Follow:
Lifestyle

Blog en Youtube verhaal

Blogverhaal

Mijn blog bestaat al vier(!) jaar! Ik had nooit verwacht dat het bloggen mij zo ging bevallen en dat ik er zo veel plezier ging uithalen! Nog steeds vind ik het heerlijk om na een drukke dag een artikel te schrijven en om nieuwe ideetjes te bedenken voor op mijn blog. Ik vertel in dit artikel hoe ik op de naam van mijn blog ben gekomen, waarom ik begonnen ben met bloggen en waarom ik ben begonnen met Youtube! 

Mijn blog en Youtube verhaal!

Waarom ben ik begonnen met mijn blog?

In de paasvakantie van 2013 was ik thuis en had ik weinig plannen. Tijdens het surfen op mijn computer kwam ik terecht op blogs en op youtube filmpjes. Elke dag keek ik op enkele blogs of er een nieuw artikel online was gekomen en deze blogs las ik ontzettend graag. Voorheen droeg ik vrij weinig make-up, maar door Youtube en blogs ben ik meer gaan experimenteren met make-up. Het begon steeds meer te kriebelen om ook een blog te starten en mijn ervaringen over make-up producten te delen met mensen.

Ik startte een simpele blog op Blogger samen met mijn zus en samen schreven we enkele artikeltjes. Mijn zus was het bloggen helaas snel beu, dus deze blog haalden we snel offline. Omdat ik het bloggen te leuk vond, besloot ik om zelf een blog te starten, namelijk Ellenismyname. Eerst blogde ik op Blogger, daarna op WordPress.

Het eerste jaar op Ellenismyname kwamen er onregelmatig artikels online. Dan was ik een maand actief, dan liet ik twee maand niets van mij horen, daarna was ik terug actief. Zo ging dat het eerste jaar door. Eind 2014 besloot ik helemaal te gaan voor mijn blog en sindsdien komen er regelmatig blogpost online. Ik blog dus zo’n twee jaar echt actief.

Hoe ben ik op mijn blognaam gekomen?

In het begin wou ik vooral bloggen over nagellak, omdat ik dit toen heel leuk vond. Ik wou een algemene naam, omdat er al zo veel namen waren met het woord ‘beauty’ of ‘nails’ in. Ook wou ik mijn blog persoonlijk houden door af en toe een persoonlijke update te schrijven en om elke blogposts van een persoonlijke toets te voorzien. Uiteindelijk ben ik op de naam Ellenismyname gekomen en daar ben ik nog steeds tevreden mee! Dit is trouwens ook de naam van mijn Youtube kanaal!

Waarom ben ik begonnen met Youtube?

In september 2014 plaatste ik mijn eerste video op Youtube. Hierna was ik maanden niet meer actief en dit ging door tot september 2015. Sindsdien plaats ik wekelijks een nieuwe video! Ik ben begonnen met Youtube omdat dit een goede aanvulling zou zijn op mijn blog en omdat je soms beter iets kan tonen dan het proberen uit te leggen in een geschreven tekst. Ik vond het in het begin heel eng om voor een camera te spreken! Daarom dat het soms maanden duurde voor ik een nieuwe video plaatste. Ook was ik bang voor de reacties onder een video. Ik ben blij dat ik uiteindelijk heb doorgezet. Youtube video’s maken is super leuk en ik begin mij ook steeds comfortabeler te voelen voor camera. Sinds ik in september 2015 heb besloten om regelmatiger te uploaden, groeit mijn kanaal elke dag een beetje en dat is alleen maar leuk!

Bedankt om dit te lezen!

Liefs, Ellen

Share on
Leave a comment

Dit vind je misschien ook leuk

15 Comments

 • Reply Kim

  Wat leuk om je verhaal te lezen! AE zijn ongeveer tegelijk begonnen alleen heb ik nog maar net een YouTube kanaal. Herken de zenuwen haha. Heb je daar nog tips voor?

  21 mei 2016 at 8:43 am
  • Reply Ellen

   Hoe meer ik film, hoe comfortabeler ik mij voel! Dus ik zou zeggen: veel video’s maken! Bedankt voor je reactie xx

   21 mei 2016 at 9:10 am
 • Reply Anouk

  Ah super leuk! Keep up the good work!

  21 mei 2016 at 9:00 am
 • Reply Brittany

  Wat leuk om te lezen zeg! Ik blog zelf al zo een 3 jaar maar ben een paar keer gestopt en uiteindelijk helemaal overnieuw begonnen dus mijn blog bestaat nu een jaar hihi.

  21 mei 2016 at 9:49 am
 • Reply beautifulday4makeup

  Leuk om te lezen hoe jij begonnen bent zeg. Mijn blog bestaat ondertussen 4 jaar en een week 🙂 maar het eerste jaar was ik ook niet super consequent bij het online zetten van mijn artikels.

  21 mei 2016 at 10:32 am
 • Reply Maaike

  Ik ben eigenlijk ook pas gaan experimenteren met make-up toen ik begon met bloggen. Geen spijt van gehad in ieder geval! En eigenlijk zit ik eraan te denken om ook een YouTube kanaal te beginnen. To be continued!

  21 mei 2016 at 11:25 am
 • Reply jeapiebel

  3 jaar dat heb je knap gedaan. Leuk om verhalen van andere bloggers ook te lezen. 🙂

  21 mei 2016 at 3:35 pm
 • Reply Catherine

  Dit soort stukjes vind ik heel leuk om te lezen! Ik heb zelf nu een half jaar mijn blog en ik durf ook niet zo goed om met YouTube te beginnen! Dat is meteen zo direct haha. Wel heel erg gaaf dat het zo goed gaat. Lekker zo door blijven gaan!

  21 mei 2016 at 4:14 pm
 • Reply Jolet

  Altijd leuk om te lezen, dit soort dingen! En 3 jaar is ook al lang zeg, mijn blog is laatst 4 jaar geworden!

  21 mei 2016 at 7:04 pm
 • Reply Britt • Annebrittures

  Ik weet het nog erg goed, je haalde net je 100 volgers toen in 2014! ( : Toen mailden we al, haha. Je bent zoveel gegroeid, oh. Ik blog net een jaartje. (Oké, officieel al langer, maar ik tel nu zo, haha.)

  22 mei 2016 at 10:49 am
  • Reply Britt • against the grain

   Oeps, ik had mijn informatie nog niet aangepast. ; )

   22 mei 2016 at 10:50 am
  • Reply Ellen

   Het voelt nog niet zo lang geleden! Veel succes met je ‘nieuwe’ blog!

   22 mei 2016 at 11:10 am
 • Reply irene

  Echt heel leuk om te lezen! Je bent goed bezig, en ik vind het leuk om je te volgen 🙂 X

  22 mei 2016 at 2:03 pm
  • Reply Ellen

   Oh zo lief! Dank u xx

   22 mei 2016 at 5:09 pm
 • Reply kristina

  dit soort verhalen zijn echt het leukst om te lezen 🙂 ben altijd heel nieuwsgierig hoe andere mensen met blog zijn begonnen

  23 mei 2016 at 3:07 pm
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.