5 ongewone examengewoontes

5 ongewone examengewoontes

De examenperiode is aangebroken en dat betekent studeren, studeren en nog eens studeren. Niet zo leuk, maar dat hoort er bij. Tijdens het studeren heb ik een aantal ongewone examengewoontes die ik toepas en ik ben benieuwd of jij ook ongewone examengewoontes hebt!

Pomedoro techniek

Pauze nemen is het leukste moment van de examenperiode, maar mijn pauzes durven wel eens uit te lopen en langer te duren dan gepland. Al een aantal jaar gebruik ik de Pomedoro techniek. Hierbij leer je 25 minuten heel intensief en neem ik 5 minuten pauzes. Dit herhaal ik vier keer en dan neem ik 15 minuten pauzes in plaats van 5 minuten. Door alles zo te timen, lopen mijn pauzes minder lang uit en werk ik geconcentreerder.

Voedingssupplementen

De examenperiode kan best intensief zijn door stress, weinig slapen en bewegen waardoor mijn weerstand minder is. Om te zorgen dat ik niet ziek word, neem ik voedingssupplementen tijdens mijn ontbijt. Ik wil echt niet ziek worden en ik heb het gevoel dat dit mij goed helpt om energie te hebben. Op dit moment neem ik All-in-one van Pure Encapsulations. Dit merk leerde ik kennen in februari en de voedingssupplementen heb ik toen eventjes gebruikt, maar tijdens de examenperiode heb ik het helemaal herontdekt.

Een terugblik op januari

Fluoresceren

Mijn samenvattingen en cursussen staan vol met fluo. Ik heb ook een heel fluo systeem. Roze fluo is voor de hoofdonderwerpen, groen voor andere belangrijke zaken en geel voor details. Wat gefluoresceerd staat, leer ik. Wat niet gefluoresceerd staat, studeer ik niet. Mijn cursus is dan ook een heel kleurboek.

Rommelig bureau

Ik hoor altijd dat je het beste kan studeren in een opgeruimde kamer aan een opgeruimd bureau. Echter wordt mijn bureau altijd één grote rommeltroep en hoe langer de examens duren, hoe rommeliger mijn bureau. Zolang ik al mijn spullen terugvind, heb ik er geen problemen mee dat mijn bureau rommelig is. Hoe zit dat bij jullie?

Zelfde balpen

Tijdens het studeren en tijdens mijn examens gebruik ik dezelfde balpen. Op dat vlak ben ik heel bijgelovig en geloof ik dat schrijven met dezelfde balpen geluk brengt.

Wat zijn jouw rare examengewoontes?

Liefs, Ellen

6 reacties

  1. Oh die Pomedoro techniek lijkt me echt iets voor mij, ik neem namelijk veel te veel pauzes :p zelf draag ik bij elk examen dezelfde ketting, het kan maar helpen he 😀 veel succes met je examens! 🙂

  2. Haha leuk om te lezen!
    Die Pomedoro-techniek zou voor mij echt wel niet werken want ik leer meestal per hoofdstuk of ik stop aan een bepaald stukje wanneer ik echt geen concentratie meer heb.
    Mijn raarste examengewoonte is dat ik op de ochtend van elk examen uit mijn roze kommetje moet eten. :p sowieso ook bijgeloof haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *