Bloggers en selfies

bloggers en selfies

Bloggers (en dan vooral beautybloggers) nemen vaak selfies voor hun blog of instagram. De ene doet het om de nieuwe lipstick te tonen, anderen omdat ze een good hair day hebben, nog anderen omdat selfies nemen gewoon leuk is. Bloggers nemen vaker selfies en ik vertel je waarom. 

Zelf neem ik alleen selfies als het echt niet anders kan. Een review van een oogschaduw palette of lipstick is  voor mij pas helemaal compleet als ik het product kan zien op iemand zijn gezicht. Daarom plaats ik ook selfies bij mijn blogposts. Ik neem altijd een stuk op 30 foto’s en daar zit dan één foto tussen waarover ik redelijk tevreden ben. Nu vind ik het niet super leuk om foto’s te nemen van mijzelf. Het duurt naar mijn mening altijd net iets te lang voor een goede foto heb. Van alle foto’s die ik maak, is er meestal maar eentje waar mijn haar min of meer oké ligt en waar er geen lipstick op mijn tand zit. Ik ben dan ook jaloers op bloggers die meteen een goede foto hebben.

Foto’s kan je niet meer wegdenken uit social media en vaak zijn bloggers daar actief op. Zo kan je contact houden en leggen met andere bloggers, je lezers, … Ik vind vooral instagram een leuke app en daar ben ik redelijk actief op. Ik probeer dagelijks een foto te plaatsen op dit kanaal, maar let er wel op dat ik niet te veel selfies plaats. Dit kan arrogant overkomen en dat wil ik niet.

Naar mijn gevoel zijn bloggers meer bezig met selfies maken dan anderen. Minstens eenmaal per week zit ik voor mijn camera en neem ik foto’s. Ik denk dat mensen zonder blog veel minder foto’s nemen van zichzelf.Het kan natuurlijk zijn dat jij daar helemaal anders over denkt en daarom ben ik benieuwd naar jullie mening. Wat denk jij? Nemen bloggers meer selfies of niet?

Liefs, Ellen

11 reacties

  1. Bloggers nemen naar mijn mening ook meer selfies! Omdat ik veel te perfectionistisch ben ben ik er zelf wel mee gestopt haha, een selfie die ik nu mooi vind, vind ik volgende maand lelijk (weird I know) dus waarom selfies nemen als ik ze later dan toch verwijder? Blogposts met echte lip swatches bv. zijn inderdaad completer en mooier zoals je zegt, maar ik doe/kan het zelf niet meer, selfies neemt inderdaad ook heel veel tijd in beslag! 🙂 Nice Post! Xxxx Jolien

  2. Ik neem echt super veel meer foto’s van mezelf dan ik zonder m’n blog zou doen, haha. Maar wil met producten het eindresultaat laten zien en met looks maken kan je ook niet veel anders dan selfies maken 🙂

  3. Ik neem ook vaak selfies, maar ik moet zeggen dat ik dat ook erg vaak deed voordat ik ging bloggen, haha. Maar nu maak ik met mn camera dus ook selfies, voor product reviews inderdaad.

  4. Voor mij klopt dit totaal niet, haha. Ik neem misschien om die drie (als het niet 6 is) maanden een selfie en dan zet ik hem nog niet eens op mijn blog (omdat ik het niet durf). Maar als je kijkt naar andere (beauty)bloggers heb je wel een punt! ( :

  5. Ik neem zelf ook echt alleen maar selfies als het nodig is, net als jij dus. Meestal een stuk of 5 en dan vind ik het wel welletjes. Deze deel ik alleen in een artikel waarbij het nodig is. Op mijn instagram zie je geen selfies voorbij komen, alleen op mijn persoonlijke Instagram pagina. En dan zijn het meestal selfies met iemand anders. Gisteren fietste ik door de stad en zag ik twee meisjes met hun telefoon allemaal foto’s van zichzelf schieten. Ik vind het zo’n belachelijk gezicht, dat zal je mij dus echt nooit zien doen!

  6. Ik ben helemaal geen selfiepersoon maar nu ik het bloggen opnieuw opgepakt heb en ook producten review vind ik een foto van mijn gezicht erbij vaak noodzakelijk… Heel eng en awkward want ik ben dit helemaal niet gewoon! Zoals jij al aangeeft is het dus zeker wel de schuld van mijn blog dat ik plots in selfiemodus ben 😉

  7. Ik ben mijn gezicht soms echt beu gezien, zoveel foto’s maak ik voor de blog, haha! En toch maak ik daarbuiten zelden selfies. Ik maak zelfs zelden foto’s waar ik op sta. Ik fotografeer liever landschappen en omgevingen ZONDER mensen, mezelf inclusief.

  8. Ik maak best wel veel (héél veel) selfies, maar ik plaats er bijna geen on-line. Misschien omdat ik zoveel selfies nam, dat ik bij de ‘blogger-groep’ hoor XD (nee, tuurlijk niet). Ik denk dat mensen die bloggen gewoon zekerder worden van zichzelf en zich beter voelen dan voordien, en dazt is bij foto’s nemen van jezelf ook zo. Ik heb eens gelezen dat dagelijks een foto van jezelf nemen bijdraagt tot een beter zelfbeeld! Hahaha 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *