Follow:
Lifestyle

DIY kleurrijke bloempotten

Deze week ontving ik van Floor een leuk DIY pakket. Floor wil bloemen en groen opnieuw hip maken. Het is een initiatief van de verkooppunten, verkopers, handelaars en kwekers van bloemen en planten en wordt uitgevoerd door VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing). Floor wil een inspiratiebron zijn rond bloemen en planten, voor én door jongeren. Ik toverde enkele saaie bloempotten om in kleurrijke exemplaren.

Wat heb je nodig voor kleurrijke bloempotten?
– Acrylverf
– Kwast
– Tape
– Bloempotten
– Plantjes

 

Eenmaal je alle spulletjes hebt verzameld, kan je aan de slag gaan. Ik koos ervoor om mijn bloempotten op een simpele, maar leuke manier op te vrolijken. Ik heb de tape op een verschillende manier op elke bloempot geplakt, zo krijg je een speels effect.

Ik wou mijn bloempotjes voorzien van een licht blauwe kleur en die maakte ik door witte en blauwe verf met elkaar te mengen. Goed mengen en je bent klaar om de potjes te verven. Je hebt ongeveer twee lagen nodig. Laat tussen de eerste en tweede laag de verf goed drogen. Haal nadien je tape eraf en verf het overige gedeelte in het wit. Als dit eenmaal droog is, kan je plantje in de bloempot.

 

Ik vind mijn kleurrijke bloempotjes erg leuk geworden en het is net wat speelser en vrolijker dan een gewone bloempot. Wat vind jij van mijn creaties? 


Floor trekt trouwens ook rond in de studentensteden en daar delen ze plantjes uit. Van 19 tot 21 mei kan je het Floor-busje vinden op Ladeuzeplein in Leuven vanaf 16 uur en van 26 tot 28 mei in Hasselt op de Campus Diepenbeek, vanaf 13 uur.

Liefs, Ellen

Share on
Leave a comment

Dit vind je misschien ook leuk

3 Comments

 • Reply Kiss & Make-up

  Heel leuk gedaan, ziet er meteen veel toffer uit zo.

  17 mei 2015 at 9:18 am
 • Reply Laura - Dagelijkse hap

  Wat leuk en vrolijk ziet het eruit 😀

  17 mei 2015 at 2:48 pm
 • Reply Men Trend

  Super leuk gedaan! Ziet er goed uit!

  -Men Trend

  20 mei 2015 at 1:15 pm
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.