Back To School: DIY agenda

Dit schooljaar begin ik te studeren aan de hogeschool / universiteit van Brussel. Ik heb nog vakantie tot september, maar ik kon niet wachten om al een agenda te kopen. Ik ging bij HEMA en bij de Action achter leuke spulletjes om mijn agenda te pimpen. Benieuwd hoe ik dit deed? Kijk even mee.

Wat heb je nodig? Een agenda waarvan de kaft nog niet bedekt is. Dit is belangrijk washi tape is niet zo dekkend en anders zie je de tekeningen van je agenda er misschien door. Mijn agenda is van de HEMA en was maar 4 euro. Daarnaast heb je ook washi tape nodig. Dit heb je in vele patronen en kleuren. De washi tape die ik gebruik is van de Action. Ik weet dat ze dit bij HEMA ook verkopen, mocht er geen Action in jouw buurt zijn.

 

Mijn agenda van de Hema is simpel bruin langs de buitenkant met een roze elastiek. Verder is er binnenin genoeg ruimte om per dag een aantal zaken te noteren. Op de tweede foto hieronder is mijn duim super bruin / paars, maar dat komt door de lichtinval.

 

 

De bruine kaft van mijn agenda vond ik saai, dus besloot ik om horizontale stroken te maken met de washi tape. Elke keer met een verschillende patroontje. Zo krijg je een druk en leuk effect. Ik gebruikte kleuren die op elkaar afgestemd waren. Om het geheel af te werken plakte ik aan de zijkant ook washi tape. Anders zag het er slordig en onafgewerkt uit. De achterkant liet ik bruin aangezien daar de elastiek zit en dit maakt het lastig om washi tape aan te brengen.

 

 

Met washi tape kan je ook goedkope, saaie potloden versieren. Dit ideetje zag ik bij Bethany Monta :). Zo passen mijn potloden bij mijn agenda, wat onwijs leuk is natuurlijk. Je kan natuurlijk ook je balpennen versieren met deze tape.

 

Ik vind mijn agenda echt helemaal te gek. Lekker veel patroontjes door elkaar en met mijn bijpassende potloden ben ik helemaal klaar voor het nieuwe schooljaar. Washi tape is niet zo heel duur en je kan hiermee makkelijk je schriften versieren. Ik denk dat de meeste bloggers hun agenda hiermee wel versieren, maar dit is mijn versie geworden :). Bedankt voor het lezen van dit artikel en hopelijk heb je er inspiratie kunnen uithalen voor je eigen agenda!
Liefs, Ellen

Volg mij via bloglovin – twitter

18 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *