Een minder leuk begin van de vakantie

aanslag brussel

Op mijn blog deel ik mijn beauty tips, maar ook persoonlijke verhalen. Het is mijn uitlaatklep, ik deel hier mijn gedachten en schrijf dingen van mij af. Dat is ook iets wat ik vandaag wil doen. Dinsdag 20 juni was ik aanwezig in Brussel-Centraal tijdens de aanslag. Wat een leuke dag had moeten zijn, is afgelopen in een nachtmerrie.

Waarom ik in Brussel-Centraal was

Dinsdag was mijn laatste examen en kon de vakantie beginnen. ’s Avonds had ik een event waar ik kennismaakte met een nieuw product. Na afloop nam ik samen met Floriane van Shades Of Ghent de metro naar Brussel-Centraal. Daar aangekomen bleek dat we nog even moesten wachten op de trein en we besloten daarom om nog iets kleins te eten bij Quick.

Vuur?

Tijdens het wachten op de bestelling, zagen we vuur. Eerst dacht ik dat er een vuilbak in brand was gevlogen, omdat het vuur snel doofde. Daarna zagen we een tweede explosie en beseften we dat het ernstig was. Op dat moment zijn we de Quick uitgelopen opzoek naar een uitgang. De uitgangen waren gesloten en ik had totaal geen idee waar we naar toe konden. We renden achter een groepje mensen aan, waar ze naartoe liepen, wist ik niet.

We kwamen terecht in een gang die volgens mij alleen bedoeld was voor personeelsleden. Dit was een doodlopende gang met een paar deuren waarvan de meeste op slot waren. Eén deur was open en daar hebben we met een 20-tal mensen geschuild. Op dat moment konden we nergens meer heen en begon het wachten. Wachten op hulp of wachten op die ene persoon. We wisten niet hoeveel daders er waren. Was het één persoon, waren het er meerdere,…

Schuilen en twitter

Omdat ik op dat moment niets meer kon doen, nam ik mijn gsm om meer informatie te zoeken en om mijn familie te verwittigen. Op de verschillende nieuwssites vond ik nog geen informatie, dus plaatste ik zelf een tweet om meer informatie te krijgen. Ik plaatste een heleboel wazige tweets in paniek, omdat ik totaal geen idee had van wat er aan de hand was. Op deze manier hoopte ik op een beetje informatie.

Hoe lang ik in dat kamertje heb gezeten? Geen idee, maar het duurde naar mijn gevoel uren. Op een gegeven moment zijn we met een stuk of 6 personen achter buizen gaan schuilen omdat we lawaai hoorden. Op dat moment dacht ik echt dat de dader in de gang was gekomen en ons snel zou vinden. Op dat moment gaan er zo veel dingen door je hoofd. Uiteindelijk beseften we dat het lawaai van een trein kwam.

Veilig naar buiten

Op een gegeven moment riep iemand dat het veilig was. Met onze handen in de lucht liepen we langs de muur van Brussel-Centraal naar buiten. Er was veel rook en alle militairen en politie stonden met hun wapens klaar. Door de paniek heb ik mijn handtas en goodiebag laten liggen in dat kamertje. Toen ik buiten kwam en veilig was, plaatste ik volgende tweets.

Tijdens het naar buiten lopen raakte ik Floriane kwijt, maar eenmaal op de Warandeberg zag ik haar gelukkig terug. Daar wachtte ik tot mijn ouders mij kwamen halen.

Wat een leuke dag had moeten worden, is helaas minder goed afgelopen. Ik ben ongedeerd, maar zal er nog vaak aan terugdenken en ik hoop dat niemand dit (of erger) moet meemaken.

Liefs, Ellen

21 reacties

 1. Gelukkig dat niemand gewond geraakt is, maar dit zal je idd zoals je zegt waarschijnlijk nog een lange tijd met je meedragen.. . Ik hoop dat je er toch snel bovenop geraakt en ben blij dat je OK bent, schrok enorm toen ik je IG verhaal zag … . Wens het ook niemand toe.

 2. Al bij al is het nog goed afgelopen … nu kan je inbeelde hoe de mensen zich voelde in Zaventem tijdens de aanslag … dit gevoel x100 ofzo als je dan nog eens alle slachtoffers ter ogen komt ? Ik hoop dat dit allemaal snel stopt !

 3. Bah Ellen! Wat een verhaal! ? Zo eng! Gelukkig is het goed afgelopen en heb je niets aan de hand. Maar het had inderdaad slecht kunnen aflopen. Niet te veel aan denken zou ik zeggen. Het incident plaatsen en proberen te vergeten. Hoewel dat niet gemakkelijk zal zijn, dat besef ik ook. Veel praten kan misschien helpen.

 4. Hey meid,
  Gelukkig ben je ok maar Dit zal je nog een tydje achtervolgen in je hoofd. Door erover te praten en te schrijven lukt t zeker. Dikke kus x Ellen

 5. Verschrikkelijk dat je zoiets moet meemaken! Hopelijk kan je het allemaal goed verwerken!
  Het is niet niets wat je hebt meegemaakt.. veel sterkte en probeer toch zeker nog te genieten van je vakantie!
  Liefs
  Sofie xx

 6. Brrrr moet zo eng geweest zijn! Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, maar gewoon het idee dat er iets heel ernstigs gebeurd zou kunnen zijn en de angsten die je doorstaan hebt zijn al verschrikkelijk. Goed dat je erover schrijft en praat, hopelijk kan je het snel een plaatsje geven en heeft het niet te veel invloed in die zin dat je nog wel op publieke plaatsen durft komen enzo. Maar neem zeker je tijd om dit te verwerken!

 7. Wat erg dat je dit hebt moeten meemaken … Gelukkig dat je ongedeerd bleef! Hopelijk gaat het ondertussen al wat beter en kan je goed slapen enzo. Kan me heel goed voorstellen dat het een serieuze indruk op je moet achterlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *