Dit is wat bloggen leuk maakt

Een terugblik op januari

In 2013 begon ik met bloggen en in 2017 doe ik dit nog steeds. Als ik bloggen niet leuk zou vinden, dan zou ik al lang gestopt zijn. Daarom een lijstje met redenen waarom bloggen zo leuk is.

Lezers/lezeressen

Ik word heel erg blij van jullie reacties! Wanneer ik veel tijd heb gestopt in een blogpost is het altijd leuk om daarop lieve berichten te ontvangen. Die interactie is echt leuk! Ook word ik vrolijk van nieuwe volgers op instagram, facebook, twitter, youtube! Ik ben maar een gewoon meisje met een blog en dat mensen mij willen volgen, vind ik heel speciaal!

Contact met andere bloggers

Door het bloggen heb ik ook veel nieuwe mensen leren kennen. Ondertussen zijn het echte vriendinnen geworden waar ik regelmatig mee afspreek en die zelfs in mijn klas zitten. Zonder mijn blog of youtube-kanaal was mijn vriendenkring veel beperkter.

Creatieve proces

Het hele proces van bloggen is een creatief proces. Eerst heb je een idee nodig, nadien kan je het idee uitwerken door foto’s te nemen en de blogpost te schrijven. Je hebt niet in 1, 2, 3 een artikel klaarstaan. Er komt meer bij kijken dan je denkt. Ik vind het hele proces helemaal geweldig en mijn creativiteit kan ik kwijt bij het bloggen.

Dingen meemaken die ik anders nooit zou meemaken

Dankzij mijn blog heb ik echt al super veel dingen meegemaakt die ik anders niet meegemaakt zou hebben. Zo ben ik al naar verschillende leuke events geweest, ontvang ik af en toe pakketjes voor mijn blog,… Toen ik begon met bloggen had ik geen idee dat dit kon!

Ik weet dat veel lezers van mijn blog ook een blog hebben: wat vind jij zo leuk aan bloggen?

Liefs, Ellen

11 reacties

  1. Eigenlijk vooral toch het contact met andere bloggers, want ervaringen op vlak van events en pr dingetjes heb ik nog niet gehad, haha. Gewoon ook omdat die bloggers dan weer andere leuke plekjes kennen en je komt op zoveel verrassende plekken!

  2. Dat contact met lezers/lezeressen en collega-bloggers vind ik ook erg leuk! En wanneer iemand zegt dat ze écht iets gehad heeft aan een tip in een van m’n blogposts, dan word ik daar effe helemaal warm van, hihi. 🙂 Dat creatieve proces vind ik ook helemaal geweldig!

  3. Ik vind het leukste aan bloggen dat je een eigen plekje op het internet hebt,dus dat je iets hebt wat je helemaal zelf hebt gemaakt 🙂 Je mag zelf weten wat je doet en dat is het leukste!

  4. Vooral de interactie vind ik inderdaad leuk! Ik ben ook iedere keer weer verbaasd als ik iemand kan helpen, al is het zoiets kleins als dat iemand een goede eyeliner heeft weten te bemachtigen door mijn review. Ook de reacties onder mijn video over depressie: ik vind het geweldig dat ik anderen kan helpen door mijn blog en mijn video’s. Dat is voor mij echt het allerleukste.

  5. Hele goede redenen! Ik heb nog geen andere bloggers ontmoet, maar vind de interactie met andere echt super leuk 🙂 Als ik reacties krijg ben ik echt blij, hetzelfde geldt inderdaad voor een nieuwe volger, dat geeft ook vertrouwen en is gewoon heel leuk. Verder vind ik het creatieve ook gewoon echt leuk, lekker schrijven, foto’s uitzoeken en bewerken, heerlijk. en ik heb een reisblog, goede reden om toch nog een keertje extra een paar dagen weg te gaan :p

  6. Ik vind het gewoon leuk om iets te kunnen delen met de wereld. Het contact met lezers en lezeressen is ook heel erg leuk. Sinds kort heb ik ook een instagram account voor mijn blog en ik vind het leuk als mensen blij worden van een foto en ik word er ook heel erg bij van als ik nieuwe volgers heb op mijn insta of blog☺

  7. Mijn blog is nog niet zo heel lang openbaar dus qua interactie kan ik er nog niet veel vrolijkheid uit halen, maar dat creatieve proces dat je beschreef op zich al is voor mij voldoende motiverend. Meestal heb ik wel al een massa foto’s maar de mogelijkheid om die beelden én ook de verhalen erbij te bundelen maakt voor mij het bloggen zo plezant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *