Mijn ervaring met Start 2 Run

In het begin van het jaar had ik een sportdoel voor ogen, namelijk 5 km aan een stuk lopen. In maart installeerde ik de app Start 2 Run en begon ik met het volgen van het loopprogramma van Evy Gruyaert. Ondertussen ben ik op het einde van het programma beland en deel ik mijn ervaring met Start to Run.

start to run

Over Start 2 Run app

Start 2 Run is een app met verschillende loopschema’s om jou te helpen met het opbouwen van jouw conditie op een laagdrempelige manier. De app is ideaal als je wil starten met lopen, maar ook wanneer je traint voor een marathon. Je kiest zelf het doel en de app zorgt ervoor dat je door de weken heen jouw doel kan bereiken.

Voor volgende afstanden zijn er loopschema’s beschikbaar:

 • 5 km: schema speciaal voor mensen die willen starten met lopen
 • 7,5 km
 • 10 km
 • 10 miles
 • 1/2 marathon
 • Marathon

Zoals je ziet, zijn de loopschema’s zeer uitgebreid. Voor elke afstand zijn er verschillende lessen in de app die opgedeeld zijn per week. Je selecteert de les die je wil volgen en je bent klaar om te vertrekken. De app zegt wanneer je moet wandelen en lopen. Ook houdt het bij welk traject je loopt, hoeveel kcal je verbrandt en meer. Tussen het lopen door motiveert Evy je met handige tips en tricks. Door de weken heen kan je volgen hoe veel je verbetert. Dit is erg motiverend!

De app kan je trouwens combineren met Spotify. Ik luister enorm graag naar muziek tijdens het lopen. Wanneer je deze apps tegelijkertijd gebruikt, vormt dat geen enkel probleem. Wanneer Evy iets zegt, gaat het geluid van Spotify automatisch omlaag.

start to run

Mijn ervaring met de 5 km

Doordat de app heel toegankelijk is en de schema’s zo zijn opgesteld dat zelfs iemand met 0 conditie het schema aankan, ben ik een grote fan geworden van lopen. Je wisselt wandelen en lopen af waardoor je het lopen makkelijk volhoudt. Doordat ik het lopen langzaam opbouw, merkte ik dat ik steeds enkele minuten langer kon lopen dan de vorige keren. Dit is erg motiverend

Toch waren er enkele moment waarop ik dacht: ik kan niet meer! Toch bleef ik verder doen, want ik geef niet zo snel op. Soms hernam ik een les zodat het de volgende keer beter zou lukken. Dit is helemaal niet erg! Ook leerde ik dat ik echt moet letten op mijn ademhaling. Door hierop te letten, ging het lopen vlotter en had ik niet meer het gevoel dat ik adem tekort had.

Start 2 Run bracht mij elke week een stap dichter bij mijn doel. Ik vind het zelf handig om een houvast te hebben en te weten wat ik juist moet doen. Ik heb zelf niet veel sportervaring, dus alle hulp is welkom. Start 2 Run is toegankelijk en makkelijk in gebruik.

Langzaam maar zeker kon ik ineens 5 km aan een stuk lopen. Het ging niet altijd even makkelijk. Door vol te houden, heb ik mijn doel bereikt!

Enkele tips om het vol te houden

 • Maak een planning! Zet in je agenda wanneer je wil sporten en hou je er aan.
 • Let op je ademhaling. Wanneer het even moeilijker wordt, probeer hier extra aandacht aan te schenken. Dit helpt enorm!
 • Motiverende muziek! Zet een leuke playlist op en gaan.
 • Denk op voorhand na welke route je wil volgen. Zo kan je tijdens het lopen, je concentreren op het lopen zelf en op jouw ademhaling.
 • Een leuke sportoutfit helpt altijd ;).

Zoals je ziet, ben ik super enthousiast over Start 2 Run! Stap voor stap ben je dichter bij je doel. Ik ga nu aan de slag met het verhogen van mijn snelheid!

Liefs, Ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *