Inspiratie voor het inrichten van een klein tuinterras

Het hebben van een tuin is natuurlijk erg fijn. Genieten van een kopje koffie in de zon of gezellig barbecueën met vrienden. Maar niet elke tuin leent zich voor elke activiteit. Zo is het vaak lastiger om mensen uit te nodigen in een kleine tuin of om al je gewenste tuinmeubelen kwijt te kunnen. Benieuwd naar hoe je je kleine tuinterras zo optimaal mogelijk kunt inrichten? Lees dan snel verder en raak geïnspireerd met de leukste ideeën.  

Spelen met tuinmeubelen

Hoe groot of klein je tuin ook is, je kunt altijd genieten van het buitenleven. Het is alleen wel belangrijk om te bedenken hoe je je tuin gaat inrichten en waar je de tuin voornamelijk voor gaat gebruiken. Je hebt namelijk te maken met een beperkte ruimte. Ben je bijvoorbeeld meer van het tuinieren of borrel je graag met vrienden en familie? Als je voor jezelf de functie van je tuin hebt bepaald, is het tijd om je kleine tuinterras in te richten met de juiste tuinmeubelen. 

Het kiezen van tuinmeubelen kan lastig zijn door het grote aanbod. Voor een kleine tuin zijn praktische tuinmeubelen perfect. Een goed optie zijn bijvoorbeeld de inklapbare bistro tuinsets van Kees Smit Tuinmeubelen. Deze bistrosets hebben een zowel een inklapbare tafel als stoelen. Erg handig als je de tuinmeubelen wilt opbergen. 

Optisch bedrog

Creativiteit komt goed van pas bij het inrichten van een klein tuinterras. Zo is het toepassen van optisch bedrog een goede optie om je tuin groter te laten lijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een mooie loungeset? Kies dan een loungeset met vrijstaande poten. Dit zorgt voor een open karakter. Daarnaast spelen kleuren een grote rol als het gaat om gezichtsbedrog. Donkere kleuren, zoals zwart en donker bruin, laten een ruimte kleiner lijken dan dat het daadwerkelijk is. Lichte, neutrale kleuren zijn perfect voor een kleine tuin. 

Slimme accessoires

Wat is er nou leuker dan accessoires? De boel opfleuren met leuke potjes en plantjes. In een kleine tuin heb je helaas niet oneindig de ruimte voor allerlei accessoires. Geen zorgen! Met de juiste accessoires kun je een gezellig en knus tuinterras creëren, zonder dat je tuin rommelig oogt. De hoogte in gaan met je accessoires werkt bijvoorbeeld al erg goed. Zo zijn hangende planten en lampen een leuke toevoeging aan je terras, zonder dat je ruimte op de grond benut.   

Wil jij altijd al een moestuin, maar leent je tuin zich daar niet voor? Een goede oplossing hiervoor is verticaal tuinieren. Dit is een verticaal systeem waarbij je plantenbakken onder elkaar plaats aan een schutting of muur. Scheelt enorm veel ruimte op de grond en je kunt lekkere tuinieren. 

Plannen voor mijn tuinterras

Een tijdje geleden ben ik begonnen met het inrichten van mijn nieuwe appartement. Bij mijn appartement zit een klein tuinterras. Hier heb ik tot op heden nog niets aan gedaan en staat dus ook nog helemaal leeg. Ik heb na al deze inspiratie al een aantal ideeën in mijn hoofd hoe ik mijn tuinterras ga inrichten. Dit is een leuk project waar ik in de toekomst mee verder ga.

To be continued… 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *