Hierin wil ik mij verbeteren

verbeterenAf en toe stilstaan bij wat je wil bereiken, is soms handig om concrete doelen te stellen en realiseren. Voor ik ga slapen, denk ik vaak na over wat ik belangrijk vind en waarin ik mij wil verbeteren in de toekomst. Ik denk na over hoe ik mijzelf kan verbeteren en waarom ik dat juist wil en ik dacht dat het misschien eens leuk kon zijn om te delen met jullie!

Tijd productiever gebruiken

Ken je het gevoel dat het opeens 12 uur en dat je nog niets hebt uitgestoken? Wel dit gevoel heb ik de laatste tijd steeds vaker en daar heb ik zo’n hekel aan! Ik heb zoveel dingen te doen en toch lig ik veel te graag in bed waardoor ik altijd tijd te kort kom voor zowel mijn schoolwerk als mijn blog. Ik wil in de toekomst mijn tijd beter verdelen en besteden. Zo hoop ik productiever te werken en minder afgeleid te geraken!

Uitstelgedrag aanpakken

Dit puntje heeft een beetje te maken met het bovenstaande. Ik stel taken en leren altijd uit. Opeens is het zoveel leuker om mijn kamer te stofzuigen of stof af te doen, dan te leren. Met de blok in zicht, kan ik mij dit uitstelgedrag niet meer permitteren en moet ik dringend in actie schieten! Een tip die ik onlangs las om uitstelgedrag te vermijden, is grote taken opdelen in kleinere taken. Ik ben alvast bezig met alle vakken te bekijken wat ik nog moet en dit schrijf ik op. Nadien plan ik in wanneer ik deze taak wil uitvoeren. Mijn HEMA Desk Planner helpt mij hierbij.

Tijd nemen voor oogschaduw

Ik kom ’s ochtends heel traag op gang en daardoor moet ik de laatste 5 minuten mij altijd haasten. Ik zou graag wat meer tijd uitrekken voor make-up in de ochtend. Gewoon omdat het ontspannend is en omdat ik met een mooie make-up look mij beter voel. Ook wil ik mij graag verbeteren in het maken van ooglooks. Door veel te oefenen moet dat wel lukken en hoop met 5 minuten eerder opstaan dat ik deze doelstelling kan bereiken!

Waarin wil jij je verbeteren?

Liefs, Ellen

14 reacties

  1. Zowiezo wil ik ook mijn uitstelgedrag aanpakken! Ik heb ook de desk planner van Hema gekocht, maar nog niet in gevuld. Zelfs zo’n dingen stel ik uit! Verder hoop ik nog verder vol te houden in het opmaken van dingen voor ik nieuwe koop. Ik ben al van augustus bezig en hou het goed vol tot nu toe. Ik denk dat ik van mijn koopverslaving afben. Zowel makeup als verzorging 🙂

  2. Leuk artikel! Ik zou eigenlijk ook mijn tijd wat productiever moeten gebruiken en wat minder uitstellen, en ik zou ook graag ’s ochtends wat vroeger opstaan zodat ik wat meer tijd heb om me klaar te maken… Maar 7u vind ik al vroeg genoeg 🙁 En hoe meer tijd ik heb, hoe trager ik meestal ben en hoe meer ik te laat kom haha :-p

  3. Wat toevallig, dit zijn precies drie dingen waarin ik mijzelf ook wil verbeteren! Die eerste twee zijn vooral herkenbaar op dit moment, ik ben zo goed in het uitstellen van schoolwerk. Ik lees liever blogs, haha 🙂

  4. Haha, ik wil alle drie de punten ook aanpakken! De eerste twee spreken voor zich, en de derde is omdat ik gewoon zoveel oogschaduw heb, maar maar een keer in de week gebruik. Zonde! Succes, liefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *