Hoe bevalt het eerste jaar op kot?

Kot

Sinds dit jaar zit ik op kot/studentenkamer in Leuven en omdat een aantal van mijn lezers vroegen hoe het mij bevalt, schrijf ik er een blogpost over! Ik toonde eerder al een roomtour van mijn kot, zodat jullie kunnen zien waar ik door de week mijn tijd spendeer. 

Ik zit samen met een vriendin in hetzelfde gebouw op kot. Aangezien ik niet kan koken en zij wel, kan ik alles van haar leren. Zo kan ik ondertussen al de basics van het koken, haha! Omdat we altijd met 2 koken, hebben we niet veel overschot en moeten we niet een hele week hetzelfde eten. Nog een voordeel! Ik ben dus wel blij dat ik al iemand ken op kot, want anders zou ik mij misschien eenzaam voelen. Wanneer ik even wil babbelen, kan ik dat altijd doen met haar. En aangezien ze hetzelfde studeert als ik, nemen we ’s ochtends dezelfde trein naar Brussel!

De keuken en badkamer moet ik delen met mijn kotgenoten en dat was in het begin wel even wennen. Om te douchen moet ik steeds met al mijn spullen naar beneden en zo vergat ik in het begin vaak mijn shampoo en deo. Daar kwam ik meestal te laat achter… Dat was even wennen, maar ondertussen ben ik het al gewoon en dubbel check ik altijd of ik wel shampoo mee heb.

Thuis is er altijd wel lawaai van mijn gamende broer of vraagt mijn hondje aandacht, maar op mijn kot is het heel rustig. Zo kan ik net wat beter studeren en dat is ook weer fijn.

Het was even wennen, maar ondertussen heb ik mijn draai gevonden in het kot- en studentenleven. Ik heb het er erg naar mijn zin! Als je nog vragen hebt, mag je deze altijd stellen in de comments!

Liefs, Ellen

7 reacties

  1. Ik kan me goed inbeelden dat je wel wat eenzaam bent zonder vriendinnen ofzo op kot. Tof dat je samen met een vriendin kan wonen. Ik woon samen met mijn vriend en mijn beste vriendin woont 2 verdiepingen onder mij, dat is een heel leuke en gezellig gevoel.

  2. J, dat koken wordt voor mij ook wel een ramp hoor, haha. Vandaar dat ik nu af en toe eens zelf wat in elkaar flans. Maar de dingen die ik écht kan zijn eigenlijk enkel dessertjes ofzo, dus zo’n vriendin die goed kan koken zou zéker geen probleem zijn om te hebben als kotgenoot. Eerlijk gezegd, zo’n gedeelde badkamer, brr, zou ik echt niet overleven, haha. Tenzij iedereen alles netjes achterlaat, cava nog he.

  3. Wat leuk dat jullie zoveel samen koken! Zelf woon ik ook net een paar maanden op kot en heb het echt naar mijn zin. Alleen in mijn studentenhuis koken we de laatste tijd niet meer zoveel samen wat ik toch wel jammer vind… Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *