5 manieren om (blog)inspiratie te vinden

Soms heb je als blogger weinig originele ideeën en het vinden van zo’n ideeën is lastig. Ik merk zelf dat periodes van inspiratie en inspiratieloosheid zich voortdurend afwisselen. Erg vervelend! Tijdens een periode van geen inspiratie pas ik een aantal trucjes toe, waardoor ik terug inspiratie krijg!

Magazines

Ik heb een aantal favoriete magazines (Flair, Cosmopolitan, Libelle). Wat mij helpt om inspiratie op te
doen, is nagaan waarom dit mijn favoriete magazines zijn. Is het voor de herkenbare verhalen, de persoonlijkheid, de foto’s, de leuke weetjes, …? Wanneer ik dit eenmaal achterhaald heb, denk ik na hoe ik dit kan toepassen op mijn blog. Na deze brainstormsessie heb ik zeker 5 ideetjes voor mijn blog.
Deze noteer ik in een boekje en daarna kan ik aan de slag met het schrijven van artikelen.

Blogboeken

Lezen over bloggen is één van de dingen die ik doe als ik totaal geen inspiratie heb. Je verdiepen in de blogwereld is interessant en handig voor de toekomst. Ik vind het Blogboek van Kelly Deriemaeker een echte aanrader. Er staan meer dan 100 ideeën in en deze pas ik toe op mijn eigen blog. Na het lezen van dit boek zit ik vol inspiratie en motivatie om te bloggen!

Mijn persoonlijke collectie

Iets anders wat ik doe, is kijken naar wat ik in huis heb. Ik ga na welke make-up ik nog niet gereviewd heb, wat mijn favoriete producten op dit moment zijn, producten waarin ik teleurgesteld ben, … En ga zo maar door. Je kan ook eens kijken in je kledingkast en verschillende kledingstukken combineren. Nadien kan je het resultaat delen met je lezers. Schrijf je regelmatig over boeken, dan kan je misschien iets meer vertellen over jouw favoriete boeken of vertellen over welke boeken je veel hebt bijgeleerd. Dit zijn een aantal voorbeelden en eenmaal je begint na te denken, kom je op veel ideeën.

Andere bloggers

Bij sommige blogpost van andere bloggers denk ik wel eens: ‘Waarom ben ik hier niet zelf op
gekomen?!’. Uiteraard is het niet de bedoeling dat je dit artikel en idee zomaar overneemt. Je kan een vervolg maken op dit artikel en verwijzen naar de blogger of een variatie erop maken. Je kan ook eventueel toestemming vragen aan de blogger.

Naar buiten gaan

Neem je camera mee en maak een wandeling. In het dorp of stad waar je woont is er vast wel iets te beleven waarover je kan schrijven. Deel je favoriete koffietentjes met je lezers, maak een outfit foto, fotografeer anderen hun outfits en vertel waarom jij deze outfit leuk vindt. Trek erop uit en je vindt wel iets waarover je kan schrijven!
Waar haal jij je inspiratie vandaan?  
Liefs, Ellen

10 reacties

  1. Leuk artikel! Zelf haal ik ook altijd het meeste inspiratie uit mijn eigen collectie, ik vind altijd wel wat om over te schrijven. Blogboeken zijn inderdaad ook heel handig.

  2. Ik snapte nooit hoe mensen inspiratie konden halen uit een tijdschrift. Maar nu snap ik het al beter, door de manier hoe jij erover nadenkt! Wow, ik besef me nu dat ik mijn inspiratie veel te ver zocht, haha. Dat blogboek moet ik nog steeds eens een keertje kopen, want ik blijf maar goede verhalen erover horen. Heb je mijn mailtje gekregen? (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *