaan gebruiken. Ik experimenteer en probeer nu steeds meer dingen uit en ik vind het super leuk! Liefs

  16 juni 2014 at 3:45 pm
 • Reply Florentine

  Wat leuk om te lezen! Echt een mooi persoonlijk verhaal, X Liefs

  16 juni 2014 at 7:19 pm
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.