Hoe ik motivatie vind om te sporten

Motivatie vinden om te sporten is niet altijd even makkelijk. Soms is het verleidelijker om een avond in de zetel door te brengen dan om een sportoutfit aan te trekken en echt iets van sport te doen. In deze blogpost geef ik tips over hoe ik motivatie vind om te sporten.

Hoe ik motivatie vind om te sporten

Mooie sportoutfit

Een mooie sportoutfit kopen geeft mij meteen de motivatie om te sporten. Ik zou het zonde vinden dat mijn sportkleding gewoon in de kast zou blijven liggen. Qua sportkleding vind ik altijd iets bij Hunkemöller. Ze hebben naast lingerie, ontzettend leuke items om te sporten en ik kom de winkel nooit uit zonder iets te hebben gekocht. De kledingstukken zien er leuk uit (het roze setje hierboven is echt mijn favoriet) en zitten super goed. Ik ben fan van de sportbh’s en de sportbroeken. Dit is voor mij de perfecte set om thuis een work-out van Blogilates te voltooien.

Sport uitoefenen die ik leuk vind

Ik moet toegeven dat sporten niet één van mijn favoriete bezigheden is en daarom is het belangrijk om iets te vinden dat je leuk vindt om te doen. Het heeft bij mij lang geduurd voor ik een sport vond die ik meerdere keren per week wou doen. Lopen vind ik leuk, maar de motivatie is vaak ver te zoeken om naar buiten te gaan. Net daarom sport ik vaker binnen en zet ik filmpjes van Blogilates op. Ik moet niet naar buiten en kan binnen een work-out doen.

Muziek

Iets anders wat sporten leuker maakt, is muziek opzetten. Met de juiste liedjes heb ik meteen zin om te bewegen en het maakt het sporten meteen minder saai!

Sporten met een vriendin

Sporten met twee of meer is altijd leuker dan alleen. Ook geeft dit een sociale druk en heb ik minder de neiging om het sporten af te zeggen. Ook wanneer je het even niet meer ziet zitten, kan je elkaar aansporen om toch te gaan sporten en nog even door te zetten.

Wat geeft jou motivatie om te gaan sporten? 

Liefs, Ellen

10 reacties

  1. Ik heb momenteel echt geen motivatie omdat ik er met een kleine (bijna) peuter gewoon geen tijd voor kan vinden. Ik heb meerdere malen een sportoutfit gekocht, maar zelfs dan komt er niks van haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *