Follow:
Lifestyle

Bloggen, een hobby zoals een ander?

Als mensen mij vragen wat mijn hobby’s zijn, dan weet ik nooit goed wat te antwoorden. Ze verwachten een standaard antwoord zoals ‘dansen, chiro, zwemmen, …’. Bloggen is op dit moment nog geen standaard antwoord.

Wanneer ik zo’n vraag krijg, antwoord ik meestal dat ik niet echt een hobby heb. Waarom eigenlijk? Geen idee.. Ik verwacht dat ze dan vragen stellen als: ‘Over wat blog je dan?’ en dat is geen makkelijke vraag. Ik ben bang dat mensen mij gaan beoordelen als ik zeg dat ik over make-up schrijf. Nu schrijf ik natuurlijk niet alleen over make-up, maar ook over mijn gedachten, kleding, … Alle onderwerpen waar meisjes eigenlijk van houden. Tegenwoordig ‘schaam’ ik mij niet meer om te zeggen dat ik blog. Het hoort gewoon bij mij. Punt. Dat moeten ze maar accepteren.
In een hobby hoor je veel tijd in te steken en dat is bij bloggen zeker het geval. Ideetjes verzinnen voor artikels, items fotograferen, schrijven, … Allemaal zaken die ik heel graag doe, maar wel veel tijd in beslag nemen. Voor mij is bloggen dus een échte hobby. Bijna al mijn vrije tijd besteed ik hieraan en dat vind ik helemaal niet erg. Als je iets graag doet, moet je dat doen.
Bloggen is in mijn ogen een hobby zoals een ander. Ik ben benieuwd naar jullie mening hierover! Vind jij bloggen een échte hobby?
Liefs, Ellen
Volg mij via bloglovin – twitter – instagram – youtube
Share on
Leave a comment

Dit vind je misschien ook leuk

22 Comments

 • Reply Cindy H

  Yep bloggen is zeker een hobby en zo noem ik het ook als ze het vragen.

  11 november 2014 at 7:31 am
 • Reply Mariëlle M.

  Voor mij is bloggen ook echt een hobby, ik ben er dagelijks heel veel mee bezig en ik denk er altijd aan. Misschien is het zelfs wel liefde haha XD

  11 november 2014 at 7:52 am
 • Reply Marijke (marykejane)

  Jazeker, de laatste tijd benoem ik bloggen ook meer en meer als m'n hobby. Je steekt er veel tijd in, je ontmoet er nieuwe mensen door en je houdt ervan – sounds like a hobby to me?! 😀

  11 november 2014 at 7:50 am
 • Reply Desiree

  Bloggen is voor mij ook zeker weten een hobby geworden! Het liefste ben ik er dagelijks mee bezig, maar dat is helaas niet altijd mogelijk aangezien school ook best veel verwacht, haha. Wat je schrijft herken ik heel erg! 😉

  11 november 2014 at 8:45 am
 • Reply Maaike

  Ik vind bloggen ook wel een echte hobby! En daar komt make-up en fotograferen bij. En schrijven natuurlijk. Eigenlijk hebben we dus heel veel hobby's haha!

  11 november 2014 at 8:59 am
 • Reply despiegelreflex

  Ik vind bloggen ook een echte hobby, maar alleen mijn vriend weet het eigenlijk bij mij. Ik weet niet waarom, maar het klinkt een beetje 'onnozel' of oppervlakkig om te zeggen dat je over een nagellakje of lippenstift schrijft, haha. Voorlopig blijft het dus 'mijn' project, maar het is zeker weten een hobby!

  11 november 2014 at 10:17 am
 • Reply Manon Boerakker

  Zondag vroeg iemand ook aan mij wat ik als hobby deed. Ik zei bloggen, toen zei die oh wat leuk zeg waar schrijf je over. Ik zei over beauty, lifestyle en fashion . Hij was echt heel erg enthousiast dat vond ik wel leuk, maar heb sommige mensen gehad van dat ze me raar aankeken! Bloggen is echt een hobby! en een leuke ook

  11 november 2014 at 11:09 am
 • Reply Rosanne van Dieren

  Ja ik zie bloggen echt als een hobby. Een hobby waar ik mijn creativiteit in uit kan, het is echt mijn kindje geworden. liefs x

  11 november 2014 at 11:41 am
 • Reply jana

  Ik vind het ook echt een hobby 😀 x

  11 november 2014 at 10:44 am
 • Reply nailsbyfml

  Bloggen is ook een hobby van me. Als mensen vragen wat mijn hobby is, dan zou ik ook niet zeggen dat bloggen mijn hobby is.

  11 november 2014 at 1:02 pm
 • Reply Denise

  Bloggen is bij mij toch wel een beetje een uit de hand gelopen hobby! Ik ben er dag en nacht mee bezig en zou echt niet meer zonder kunnen!

  11 november 2014 at 12:56 pm
 • Reply Shanti

  Bloggen is absoluut een hobby, maar inderdaad niet het eerste wat ik zeg als mensen dat vragen. Gek, gezien ik al meer dan 12 jaar actief ben op het internet 😉

  11 november 2014 at 1:08 pm
 • Reply Lisa

  Bloggen is inderdaad ook mijn hobby, niet iedereen hoeft het van mij te weten maar als ze het vragen dan vertel ik het graag! Want het is echt een hobby van mij.

  11 november 2014 at 1:36 pm
 • Reply Sanne dm

  Ik vind bloggen inderdaad ook een echte hobby. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik er niet echt durf voor uit te komen. Ik heb gewoon schrik dat mensen een verkeerd oordeel over mij zullen vellen omdat ik oa over make-up schrijf. Dat ik dan bijvoorbeeld materialistisch of oppervlakkig ben. Meestal vertel ik er pas over als ze mijn blog zelf ontdekken en eigenlijk heb ik er alleen nog maar positieve reacties op gekregen 🙂

  11 november 2014 at 3:24 pm
 • Reply Merel Witteveen

  Ik vind bloggen wel een hobby! Anders steek je er toch ook geen tijd, energie en geld in? Ik vertel op dit moment ook liever niet aan mensen dat ik een blog heb. De meeste vriendinnen weten het wel en mijn ouders maar daar houd het (volgens mij) bij op. Ik heb liever niet dat ik een raar idee bij mensen schetst van wat ik aan het doen ben, en ook een beetje uit schaamte misschien, omdat het niet een standaard hobby is en je op je blog meestal wat kwetsbaarder opstelt dan bij andere hobby's. tenminste zo denk ik erover.

  11 november 2014 at 5:11 pm
 • Reply EmmaThings

  Bloggen is zeker weten een hobby, de leukste als je 't mij vraagt 😉 En je leert er ontzettend veel van!
  X Emma

  11 november 2014 at 5:38 pm
 • Reply Beau

  Ik vind bloggen toch wel een echte hobby ^^ Een van de dingen die ik het liefste doe en je kunt je schrijfvaardigheid er zeker door verbeteren 🙂

  11 november 2014 at 6:05 pm
 • Reply Infinity

  Mooi gezegd!
  Bloggen is zeker een hobby van mij, al durf ik het tegen niemand zeggen.
  Ik ben bang voor hun reacties erop en lastige vragen.
  Dus voorlopig zwijg ik liever. Maar ooit kom ik er wel voor uit. Ooit …

  Liefs,
  Eva

  11 november 2014 at 6:44 pm
 • Reply Isabella

  YES, bloggen is een zeker een hobby 🙂 En je moet je echt niet schamen als mensen er naar vragen. Je mag trots op jezelf zijn, het kost veel tijd en moeite en het is niet iets wat iedereen kan (ik bedoel maar, je bent telkens weer bezig met het maken van nieuwe artikelen. Plus je hebt maar mooi even een site in elkaar geknutseld… Daar moet je creatief en handig voor zijn!) Ik had een lange tijd ook dat ik niet durfde te zeggen dat ik een blog had, maar na een tijdje besloot ik het toch echt de wereld in te gooien omdat het toch wel een groot deel uit maakt van je vrijetijdsbesteding. Ik vond het doodeng, maar kreeg ontzettend veel positieve reacties! Inmiddels is het zelfs zo normaal geworden, dat mensen er niet eens meer van op kijken als ze horen dat ik er iets over zeg. Ik ben nog steeds dat meisje dat houdt van zingen, muziek maken, feestjes, filmavondjes en oh ja, ik blog. Maar 'dat is gewoon Isabella'. Just saying;)

  11 november 2014 at 7:03 pm
 • Reply Marlayne Vermeulen

  Bloggen is naar mijn mening wel echt een hobby! Al vind ik het wel lastig om tegen mensen te zeggen, aangezien het niet heel veel voorkomt eigenlijk.

  11 november 2014 at 7:57 pm
 • Reply Julia ~Creativenails4fun~

  Bloggen is zeker meer dan een hobby voor mij!
  xxx

  12 november 2014 at 8:15 pm
 • Reply Demi Hogelucht

  Ik vind bloggen ook echt een hobby! Als mensen voetbal leuk vinden is het een hobby, ik vind bloggen leuk, dus is het een hobby:)

  13 november 2014 at 4:34 pm
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.