Mijn ervaring met de e-reader Kobo Aura H20 editie 2

Iets dat je waarschijnlijk niet weet van mij is dat ik ontzettend graag lees. Toch kwam het er niet altijd van omdat ik niet naar de bib geraakte om boeken te lenen. Daarom wou ik graag een e-reader. Als afstudeercadeau kreeg ik de e-reader Kobo Aura H20 editie 2. In deze blogpost geef ik mijn ervaringen en mening over dit toestel.

Kobo Aura H20 editie 2

Over Kobo Aura H20 editie 2

Laat ik eerst beginnen met enkele specificaties van de e-reader te vertellen. De Kobo Aura H20 editie 2 is de verbeterde versie van de eerste editie. Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de e-reader:

  • De e-reader is waterdicht.
  • Is super licht. Het weegt slechts 207 gram.
  • 6.8 inch scherm. Erg compact dus! Het past in al mijn kleine handtasjes zoals mijn Calvin Klein handtas, Furla Pin en Liu Jo handtas.
  • Aanpasbaar licht. Overdag blauw licht en als je gaat slapen geel licht zodat je ogen niet vermoeid geraken.

Op de foto’s hieronder zie je het uiterlijk van de e-reader. Ik deed er een hoesje rond van Kobo zelf. Dit om de e-reader te beschermen, maar ook omdat het een handige functie heeft. Wanneer je het hoesje toedoet, gaat de e-reader in slaapstand en omgekeerd.

kobo aura h20

De Kobo e-reader heeft achteraan een aan- en uitknop. Je kan het ook in slaapstand zetten zodat je niet hoeft te wachten tot de e-reader opstart om verder te kunnen lezen.

kobo aura h20

Dit is hoe het scherm er uit ziet wanneer het in slaapstand is. Je ziet de cover van het boek met daaronder hoeveel uur je nog moet lezen voor het boek uit is.

kobo aura h20
kobo aura h20

Wanneer je uit de slaapstand bent, kom je op de pagina terecht waar je zat. Klik je links boven, dan verschijnt het menu en kan je alle instellingen zien. je ziet het uur, de batterij, het licht en nog veel andere informatie. Onderstaande foto’s geven goed het bestuurssysteem weer.

kobo aura h20

De lichtinstellingen vind ik erg handig. Het past zich automatisch aan en eenmaal in de avond verandert het blauw licht naar warm kaarslicht. Blauw licht zorgt er namelijk voor dat je wakker blijft en dat wil je in de avond net vermijden. Zeker omdat je vaak voor het slapen gaan nog wat leest.

kobo aura h20

De batterij gaat ruim twee weken mee als je elke dag de e-reader gebruikt. Soms langer als je niet elke dag uren leest, maar het hangt er wat van af hoe intensief je het apparaatje gebruikt.

kobo aura h20

Een andere handige functie is dat je kan zien hoeveel % van het boek je al gelezen hebt. Je krijgt een overzicht met hoeveel hoofdstukken en een tijdsindicatie hoelang het duurt voor een hoofdstuk afgerond is. Ook zie je hoeveel uur je ongeveer kwijt bent aan het lezen van het boek.

kobo aura h20

Verder kan je het lettertype, lettergrootte, regelafstand, marges en uitvullen kiezen. Dit maakt de leeservaring nog beter. Ik opteer zelf altijd wat de uitgever voorstelt.

kobo aura h20
kobo aura h20

Hoe zet je boeken op Kobo Aura H20 editie 2 e-reader?

Het makkelijke aan de Kobo Aura H20 editie 2 e-reader is dat het beschikt over een Kobo Shop. In deze shop vind je bijna alle boeken die je kan aanschaffen. De prijzen variëren van boek tot boek.

Heb je al boeken op je computer aangeschaft? Je kan ze ook vanop je laptop of computer op de e-reader zetten via de kabel.

Een andere optie is om een abonnement af te sluiten. Kobo Plus is een maandelijks abonnement vanaf €9,99 en dan kan je kiezen uit enorm veel boeken. Je kan deze dan downloaden en als het abonnement stopt, verdwijnen de boeken uit je download. Let er wel op dat je niet alle boeken kan lezen met het abonnement.

Kobo Aura H20 editie 2

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is het zwart-wit scherm. Boeken met veel prentjes zou ik aanschaffen in boekformaat. Het effect is dan niet hetzelfde als met een e-reader.

kobo aura h20
kobo aura h20

Conclusie Kobo e-reader

Sinds ik de Kobo Aura H20 in mijn bezit heb, lees ik veel meer. Ik neem de e-reader overal mee naar toe. In plaats van op mijn gsm te scrollen, lees ik op dode momenten of in bad. Ik heb zelf een Kobo Plus abonnement afgesloten en dit bevalt mij prima. Geen gesleur meer met boeken uit de bib. In enkele klikken heb je alle boeken beschikbaar die je kan wensen. Ik ben erg tevreden over de e-reader en raad het erg aan!

Kobo Aura H2O editie 2 is verkrijgbaar op bol.com via deze link en kost €179,99.

Liefs, Ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *