Bloggen, een hobby zoals een ander?

Als mensen mij vragen wat mijn hobby’s zijn, dan weet ik nooit goed wat te antwoorden. Ze verwachten een standaard antwoord zoals ‘dansen, chiro, zwemmen, …’. Bloggen is op dit moment nog geen standaard antwoord.

Wanneer ik zo’n vraag krijg, antwoord ik meestal dat ik niet echt een hobby heb. Waarom eigenlijk? Geen idee.. Ik verwacht dat ze dan vragen stellen als: ‘Over wat blog je dan?’ en dat is geen makkelijke vraag. Ik ben bang dat mensen mij gaan beoordelen als ik zeg dat ik over make-up schrijf. Nu schrijf ik natuurlijk niet alleen over make-up, maar ook over mijn gedachten, kleding, … Alle onderwerpen waar meisjes eigenlijk van houden. Tegenwoordig ‘schaam’ ik mij niet meer om te zeggen dat ik blog. Het hoort gewoon bij mij. Punt. Dat moeten ze maar accepteren.
In een hobby hoor je veel tijd in te steken en dat is bij bloggen zeker het geval. Ideetjes verzinnen voor artikels, items fotograferen, schrijven, … Allemaal zaken die ik heel graag doe, maar wel veel tijd in beslag nemen. Voor mij is bloggen dus een échte hobby. Bijna al mijn vrije tijd besteed ik hieraan en dat vind ik helemaal niet erg. Als je iets graag doet, moet je dat doen.
Bloggen is in mijn ogen een hobby zoals een ander. Ik ben benieuwd naar jullie mening hierover! Vind jij bloggen een échte hobby?
Liefs, Ellen
Volg mij via bloglovin – twitter – instagram – youtube

22 reacties

 1. Voor mij is bloggen ook echt een hobby, ik ben er dagelijks heel veel mee bezig en ik denk er altijd aan. Misschien is het zelfs wel liefde haha XD

 2. Bloggen is voor mij ook zeker weten een hobby geworden! Het liefste ben ik er dagelijks mee bezig, maar dat is helaas niet altijd mogelijk aangezien school ook best veel verwacht, haha. Wat je schrijft herken ik heel erg! 😉

 3. Ik vind bloggen ook een echte hobby, maar alleen mijn vriend weet het eigenlijk bij mij. Ik weet niet waarom, maar het klinkt een beetje 'onnozel' of oppervlakkig om te zeggen dat je over een nagellakje of lippenstift schrijft, haha. Voorlopig blijft het dus 'mijn' project, maar het is zeker weten een hobby!

 4. Zondag vroeg iemand ook aan mij wat ik als hobby deed. Ik zei bloggen, toen zei die oh wat leuk zeg waar schrijf je over. Ik zei over beauty, lifestyle en fashion . Hij was echt heel erg enthousiast dat vond ik wel leuk, maar heb sommige mensen gehad van dat ze me raar aankeken! Bloggen is echt een hobby! en een leuke ook

 5. Ik vind bloggen inderdaad ook een echte hobby. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik er niet echt durf voor uit te komen. Ik heb gewoon schrik dat mensen een verkeerd oordeel over mij zullen vellen omdat ik oa over make-up schrijf. Dat ik dan bijvoorbeeld materialistisch of oppervlakkig ben. Meestal vertel ik er pas over als ze mijn blog zelf ontdekken en eigenlijk heb ik er alleen nog maar positieve reacties op gekregen 🙂

 6. Ik vind bloggen wel een hobby! Anders steek je er toch ook geen tijd, energie en geld in? Ik vertel op dit moment ook liever niet aan mensen dat ik een blog heb. De meeste vriendinnen weten het wel en mijn ouders maar daar houd het (volgens mij) bij op. Ik heb liever niet dat ik een raar idee bij mensen schetst van wat ik aan het doen ben, en ook een beetje uit schaamte misschien, omdat het niet een standaard hobby is en je op je blog meestal wat kwetsbaarder opstelt dan bij andere hobby's. tenminste zo denk ik erover.

 7. Mooi gezegd!
  Bloggen is zeker een hobby van mij, al durf ik het tegen niemand zeggen.
  Ik ben bang voor hun reacties erop en lastige vragen.
  Dus voorlopig zwijg ik liever. Maar ooit kom ik er wel voor uit. Ooit …

  Liefs,
  Eva

 8. YES, bloggen is een zeker een hobby 🙂 En je moet je echt niet schamen als mensen er naar vragen. Je mag trots op jezelf zijn, het kost veel tijd en moeite en het is niet iets wat iedereen kan (ik bedoel maar, je bent telkens weer bezig met het maken van nieuwe artikelen. Plus je hebt maar mooi even een site in elkaar geknutseld… Daar moet je creatief en handig voor zijn!) Ik had een lange tijd ook dat ik niet durfde te zeggen dat ik een blog had, maar na een tijdje besloot ik het toch echt de wereld in te gooien omdat het toch wel een groot deel uit maakt van je vrijetijdsbesteding. Ik vond het doodeng, maar kreeg ontzettend veel positieve reacties! Inmiddels is het zelfs zo normaal geworden, dat mensen er niet eens meer van op kijken als ze horen dat ik er iets over zeg. Ik ben nog steeds dat meisje dat houdt van zingen, muziek maken, feestjes, filmavondjes en oh ja, ik blog. Maar 'dat is gewoon Isabella'. Just saying;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *