Follow:
Lifestyle

5 gouden tips om de examenperiode te overleven

gouden tips om de examenperiode te overleven

De blok is voor vele studenten in zicht en dat geldt ook voor mij. In januari begint weer een stressvolle periode en daar kijk ik absoluut niet naar uit. Ik schreef al eerder blogposts met studietips en hoe ik studeer. Deze keer deel ik 5 gouden tips om de examenperiode te overleven!

ZORG VOOR EEN OPGERUIMD BUREAU: ’s ochtends begin ik altijd met een opgeruimd bureau en naarmate de dag vordert, komt dit bureau helemaal vol te liggen met losse papieren, kladbladeren, pennen, boeken,… Ik zorg ervoor dat ik dit ’s avonds altijd opruim, zodat ik de volgende dag meteen kan beginnen leren en niet eerst alles moet opruimen. Verder zorg ik er voor dat mijn gsm, laptop en iPad niet op mijn bureau liggen, want hierdoor raak ik steeds afgeleid.

DAGLICHT: Mijn bureau op mijn kamer staat net onder een VELUX waardoor ik veel daglicht heb. Ik leer niet graag in donkere ruimtes en ik vind het fijn om af en toe eens naar buiten te kunnen kijken. Soms raak ik wel wat afgeleid, maar goed daglicht is altijd beter dan kunstlicht!

NEEM PAUZE: Ik vertelde al eerder over de pomodorotechniek. Je studeert 25 minuten en nadien neem je 5 minuten pauze. Dit herhaal je 4 keer en nadien neem je een langere pauze van 20 minuten. Door dit toe te passen kan ik mij makkelijker concentreren en heb ik niet het gevoel dat ik een hele dag studeer. Het helpt ook om mijn uitstelgedrag aan te pakken!

EET GEZOND EN SPORT: Tijdens de examens eet ik niet echt gezond. Koekjes, pizza,… Ik geef de voorkeur aan makkelijk te bereiden maaltijden, maar dit is niet altijd gezond. Deze examenperiode breng ik daar verandering in. Ik zal gezonde tussendoortjes kiezen in plaats van een Twix en ik ben van plan jullie hiervan op de hoogte te houden. Sporten tijdens drukke tijden is ook niet makkelijk. Ik sport sowieso niet vaak, maar af en toe eens niet achter een bureau zitten doet goed!

BELONING: Sommige vakken liggen mij echt niet (Frans!) en ik kijk er dan ook echt tegen op om dit te studeren. Ik beloon mijzelf na het leren van een hoofdstuk met iets leuks. Dit kan een snoepje zijn, maar ook een blogpost lezen of een youtube filmpje bekijken.

Liefs, Ellen

 

Share on
Leave a comment

Dit vind je misschien ook leuk

6 Comments

 • Reply beautifulday4makeup

  Licht en beloningen hadden een vaste plaats in mijn studieroutine vroeger :p Leuke tips!

  27 november 2015 at 11:05 am
 • Reply Manon

  Gelukkig heb ik geen examen meer!

  27 november 2015 at 2:15 pm
 • Reply Marieke

  De Pomodoro techniek werkt voor mij zo fijn! En ik ga aankomende toetsweek ook proberen meer gezonde snacks te eten, in plaats van chips haha.

  28 november 2015 at 10:49 am
 • Reply Britt • Annebrittures

  Oh, die goede oude beloningen, haha. Ik doe het ook altijd. 😉 Je hebt ook die trucjes om pauze’s in te lassen, maar dat helpt bij mij écht niet, haha. Het opruimen, dat helpt dan weer wel. (Al heb ik er nooit zin in om te beginnen, maar eens dat ik bezig ben, ben ik niet te stoppen, hihi.) Veels succes Ellen!

  28 november 2015 at 8:55 pm
 • Reply Marie

  Goede tips! Heel veel succes met de blok alvast 🙂

  30 november 2015 at 1:38 pm
 • Reply Inez

  Had ik dit maar geweten toen ik nog studeerde 😉 Alhoewel ik moet zeggen dat ik de sportentip ook al toepaste ‘in mijn tijd’. Hoewel ik totaaaaaaal (echt totaaaaaaal) géén sportieve persoon ben, had ik echt deugd van een blokske te gaan joggen. Efkes alles in mijn hoofd leegmaken! Zalig!

  10 december 2015 at 10:55 pm
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.