Kopje geluk met Koffie Kan

Net zoals veel mensen, kan mijn dag pas starten na een tas koffie. Het is mijn kopje geluk in de ochtend. Mijn favoriete koffie? Een lekkere lokale koffie van Koffie Kàn. Meer hierover in deze blogpost.

Waarom Koffie Kan

Koffie Kàn, heerlijk zachtaardig. Deze slagzin trok meteen mijn aandacht. Deze West-Vlaamse artisanale koffiebranderij maakt koffie van 100% Arabica-koffiebonen met een traag productieproces. Bovendien staat het duurzame aspect centraal en dat werd doorgetrokken doorheen het hele proces. Zo gaan ze duurzame relaties aan met producenten, wordt het productieproces energie-efficiënt gemaakt en zijn de verpakkingen aluminiumvrij.

Op deze manier kan je heerlijk genieten van je dagelijkse portie cafeïne.

Ambachtelijk gebrand

Koffie Kàn zit boordevol smaak. Dit komt omdat de ambachtelijke koffie op een traag tempo wordt gebrand. Door de lage temperaturen worden de natuurlijke suikers van koffie gekarameliseerd en dat zonder kunstmatige bewerking. Dit proces duurt langer, maar dan krijg je wel veel lekkerdere koffie.

Bonen en gemalen koffie / koffiepads en -cups

Het assortiment van de West-Vlaamse koffiebranderij is zeer uitgebreid. Er zijn zowel bonen als gemalen koffie beschikbaar in verschillende intensiteiten. Heb je een koffiemachine? Dan zijn er ook koffiepads en -cups beschikbaar in de meest populaire smaken.

Zelf ben ik fan van de gemalen koffie Santos Mild. Een zacht aroma met een laag cafeïnegehalte. Het aroma is eerst fris met een ietwat droge toets die wegsmelt in zachte chocoladeakkoorden.

Waar vind je Koffie Kàn?

Benieuwd naar de lekkere koffie van Koffie Kàn? Je kan het assortiment terugvinden bij verschillende bakkers, natuurwinkels en delicatessen- of kaaswinkels. Eenmaal je er meer oplet, zal je zien dat je het in vele lokale Belgische winkels kan terugvinden.

Ook online is het merk verkrijgbaar. Je kan het assortiment shoppen via https://www.koffiekan.be/. Bovendien kan je er ook toffe accessoires kopen die het drinken van koffie nog leuker maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *