Follow:
Lifestyle

5 manieren om (blog)inspiratie te vinden

Soms heb je als blogger weinig originele ideeën en het vinden van zo’n ideeën is lastig. Ik merk zelf dat periodes van inspiratie en inspiratieloosheid zich voortdurend afwisselen. Erg vervelend! Tijdens een periode van geen inspiratie pas ik een aantal trucjes toe, waardoor ik terug inspiratie krijg!

Magazines

Ik heb een aantal favoriete magazines (Flair, Cosmopolitan, Libelle). Wat mij helpt om inspiratie op te
doen, is nagaan waarom dit mijn favoriete magazines zijn. Is het voor de herkenbare verhalen, de persoonlijkheid, de foto’s, de leuke weetjes, …? Wanneer ik dit eenmaal achterhaald heb, denk ik na hoe ik dit kan toepassen op mijn blog. Na deze brainstormsessie heb ik zeker 5 ideetjes voor mijn blog.
Deze noteer ik in een boekje en daarna kan ik aan de slag met het schrijven van artikelen.

Blogboeken

Lezen over bloggen is één van de dingen die ik doe als ik totaal geen inspiratie heb. Je verdiepen in de blogwereld is interessant en handig voor de toekomst. Ik vind het Blogboek van Kelly Deriemaeker een echte aanrader. Er staan meer dan 100 ideeën in en deze pas ik toe op mijn eigen blog. Na het lezen van dit boek zit ik vol inspiratie en motivatie om te bloggen!

Mijn persoonlijke collectie

Iets anders wat ik doe, is kijken naar wat ik in huis heb. Ik ga na welke make-up ik nog niet gereviewd heb, wat mijn favoriete producten op dit moment zijn, producten waarin ik teleurgesteld ben, … En ga zo maar door. Je kan ook eens kijken in je kledingkast en verschillende kledingstukken combineren. Nadien kan je het resultaat delen met je lezers. Schrijf je regelmatig over boeken, dan kan je misschien iets meer vertellen over jouw favoriete boeken of vertellen over welke boeken je veel hebt bijgeleerd. Dit zijn een aantal voorbeelden en eenmaal je begint na te denken, kom je op veel ideeën.

Andere bloggers

Bij sommige blogpost van andere bloggers denk ik wel eens: ‘Waarom ben ik hier niet zelf op
gekomen?!’. Uiteraard is het niet de bedoeling dat je dit artikel en idee zomaar overneemt. Je kan een vervolg maken op dit artikel en verwijzen naar de blogger of een variatie erop maken. Je kan ook eventueel toestemming vragen aan de blogger.

Naar buiten gaan

Neem je camera mee en maak een wandeling. In het dorp of stad waar je woont is er vast wel iets te beleven waarover je kan schrijven. Deel je favoriete koffietentjes met je lezers, maak een outfit foto, fotografeer anderen hun outfits en vertel waarom jij deze outfit leuk vindt. Trek erop uit en je vindt wel iets waarover je kan schrijven!
Waar haal jij je inspiratie vandaan?  
Liefs, Ellen
Share on
Leave a comment

Dit vind je misschien ook leuk

10 Comments

 • Reply mijnleveninbeeld

  Meestal haal ik mijn inspiratie uit het doen van dingen en dingen kopen! Ook andere bloggers zijn handig.

  17 september 2015 at 5:46 am
 • Reply Manon Boerakker

  Ik ben het meest met je artikel. Ik heb het vaak makkelijk omdat ik meestal reviews schrijf maar dat wil ik gaan veranderen

  17 september 2015 at 9:43 am
 • Reply Desiree Wanders

  Leuk en vooral handig artikel! Vaak schiet er bij mij iets te binnen wanneer ik naar school loop of in de auto zit. Soms inderdaad ook als je iets gelezen hebt bij een ander..

  17 september 2015 at 8:32 am
 • Reply Amy

  Leuk artikel! Zelf haal ik ook altijd het meeste inspiratie uit mijn eigen collectie, ik vind altijd wel wat om over te schrijven. Blogboeken zijn inderdaad ook heel handig.

  17 september 2015 at 9:51 am
 • Reply Jana

  Hele leuke tips. Dat blogboek is ook een goede aanrader 😀 Ik vind ook dat de seizoenen mij steeds inspiratie geven 😀

  17 september 2015 at 5:54 pm
 • Reply Annebrittures

  Ik snapte nooit hoe mensen inspiratie konden halen uit een tijdschrift. Maar nu snap ik het al beter, door de manier hoe jij erover nadenkt! Wow, ik besef me nu dat ik mijn inspiratie veel te ver zocht, haha. Dat blogboek moet ik nog steeds eens een keertje kopen, want ik blijf maar goede verhalen erover horen. Heb je mijn mailtje gekregen? (:

  17 september 2015 at 5:58 pm
 • Reply Kiss & Make-up

  Ik zoek eigenlijk nooit bewust naar inspiratie. Ik laat 't mij overkomen 🙂

  18 september 2015 at 11:48 am
 • Reply Irene Bienefelt

  Leuk geschreven!! Ik heb inspiratie op de gekste momenten, in bed of onder de douch dat soort dingen haha

  Liefs Irene

  18 september 2015 at 11:55 am
 • Reply Chelsey Meijners

  Erg handig artikel! Ik maak altijd een lijstje in Word waarin ik al mijn ideeën voor blogposts bijhoudt. Dus zodra ik even niet weet waar ik over zal schrijven, pak ik het lijstje erbij.

  22 september 2015 at 12:50 pm
 • Reply tineke

  Ik haal inspiratie uit tijdschriften, films, andere blogs, eigenlijk wel overal.. Maar ik blijf het moeilijk vinden! Dat boek kende ik nog niet, lijkt me heel interessant!

  29 september 2015 at 8:11 am
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.