Follow:
Lifestyle

5 Tips om beter te studeren!

Binnenkort zijn het examens en momenteel ben ik al bezig met voorbereidingen te treffen. Zo moet ik een maand vooruit werken, zodat ik tijdens de examens niet aan mijn blog moet denken. Naast het vooruit werken ben ik ook al bezig met lessen te herhalen enzovoort. In dit artikel geef ik jullie mijn beste tips om te studeren! Ik hoop dat je hieraan iets hebt!

Tip 1: Studieplek
Ik studeer het beste als ik op mijn kamer aan mijn bureau werk. Mijn bureau bevat weinig tot geen troep. Ook zijn er geen afleidende dingen op mijn bureau. Deze leg ik bewust ergens anders. Doordat er geen / weinig afleiding is, werk ik productiever. Zo kan ik sneller mijn leerstof. Ook is het op mijn kamer rustig, wat ideaal is bij het studeren. Natuurlijk is dit voor iedereen anders, sommigen werken liever met muziek aan, maar dit is voor mij geen oplossing. Als ik de muziek aanzet, begin ik mee te zingen en studeer ik niet! Je moet dus zelf opzoek gaan naar de beste en rustigste studieplek in jouw huis.
Tip 2: Hardop praten
Hoe ik studeer? Door bv. een definitie eerst op te schrijven en te begrijpen. Daarna probeer ik de definitie luidop te zeggen. Dit doe ik een aantal keer tot ik het helemaal kan. Als ik geschiedenis moet leren, maak ik er altijd een verhaaltje van en dit vertel ik hardop tegen mijzelf. Misschien een vreemde gewoonte, maar het helpt!
Tip 3: Samenvatting maken
Doorheen het schooljaar maak ik van bijna alle vakken een samenvatting. Zo hoef ik hier tijdens de examens geen tijd meer aan te verspillen. Dit is erg handig zodat je net voor je examen of net voor het slapen gaan de leerstof snel nog kan doornemen.
Tip 4: Herhaal!

Als je de leerstof eenmaal onder de knie hebt, is het belangrijk om dit te herhalen. Zo herhaal / lees ik de avond voor een examen mijn cursus nog eens helemaal. Zo kan ik met een gerust hart gaan slapen, omdat ik alles nog weet. Men zegt dat je minstens 3 keer iets moet herhalen voor je het helemaal kent. Je herhaalt het best tot je niet meer hapert of twijfelt.
Tip 4: Slaap voldoende, eet gezond, neem pauze
Dit is een tip die iedereen je wel meegeeft en helaas vind ik dit een moeilijk! Wat ik doe tijdens de examens? Ik zet een fles water naast mijn werkplek. Ook zet ik een kommetje met druiven ernaast. Zo heb ik een gezond snack om tussendoor te knabbelen. Nog een belangrijk item is pauze nemen! Het maakt niet uit of het maar 5 minuutjes is, maar ga eens even naar buiten om een frisse neus te halen! Je zal zien dat je je er beter door voelt. Slaap ook voldoende. Ik weet dat ik 9 uur per nacht nodig heb om er de volgende dag redelijk uit te zien. Dus ik ga niet te lang door met studeren, want anders haal ik de rest van mijn examens niet.
Tip 5: Begin op tijd!
Om alle leerstof te kunnen leren op een namiddag, begin je best vooraf al. Leer op voorhand al een deel dat je nog niet geleerd hebt, of begin met het herhalen. Je zal merken dat het leren eens zo snel gaat.
Dit waren mijn beste tips, deze werken voor mij heel goed en ik hoop dat ik je misschien een beetje geholpen heb! Voor iedereen met examens: veel succes!
Liefs, Ellen
Share on
Leave a comment

Dit vind je misschien ook leuk

15 Comments

 • Reply Michaela J.

  Vooral het op tijd beginnen lukt me nooit! 2 juni start ik al met de examens, dus ik zou eens dringend moeten beginnen met studeren.

  11 mei 2014 at 6:06 am
 • Reply @nailsbyfml

  Fijne tips ! Ik moet ook eerder leren, ik leer altijd op de laatste dag..

  11 mei 2014 at 6:33 am
 • Reply Elbrich xfashionmeep

  Handig, ben nu ook druk aant leren voor de examens…

  11 mei 2014 at 7:04 am
 • Reply Shirley | lovingyourlife.nl

  Erg handig die tip van hardop zeggen doe ik ook vaak het werkt goed!

  11 mei 2014 at 8:05 am
 • Reply Denise

  Heel veel succes met je examens!

  11 mei 2014 at 9:07 am
 • Reply Elisabeth Star

  Super handige tips! Gelukkig heb ik ze niet meer nodig! (: Veel succes met je examens! Komt vast wel goed! (:

  11 mei 2014 at 11:31 am
 • Reply Sanne dm

  Goede tips! Ik kijk echt niet uit naar de examenperiode maar ik hou ze zeker in mijn achterhoofd!

  11 mei 2014 at 4:17 pm
 • Reply Beau

  Goede tips! Ik vind je blog erg leuk, dus ik ga je volgen via Bloglovin'

  Succes met je examens trouwens 🙂

  11 mei 2014 at 4:21 pm
 • Reply Rowan | R E D R E I D I N G H O O D

  Deze tips moet ik even doorgeven aan mijn zusje die straks examens moet doen, heel handig!
  Heel veel succes! <3

  Love,

  Rowan

  Personal Style Blog http://WWW.REDREIDINGHOOD.COM

  11 mei 2014 at 4:42 pm
 • Reply Ines

  Hanige tips! Ik moet niet meer studeren maar misschien ga ik volgend jaar toch nog studeren en kan ik deze tips gebuiken!

  11 mei 2014 at 6:41 pm
 • Reply Jasmijn

  Handige tips! Zelf gebruik ik ook al wat van je tips, maar het op tijd beginnen is altijd iets bij mij wat niet wil lukken (a)

  12 mei 2014 at 7:06 am
 • Reply Alessandra

  Heel handige tips! Ik studeer momenteel het beste in groep, omdat ik dan de motivatie krijg van ook andere mensen te zien studeren en minder snel afleiding zoek op mijn laptop! En de pauzes zijn dan ook des te leuker 🙂

  12 mei 2014 at 9:31 am
 • Reply Patoir

  Super handige tips! Die ga ik eens proberen. Ik heb zelf ook examens over een paar weken, bah. Goede timing!

  12 mei 2014 at 5:33 pm
 • Reply DramaQueen

  Goeie tips! X

  13 mei 2014 at 1:51 pm
 • Reply Lisa

  Handige tips ! Ik ga sowieso meer samenvatting maken, dat werkt goed bij proefwerk weken !

  13 mei 2014 at 4:25 pm
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.