Blog en Youtube verhaal

Blogverhaal

Mijn blog bestaat al vier(!) jaar! Ik had nooit verwacht dat het bloggen mij zo ging bevallen en dat ik er zo veel plezier ging uithalen! Nog steeds vind ik het heerlijk om na een drukke dag een artikel te schrijven en om nieuwe ideetjes te bedenken voor op mijn blog. Ik vertel in dit artikel hoe ik op de naam van mijn blog ben gekomen, waarom ik begonnen ben met bloggen en waarom ik ben begonnen met Youtube! 

Mijn blog en Youtube verhaal!

Waarom ben ik begonnen met mijn blog?

In de paasvakantie van 2013 was ik thuis en had ik weinig plannen. Tijdens het surfen op mijn computer kwam ik terecht op blogs en op youtube filmpjes. Elke dag keek ik op enkele blogs of er een nieuw artikel online was gekomen en deze blogs las ik ontzettend graag. Voorheen droeg ik vrij weinig make-up, maar door Youtube en blogs ben ik meer gaan experimenteren met make-up. Het begon steeds meer te kriebelen om ook een blog te starten en mijn ervaringen over make-up producten te delen met mensen.

Ik startte een simpele blog op Blogger samen met mijn zus en samen schreven we enkele artikeltjes. Mijn zus was het bloggen helaas snel beu, dus deze blog haalden we snel offline. Omdat ik het bloggen te leuk vond, besloot ik om zelf een blog te starten, namelijk Ellenismyname. Eerst blogde ik op Blogger, daarna op WordPress.

Het eerste jaar op Ellenismyname kwamen er onregelmatig artikels online. Dan was ik een maand actief, dan liet ik twee maand niets van mij horen, daarna was ik terug actief. Zo ging dat het eerste jaar door. Eind 2014 besloot ik helemaal te gaan voor mijn blog en sindsdien komen er regelmatig blogpost online. Ik blog dus zo’n twee jaar echt actief.

Hoe ben ik op mijn blognaam gekomen?

In het begin wou ik vooral bloggen over nagellak, omdat ik dit toen heel leuk vond. Ik wou een algemene naam, omdat er al zo veel namen waren met het woord ‘beauty’ of ‘nails’ in. Ook wou ik mijn blog persoonlijk houden door af en toe een persoonlijke update te schrijven en om elke blogposts van een persoonlijke toets te voorzien. Uiteindelijk ben ik op de naam Ellenismyname gekomen en daar ben ik nog steeds tevreden mee! Dit is trouwens ook de naam van mijn Youtube kanaal!

Waarom ben ik begonnen met Youtube?

In september 2014 plaatste ik mijn eerste video op Youtube. Hierna was ik maanden niet meer actief en dit ging door tot september 2015. Sindsdien plaats ik wekelijks een nieuwe video! Ik ben begonnen met Youtube omdat dit een goede aanvulling zou zijn op mijn blog en omdat je soms beter iets kan tonen dan het proberen uit te leggen in een geschreven tekst. Ik vond het in het begin heel eng om voor een camera te spreken! Daarom dat het soms maanden duurde voor ik een nieuwe video plaatste. Ook was ik bang voor de reacties onder een video. Ik ben blij dat ik uiteindelijk heb doorgezet. Youtube video’s maken is super leuk en ik begin mij ook steeds comfortabeler te voelen voor camera. Sinds ik in september 2015 heb besloten om regelmatiger te uploaden, groeit mijn kanaal elke dag een beetje en dat is alleen maar leuk!

Bedankt om dit te lezen!

Liefs, Ellen

15 reacties

  1. Wat leuk om je verhaal te lezen! AE zijn ongeveer tegelijk begonnen alleen heb ik nog maar net een YouTube kanaal. Herken de zenuwen haha. Heb je daar nog tips voor?

  2. Wat leuk om te lezen zeg! Ik blog zelf al zo een 3 jaar maar ben een paar keer gestopt en uiteindelijk helemaal overnieuw begonnen dus mijn blog bestaat nu een jaar hihi.

  3. Ik ben eigenlijk ook pas gaan experimenteren met make-up toen ik begon met bloggen. Geen spijt van gehad in ieder geval! En eigenlijk zit ik eraan te denken om ook een YouTube kanaal te beginnen. To be continued!

  4. Dit soort stukjes vind ik heel leuk om te lezen! Ik heb zelf nu een half jaar mijn blog en ik durf ook niet zo goed om met YouTube te beginnen! Dat is meteen zo direct haha. Wel heel erg gaaf dat het zo goed gaat. Lekker zo door blijven gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *