Het blijft vreemd om voor een camera te spreken

Wie mij volgt op Youtube heeft het misschien opgemerkt. Ik heb al bijna 3 weken geen nieuwe video geüpload. Het maken van Youtube video’s vind ik ontzettend leuk, maar op dit moment heb ik er nauwelijks tijd voor. Ik film in de woonkamer, dus ik kan alleen filmen wanneer er niemand thuis is. Helaas gebeurt het niet vaak dat ik alleen thuis ben. Naast het feit dat ik dus bijna nooit alleen thuis ben, vind ik het nog steeds eng om voor een camera te zitten en te babbelen.

Zoals ik al zei, film ik in de woonkamer voor een groot raam. Goede, natuurlijke verlichting vind ik belangrijk. Nadat ik eenmaal een onderwerp heb gevonden om over te filmen, zet ik alles klaar en druk ik op de ‘record’ knop. En dan begint het echte werk.

Ik begin meestal met ‘hey allemaal’ en dan gaat het fout. Laten we het erop houden dat ik dit ene zinnetje 10x achter elkaar zeg. Elk zinnetje dat ik wil zeggen, moet ik zo’n 5x zeggen herhalen voordat ik een duidelijk geformuleerde zin maak. Frustrerend, haha!

Ondertussen probeer ik zoveel mogelijk recht in de lens te kijken en daar komt het ‘awkward’ momentje. Ik begin te beseffen dat ik eigenlijk gewoon maar tegen een camera zit te praten. Gelukkig gaat dit vreemd momentje snel over en ga ik door met praten. Bij het editten heb ik veel werk om al mijn mislukte zinnen weg te halen.

Ik blijf het wel ontzettend leuk vinden om Youtube filmpjes te maken, maar het blijft vreemd.

Liefs, Ellen

15 reacties

  1. Ik heb ook een tijdje filmpjes gemaakt, en ik snap heel goed wat je bedoelt! Daarom hou ik het toch liever bij bloggen.

    Liefs, Elbrich

  2. Ik ben volop bezig met 't beginnen maken van video's en inderdaad, it's freakin' HARD! Ik kan het echt niet als mijn verloofde in de buurt is (so embarrassing) en er komt echt veel meer bij kijken dan je denkt.

  3. Ik vond dit bij mijn eerste filmpjes ook echt verschrikkelijk, nu vind ik het echter super leuk om te doen. Blijven doorgaan, iedere keer gaat het beter en beter.

  4. Ik maak zelf geen filmpjes maar kan me wel heel goed voorstellen wat je bedoeld. Praten tegen een camera is natuurlijk ook niet helemaal natuurlijk, althans zo kan het aanvoelen, maar ik weet zeker dat je eraan zult wennen en dat het dan steeds beter gaat. En mocht er een zinnetje mislukken dan kun je die er gewoon uitknippen, zoals je zelf ook al zegt 🙂
    xx

  5. Dat is deels de reden waarom ik er niet aan wil beginnen. Vanaf dat je dat besef krijgt dat je tegen een camera praat moet vreselijk zijn. Om maar te zwijgen over hoe vaak ik iets opnieuw zou moeten zeggen, haha. Maar ik vind dat je het erg goed doet hoor! (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *