Mijn ideale ochtend in 5 stappen

ochtend

Iedereen heeft wel een bepaalde ochtend routine. Toch ziet een ochtend routine gedurende de week er anders uit dan in het weekend. Wanneer ik tijd heb, kan ik mijn ochtend ritueel heel uitgebreid doen. In dit artikel deel ik 5 stappen die mijn ochtend ideaal maken. 

1/ Wakker worden zonder wekker

Wakker worden zonder wekker of eender welk geluid is zalig. De dag begint goed als ik goed heb geslapen en op mijn eigen ritme wakker word.

2/ In bed blijven liggen tot ik zin heb om op te staan

Tijdens schooldagen komt dit er helaas niet van, maar in het weekend blijf ik altijd wat langer liggen. Ik check ondertussen wat ik gemist heb op social media en scrol door instagram. Nadat dit gebeurd is, kan ik opstaan.

mijn ideale ochtend in 5 stappen

3/ Uitgebreid ontbijten

Broodjes, croissants, kaas, fruit, eitjes,… liefst zo veel mogelijk. Een ontbijt is voor mij de belangrijkste maaltijd van de dag en ik heb graag een combinatie van een zout en zoet ontbijt. Een ochtend is voor mij ook niet compleet zonder koffie en dit het liefst met hé melk.

4/ Zo lang mogelijk in pyjama blijven

Op een ideale ochtend blijf ik het liefst zo lang mogelijk in pyjama rondlopen. Ik ontving van Pabo een lounge jurkje en bijpassende kimono. Pabo heeft een family safe pagina waar ze o.a. lingerie, fashion, beauty en home items verkopen. Ik nam een kijkje op deze family safe webshop en werd aangenaam verrast. Onderstaand setje vind ik heel schattig en comfortabel! Het slaapjurkje en kimono vind je hier terug.

lounge jurkje

5/ Tijd nemen om mijn gezicht en lichaam goed te verzorgen

Als laatste stap bij mijn ideale ochtend hoort een uitgebreide verzorging van mijn gezicht en lichaam. Ik vind het heerlijk om uitgebreid de tijd te nemen om maskertjes en gezichtsverzorgingsproducten aan te brengen. Ook een bad met een bruisbal nemen, hoort daarbij en nadien mijn huid hydrateren met een bodybutter.

Hoe ziet jouw ideale ochtend eruit?

Liefs, Ellen

10 reacties

  1. Dit klinkt iderdaad echt als een ideale ochtend, alleen merk ik echt dat als ik nog uren in bed blijf liggen dat ik de rest van de dag alleen maar suf ben!

  2. Ik begrijp helemaal wat je bedoelt. Het is zalig om gewoon wakker te worden zonder wekker en heel de dag in je pon rondlopen al helemaal.
    Ik wil wel elk weekend zo’n ontbijtje hebben. Ziet er lekker uit. Uitgebreid eten zit er voor mij spijtig genoeg niet zo veel in 🙂

  3. Ik ben niet echt een ochtendmens, dus mijn ideale ochtend is in ieder geval zonder (onverwachte) afspraken/verplichtingen. Ik begin het liefst met koffie en dat in mijn nachtjapon. Ik scrol door mijn social media, of ik kijk de vorige aflevering van GTST. Na mijn kop koffie ga ik douchen en aankleden. Dan pas ga ik iets eten. Ik ontbijt het liefst met gewoon brood.

  4. Jouw ideale ochtend klinkt wel érg zoals de mijne, al steek ik er wel nog een geurkaarsje bij aan. 😉 Een bad nemen doe ik dan weer enkel ’s avonds, want ik word zo loom van dat warme water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *