5 WordPress plugins die je moet hebben!

5 wordpress plugins

De overstap van Blogger naar WordPress is echt de beste beslissing die ik ooit heb gemaakt! Mijn site wordt beter gevonden in Google en je hebt zoveel meer mogelijkheden qua lay-out en plugins! Het leek mij leuk om te tonen welke 5 WordPress plugins ik het fijnste vind en waarvan ik denk dat iedereen ze zou moeten gebruiken!

Broken Link Checker

Na de overstap van Blogger naar WordPress had ik last van url links die niet meer werkten en daardoor was mijn blog een tijdje minder vindbaar in Google. De plugin Broken Link Checker controleert eens in de zoveel tijd mijn blog op verbroken links en ontbrekende afbeeldingen en stuurt dan een mailtje als de plugin één heeft gevonden. Zo kan ik het probleem meteen aanpakken!

Comment Reply Notification

Wanneer ik een vraag krijg in de reacties, antwoord ik vrijwel direct op deze comment. Zodra iemand reageert op een reactie, krijgt die persoon een mailtje om te laten weten dat er gereageerd werd op zijn reactie! Interactie met mijn lezers vind ik belangrijk en deze plugin maakt de interactie net wat makkelijker!

Public Post Preview

Mijn mama controleert mijn artikels vaak na op schrijffouten en om dit proces makkelijker te laten verlopen, installeerde ik de plugin Public Post Preview. Ik kan hiermee een link maken van het artikel dat online moet komen en via deze weg kan mijn mama het artikel lezen voordat het online staat. Ook voor eventuele samenwerkingen is dit een handige plugin!

Ultimate Nofollow

Sommige links moeten van google een nofollow krijgen en dit doe ik met de Ultimate Nofollow. Wanneer ik een link aanmaak, kan ik aanduiden dat dit een nofollow link moet zijn. Als je meer wil weten over nofollow links verwijs ik je door naar Blogaholic!

Search Meter

Dankzij deze plugin kom ik te weten wat bezoekers in het zoekbalkje rechts zoeken. Dit vind ik echt super handig want zo weet ik waar bezoekers geïnteresseerd in zijn en kan ik daar rekening mee houden!

Gebruik jij WordPress? Zo ja, welke plugin vind jij fijn?

Liefs, Ellen

17 reacties

  1. De no follow ga ik gelijk eens even opzoeken 🙂 Handige plugins allemaal. De comment reply plugin heb ik ook en vind ik super goed werken, echt een aanrader voor alle bloggers 🙂

  2. Public Post Preview en Search Meter gebruik ik ook! Verder wil ik al heel lang de Comment Reply Notification plugin downloaden, maar hij doet het steeds niet. Heb er al een paar geprobeerd, maar ze weigeren gewoon pfff. Irritant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *