Ik heb mijn rijbewijs!

ik heb mijn rijbewijs

Ik had nooit gedacht dat ik dit ooit zou kunnen zeggen, maar ik heb mijn rijbewijs gehaald en dit gewoon van de eerste keer! Tussen het halen van mijn theoretisch rijbewijs en mijn praktijkexamen rijbewijs zit een periode van 3 jaar en dat is best een lange tijd. In deze blogpost vertel ik hoe het komt dat ik er zo lang over gedaan heb. 

In 2013 haalde ik mijn theoretisch rijbewijs en kon ik beginnen met rijden. Mijn ouders zagen het niet zitten om mij te leren rijden, dus volgde ik 20u les bij de rijschool. Tijdens de zomervakantie van 2014 had ik 2 keer per week 2u rijles en elke keer had ik super veel stress. Ik vond rijden echt niet leuk en raakte er altijd gestresseerd van. Nadat ik 20u rijles had gevolgd, reed ik heel af en toe met mijn papa, maar eigenlijk te weinig om het rijden te onderhouden.

Wanneer je 20 uur rijles gevolgd hebt bij een rijschool, is je voorlopig rijbewijs maar anderhalf jaar geldig. Eind januari 2016 zou mijn voorlopig rijbewijs vervallen, dus moest ik wel een examendatum vastleggen en dit werd 8 januari 2016. Tussen het studeren door (want ik heb examens deze maand), reed ik om de dag met mijn papa en oefende ik de manoeuvres. Ook nam ik 3 uur extra rijles om nog eens te oefenen met de rijschool omdat een rijinstructeur beter kan zeggen wat ik fout doe en waar ik moet op letten.

Op 8 januari had ik mijn rijexamen en ik was super zenuwachtig. Ik maakte veel fouten en niet alles ging even vlot. Nadat ik aangekomen was op het examencentrum vertelde de examinator dat ik geslaagd was. Dit had ik niet verwacht en ik was echt super blij!

Het enige wat ik nu nog moet doen is mijn rijbewijs afhalen in het gemeentehuis en dan mag ik zelf op de baan rijden. Ik denk dat ik voorlopig nog met iemand naast mij wil rijden, want ik ben nog niet zeker van mijn stuk. Op dit moment rijd ik met de auto van mijn papa en ooit in de verre toekomst zal ik zelf een auto aanschaffen :). Nu we toch over auto’s bezig zijn, mocht je toevallig op zoek zijn naar auto onderdelen, kan je een kijkje nemen op www.piecesautopro.be!

Liefs, Ellen

€ 

21 reacties

  1. Wauw, proficiat! Ik heb een enorme angst om te rijden en m’n voorlopig rijbewijs eindigt dit najaar. Dus ik moet zeker en vast over mijn angst heen gaan en een datum vastleggen. Hoe dan ook, trots op je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *