Hoe ik actiever leef met Fitbit Charge 2

Iets langer dan zes maand gebruik ik de Fitbit Charge 2 en het werd tijd om mijn mening over deze gadget te delen op mijn blog. Ik vertel je graag meer over wat de Fitbit juist doet en hoe het mij helpt om actiever te leven.

fitbit

Wat doet de Fitbit Charge 2?

De Fitbit is een horloge waarmee je veel verschillende dingen kan meten, zoals hoeveel stappen je zet op een dag, wat je hartslag is en nog zo veel meer. Hieronder som ik op wat de Fitbit bijhoudt en hoe ik het gebruik.

  • Stappenteller: het houdt bij hoeveel stappen je zet op een dag. Je kan zelf een doel instellen van hoeveel stappen je wil doen per dag. Mijn doel is om 8000 stappen te behalen. Aan 10 000 stappen kom ik niet snel aangezien ik veel zit. 8000 stappen vind ik een haalbaar doel. Als je je doel haalt, verschijnt er confetti op de display van het horloge en dat vind ik super motiverend!
  • Afgelegde afstand: op basis van het aantal stappen dat je zet, wordt berekend hoeveel km je gewandeld hebt op een dag. Heel tof om te zien hoeveel stappen je moet zetten voor je een km behaalt.
  • Trappenteller: per dag zou je zo’n 10 trappen moeten doen.
  • Reminder to move: van 9u tot 18u geeft de Fitbit een reminder als je nog geen 250 stappen op een uur hebt gezet. Dit vind ik heel handig want vaak zit ik zonder het te beseffen veel te lang achter mijn computer. 10 minuutjes voor het uur gedaan is, trilt het armbandje en zegt het hoeveel stappen je nog moet zetten om aan de 250 stappen per uur te komen. Tip: als je lang uitslaapt, stel je best andere uren in want anders krijg je om 10 voor 10 een trilling om stappen te zetten waardoor je wakker wordt.
  • Hartslag meten: hiermee kan je ook zien hoe fit jij bent. Dit is een functie die ik niet vaak bekijk.
  • Calorieverbruik: zo weet je hoeveel calorieën je op een dag verbruikt. Heel interessant want voordien wist ik niet hoeveel calorieën ik verbruik op een dag en hoeveel je er mag eten om niet aan te komen of om te vermageren.
  • Slaapritme: dit is misschien wel mijn meest favoriete functie van de Fitbit. Hier zie je de kwaliteit van je slaapritme. Je kan zien hoeveel minuten je wakker bent per nacht, hoe lang je slaapt en je kan jouw slaappatroon vergelijken met leeftijdsgenoten. Deze functie kan je alleen aflezen van de app en niet op het toestel zelf. Dit is mijn favoriete functie. Ik heb hierdoor mijn slaapritme ontdekt en hoeveel slaap ik echt nodig heb om te functioneren. Ik heb zo’n 6 tot 8 uur nodig om mij goed te voelen. Als ik te veel of te weinig slaap, ben ik minder actief gedurende de dag.
  • Wekker: je kan de activity tracker instellen om je te laten wekken door het trillen van het armbandje. Dit gebruik ik zelf niet omdat ik liever mijn gsm daarvoor gebruik.
  • Welke sport je doet en hoeveel calorieën je daarmee verbrandt 
  • Lange batterijduur: ik doe gemiddeld vier dagen met mijn Fitbit. Meestal laad ik het toestel op wanneer ik aan het douchen ben.
  • Melding agenda/sms’jes/oproepen: dit heb ik niet ingesteld omdat ik al genoeg meldingen via mijn smartphone krijg en als ik de meldingen ook nog eens op mijn Fitbit ontvang, heb ik geen rust meer.
  • Nog leuke extra’s:
    • Ademhalingsoefeningen van twee of vijf minuten om  rustig te worden.
    • Per week krijg je een overzicht per mail hoe je het gedaan hebt.
    • Uitdagingen aangaan met vrienden.
    • Bijhouden hoeveel water je drinkt per dag, hoeveel je eet en hoeveel kg je al verloren bent.

De Fitbit kan je verbinden met je smartphone en bijhorende app via wifi, Bluetooth en locatiegegevens. Het duurt even voor alle informatie verschijnt op het dashboard.

Design

Hoe ik actiever leef met Fitbit Charge 2

Hoe ik actiever leef met Fitbit Charge 2

De Fitbit Charge 2 is een elegant exemplaar. Ik ontving een zwart exemplaar, maar je kan de bandjes heel makkelijk verwisselen. Ik vind het altijd leuk als je de bandjes van de horloges kan aanpassen naar eigen smaak. In begin is het even wennen om dag in dag uit een horloge aan te hebben. Zeker de eerste nacht is het raar om hiermee te slapen, maar alles went. De twee nacht voelde ik het al niet meer.

Tip: op AliExpress zijn heel leuke bandjes verkrijgbaar voor weinig geld. Je moet er wel enkele weken op wachten maar het is veel goedkoper dan de bandjes van Fitbit zelf.

Als je je hand optilt, licht het scherm op en kan je de tijd, datum en het aantal stappen aflezen. Als je verder tikt op het scherm zie je je hartslag. Als je nog verder tikt op het scherm zie je het aantal afgelegde km, verbrande calorieën, aantal trappen, aantal actieve minuten en hoeveel stappen je dat uur al hebt gezet. Heel handig om alles via het horloge zelf af te lezen zodat je niet altijd naar de app hoeft te gaan.

Hoe ik actiever leef met Fitbit Charge 2

fitbit charge 2

 

Mijn mening over de Fitbit Charge 2

Ik gebruik de Fitbit nu iets langer dan zes maand en kan zeggen dat ik er heel enthousiast over ben. Ik dacht dat ik het na twee maand beu ging zijn omdat ik graag afwissel van horloges. Dit is niet het geval omdat je het bandje kan veranderen. Ik vind het zelf jammer als ik het een dag niet aanheb omdat ik zo het gevoel heb dat ik niet actief ben geweest.

De app vind ik fijn en interessant. ’s Ochtends verbind ik de Fitbit met de app om te zien hoeveel ik heb geslapen. Bij sport kan je zien hoeveel minuten je actief bent, wat de hartslag is en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Dit geeft extra motivatie. Ik vind het heel interessant om al deze dingen te weten.

 

Het enige minpuntje is dat het originele bandje dat geleverd wordt bij Fitbit na zes maand heeft losgelaten. Dit zou eigenlijk niet mogen. De bandjes van Fitbit zelf kosten 70 euro wat ik erg hoog vind. Gelukkig is er AliExpress om goedkope bandjes aan te schaffen.

Fitbit Charge 2 kost €149,00 en is o.a. verkrijgbaar bij bol.com

Liefs, Ellen

Dit product ontving ik ter review, dit verandert echter niets aan mijn mening. Lees hier mijn disclaimer.

Deze blogpost bevat affiliate links.

15 reacties

  1. Ik lees er steeds positieve dingen over, alleen heb ik erg dunne polsjes en vind ik zelfs de dunste bandjes vrij dik… Misschien dat ik ooit toch maar eens eentje koop. Ik ben vooral nieuwsgierig naar mijn aantal stappen en m’n slaappatroon. Ik ben een ongelooflijk lichte slaper en word gemakkelijk tientallen keren per nacht wakker. :-/

  2. Ah, deze heb ik ook al anderhalf jaar, zo fijn! Zit onderhand wel al aan m’n derde omdat het bandje steeds kapot ging.. Onderhield hem perfect, maar er kwamen steeds luchtbelletjes onder het bandje & scharniertje ging kapot. Schijnt vaker voor te komen bij deze. Ik vind ‘m alleen zo fijn dat ik bij deze blijf! Yay voor garantie haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *