Hiermee blog ik

Om te bloggen heb je eigenlijk niet veel nodig: een computer en tonnen inspiratie. Wanneer je besluit dat bloggen echt je ding is, kan je hierin investeren en leuke gadgets aanschaffen. Ik toon jullie vandaag de gadgets die ik gebruik om te bloggen.

Laptop: Macbook Pro Retina 13 inch

Om te kunnen bloggen heb je een computer nodig. Ik gebruik zelf een laptop omdat dit handig is voor onderweg en voor school. De Macbook Pro Retina is een dure laptop, maar ik vind het zijn geld waard. Hij is licht, snel en de batterij gaat lang mee, ook heeft een macbook iMovie en dit is een fijn programma om youtube filmpjes mee te bewerken.

Blogger

Om te kunnen bloggen, gebruik ik blogger. Wel heb ik een domeinnaam genomen zodat de .blogspot.be verdwenen is. Ik vind dit een heel basic en simpel programma en het doet wat het moet doen.

Fototoestel: Canon EOS 700D

Een blogpost is pas volledig af met enkele leuke afbeeldingen. Om beautyproducten te fotograferen gebruik ik een spiegelreflexcamera. Hiermee kan je foto’s maken van goede kwaliteit. Voor een goede foto is licht erg belangrijk. In mijn kamer heb ik een VELUX en onder dit raam neem ik foto’s. Dit is de enige plaats in huis waar ik mooie en helder licht heb. Voor productfoto’s gebruik ik vaak een nep schapenvacht van IKEA en enkele accessoires van HEMA of Action.

 

GSM: iPhone 4S

Wanneer ik onderweg iets leuks tegenkom waarover ik kan bloggen, neem ik een foto met mijn gsm. De fotokwaliteit is een stuk minder goed dan met mijn spiegelreflex, maar soms wil ik met jullie iets delen en heb ik geen andere keuze. Ook hou ik via mijn gsm social media bij en kan ik doorheen de dag mijn blog checken op nieuwe reacties of mailtjes.

Waarmee blog jij?

Liefs, Ellen

9 reacties

  1. Ik fotografeer ook onder een Velux raam, toevallig zeg! Dan krijg je van die mooie schaduw plekken in je foto's die er echt erg kunstzinnig uitzien. En Blogger is ook écht een handig programma, kost wel wat moeite om alles er leuk te doen uitzien, maar al bij al.. (:

  2. Ik gebruik mijn gsm voor vrijwel al mijn foto's en ben vrij tevreden van de kwaliteit toch wel. Tegenwoordig zie ik dat fel overbelichte foto's heel erg in zijn en dat vind ik toch niet zo mooi… :s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *