Fleur de Force Glam Guide / beautyboek


Fleur de Force is een bekende Britse youtuber en zij was de eerste Britse youtuber die ik ontdekte. Nog steeds vind ik haar filmpjes geweldig. Enkele maanden geleden bracht ze The Glam Guid uit, een boek vol met tips over make-up, fashion en ook inner-beauty. Ik kocht het boek na mijn examens en ondertussen is het boek uit. Ik vertel je er graag meer over!

Glam Guide bestaat uit 10 hoofdstukken:

Introduction
Beauty
Hair
Fashion
Travel
Health and fitness
Life, love, dream and everything in between
Youtube and blogging
A note to my subscribers
Acknowledgements

Het boek is geschreven in het Engels, maar ik moet zeggen dat het heel vlot leest. Ik ben iemand die moeite heeft met talen en toch begreep ik waarover Fleur het had. Laat de taal je dus niet weerhouden om het te kopen.

Introduction

In dit hoofdstuk lees je meer over Fleur en krijg je al meteen een beeld over wat je kan verwachten van dit boek. Een leuk begin van Glam Guide.

Beauty

In het hoofdstuk Beauty vind je handige tips over welke kleuren oogschaduw bij jouw kleur ogen past, een mascara gids, tips voor mooie rode lippen, maar ook over scincare (welke ingrediënten je moet vermijden) en nog veel meer. Beauty is het grootste hoofdstuk van Glam Guide en er staan veel handige tips in die ik nog niet wist. Het leest erg vlot en op elke pagina staan mooie plaatjes en foto’s van make-up producten.

Hair

Het gewaagdste wat ik doe met mijn haar is mijn haarlok twisten en met een speltje vastmaken. Ik ben echt niet goed in vlechten en kapsels. Daarom was het hoofdstuk Hair mijn minst favoriete deel van dit boek. Je vindt er mooie kapsels, maar ik begin er gewoon niet aan. Verder vind je in dit deel DIY haarmaskers en tips voor je haar te laten groeien.

Fashion

Fleur geeft veel tips over hoe je je stijl kan vinden, wat de basic items zijn die elk meisje in haar kast moet hebben, hoe je de perfect jeans kan vinden, … Ook vind je een aantal pagina’s met een gids over handtassen. Hier kan je meer lezen over hoe je het best je handtas verzorgt en ook wat Fleur dagelijks meesleurt in haar tas. Dit hoofdstuk vond ik super interessant om te lezen. Door dit boek, besef ik dat ik eigenlijk te weinig basic items in mijn kast heb hangen en dankzij haar tips om leuke koopjes te doen tijdens de solden, heb ik enkele basic items kunnen scoren met flinke korting.

Travel

Het hoofdstuk Travel is een klein hoofdstukje, maar daarom niet minderwaardig. Je leest hier vooral Fleur’s tips tegen een jetlag, hoe je reist in stijl en nog meer. Je kan in dit hoofdstuk ook enkele handige trucjes vinden over hoe je kan voorkomen dat je poeder breekt in je koffer of dat je fles lekt. Handig!

Health and Fitness

Hier lees je meer over skin food, smoothies, gezonde ontbijtjes, fitness/motivatie tips, … Ik ben alvast van plan om een smoothie te maken naar het recept van Fleur!

Life, love, dreams and everything in between

Dit hoofdstuk staat vol met inner-beauty. Dit is iets wat ik heel graag lees! Verder kan je hier ook terecht voor een first date etiquette. Dit hoofdstuk vond ik leuk om te lezen, maar het deeltje over ‘reading your dreams’ vond ik minder interessant. Ik geloof daar niet echt in.

Youtube and blogging

Het hoofdstuk over Youtube and blogging was niet lang (6 pagina’s), maar ik heb er veel van geleerd. Fleur vertelt meer over haar camera, film-setting, hoe je je publiek laat groeien en nog meer. Uit dit hoofdstuk heb ik enkele dingen kunnen uithalen die ik ga toepassen op mijn blog.

A note to my subscribers

Aknowledgement

Zo, ik heb elk hoofdstuk kort besproken en hoop dat jullie hieraan iets hebben gehad. Glam Guide is echt een leuk en goed boek waar handige tips in staan. Verder is elk hoofdstuk voorzien van mooie plaatjes en foto’s van producten. Glam Guide leest erg vlot ondanks dat het geschreven is in het Engels. Het hoofdstuk over beauty en fashion vond ik het leukst om te lezen. Logisch ook, aangezien mijn blog ook over deze onderwerpen gaat.
Welk beautyboek heb jij al gelezen?
Glam Guide is te koop bij bol.com voor €23,99.
Liefs, Ellen
Bloglovin – Facebook – Twitter – Youtube – Instagram – Pinterest

 

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *