Follow:
Lifestyle

Het blijft vreemd om voor een camera te spreken

Wie mij volgt op Youtube heeft het misschien opgemerkt. Ik heb al bijna 3 weken geen nieuwe video geüpload. Het maken van Youtube video’s vind ik ontzettend leuk, maar op dit moment heb ik er nauwelijks tijd voor. Ik film in de woonkamer, dus ik kan alleen filmen wanneer er niemand thuis is. Helaas gebeurt het niet vaak dat ik alleen thuis ben. Naast het feit dat ik dus bijna nooit alleen thuis ben, vind ik het nog steeds eng om voor een camera te zitten en te babbelen.

Zoals ik al zei, film ik in de woonkamer voor een groot raam. Goede, natuurlijke verlichting vind ik belangrijk. Nadat ik eenmaal een onderwerp heb gevonden om over te filmen, zet ik alles klaar en druk ik op de ‘record’ knop. En dan begint het echte werk.

Ik begin meestal met ‘hey allemaal’ en dan gaat het fout. Laten we het erop houden dat ik dit ene zinnetje 10x achter elkaar zeg. Elk zinnetje dat ik wil zeggen, moet ik zo’n 5x zeggen herhalen voordat ik een duidelijk geformuleerde zin maak. Frustrerend, haha!

Ondertussen probeer ik zoveel mogelijk recht in de lens te kijken en daar komt het ‘awkward’ momentje. Ik begin te beseffen dat ik eigenlijk gewoon maar tegen een camera zit te praten. Gelukkig gaat dit vreemd momentje snel over en ga ik door met praten. Bij het editten heb ik veel werk om al mijn mislukte zinnen weg te halen.

Ik blijf het wel ontzettend leuk vinden om Youtube filmpjes te maken, maar het blijft vreemd.

Liefs, Ellen

Share on
Leave a comment

Dit vind je misschien ook leuk

15 Comments

 • Reply Manon Boerakker

  Ik vind het ook raar, daarom ben ik nog niet bezig met videos maken haha

  26 maart 2015 at 8:20 am
 • Reply Nicky

  Ik zou het ook vreemd vinden, om tegen een carmera te praten!

  26 maart 2015 at 7:59 am
 • Reply Elbrich xfashionmeep

  Ik heb ook een tijdje filmpjes gemaakt, en ik snap heel goed wat je bedoelt! Daarom hou ik het toch liever bij bloggen.

  Liefs, Elbrich

  26 maart 2015 at 9:23 am
 • Reply Denise

  Haha, dit is stiekem een beetje de reden waarom ik geen video's maak!

  26 maart 2015 at 8:57 am
 • Reply Kiss & Make-up

  Ik ben volop bezig met 't beginnen maken van video's en inderdaad, it's freakin' HARD! Ik kan het echt niet als mijn verloofde in de buurt is (so embarrassing) en er komt echt veel meer bij kijken dan je denkt.

  26 maart 2015 at 11:30 am
 • Reply EmmaThings

  Haha hoewel het me wel leuk lijkt om video's te maken is het inderdaad wel heel apart en awkward als er mensen in de buurt zijn! :')
  X Emma

  26 maart 2015 at 2:05 pm
 • Reply Marleen

  Als ik in mijn eentje in een ruimte ben vind ik het niet vreemd, maar als er anderen bij zijn durf ik niet zo goed mezelf te filmen, hahaha. Leuk geschreven!

  26 maart 2015 at 2:31 pm
 • Reply Daphne G

  Dat is ook de reden waarom ik geen video's maak, gewoon omdat ik misschien wel awkward overkom haha! Blijven oefenen <3

  26 maart 2015 at 6:19 pm
 • Reply Griet Lucas

  Ik ken het gevoel helemaal 🙂 het lukt me niet om zo spontaan vrolijk te zijn voor de camera. Maar blijven oefenen zeker? 🙂 Ik ga dit weekend er nog eens voor gaan 😉

  26 maart 2015 at 5:35 pm
 • Reply Sanne dm

  Ik vond dit bij mijn eerste filmpjes ook echt verschrikkelijk, nu vind ik het echter super leuk om te doen. Blijven doorgaan, iedere keer gaat het beter en beter.

  26 maart 2015 at 9:26 pm
 • Reply Julia ~Creativenails4fun~

  Ik maak zelf geen filmpjes maar kan me wel heel goed voorstellen wat je bedoeld. Praten tegen een camera is natuurlijk ook niet helemaal natuurlijk, althans zo kan het aanvoelen, maar ik weet zeker dat je eraan zult wennen en dat het dan steeds beter gaat. En mocht er een zinnetje mislukken dan kun je die er gewoon uitknippen, zoals je zelf ook al zegt 🙂
  xx

  27 maart 2015 at 6:26 pm
 • Reply Bianca

  Gewoon blijven oefenen denk ik. Makkelijk gezegd, ik maak zelf geen filmpjes maar die van jou zijn nochtans leuk om te kijken!

  28 maart 2015 at 1:04 pm
 • Reply Radianto

  Dat is deels de reden waarom ik er niet aan wil beginnen. Vanaf dat je dat besef krijgt dat je tegen een camera praat moet vreselijk zijn. Om maar te zwijgen over hoe vaak ik iets opnieuw zou moeten zeggen, haha. Maar ik vind dat je het erg goed doet hoor! (:

  28 maart 2015 at 8:31 pm
 • Reply Mei Qi

  Ik vind het echt knap dat je video's maakt. De hoeveelheid tijd die je erin moet steken om de video op te nemen en nog te bewerken. Ik doe je het niet na!

  28 maart 2015 at 10:01 pm
 • Reply Lydia

  Haha dit is ook de reden waarom ik geen filmpjes heb gemaakt tot nu toe. Ik heb het wel eens geprobeerd, maar het is zo awkward ..

  6 april 2015 at 9:32 am
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.