5 dingen die je zeker op je kot/studentenkamer moet hebben

5 dingen die je zeker op je kot/studentenkamer moet hebben

Sinds vorig jaar zit ik op kot in Leuven en dat bevalt mij prima. Het was een hele aanpassing om niet meer verwend te worden door mijn mama, maar om voor mijzelf te zorgen. Ondertussen heb ik geleerd wat ik zeker op kot nodig heb en waar ik niet zonder kan. Het zijn enkele basisbenodigdheden die mijn leven op kot veel makkelijker gemaakt hebben en waar ik niet zonder kan. Ik heb trouwens eerder al een kot tour geplaatst waar ik een rondleiding geef doorheen mijn studentenkamer, deze kan je hier terugvinden.

5 dingen die je zeker op je kot/studentenkamer moet hebben

EHBO kit

Toen ik net op kot kwam, had ik nauwelijks iets van medicatie of pleisters liggen. Wanneer ik onhandig was geweest tijdens het koken en mij verbrand had of in mijn vinger had gesneden, had ik niets om dit te verzorgen. Nu heb ik een klein tasje met pilletjes tegen hoofdpijn, pleisters en flammazine. Altijd handig om op kot te hebben want je weet nooit wanneer je dit nodig kan hebben.

Wasmand

Ik doe mijn best om mijn studentenkamer zo ordelijk mogelijk te maken en een wasmand helpt daarbij. De eerste weken had ik dit niet en lagen mijn kleren verspreid over de hele kamer. Dit stoorde mij enorm. Een wasmand is voor mij dus een echte musthave op kot. Ik heb geen last meer van rondslingerende kleren en zo oogt mijn kamer een stuk ordelijker.

Eten

Ik heb altijd een voorraadje van rijst, pasta, melk, cracotten en curry-saus. In mijn vriezer zit altijd een potje spaghettisaus van mama. Op deze manier heb ik altijd wel iets om te eten. Wanneer ik geen tijd heb om naar de winkel te gaan, kan ik rijst en curry-saus eten of spaghetti. Bovenstaande producten zijn voor mij echt onmisbaar en ik zorg dat ik nooit uit voorraad geraak.

Basis make-up spulletjes

Toen ik net op kot zat, sleurde ik mijn dagelijkse make-up altijd mee naar kot. Nu heb ik een aantal basis producten dubbel en die kan ik op kot laten. Zo heb ik op kot altijd concealer, mascara, lipsticks en een blush liggen. Wanneer ik mijn make-up tasje vergeet, is dit niet zo erg want ik heb de basis voor een dagelijkse look liggen op kot.

Flessenopener

Toen ik aan vriendinnen vroeg wat echt onmisbaar is op kot, zeiden veel een flessenopener en dat snap ik zeer goed. Niets zo vervelend als je een fles wijn op een gezellige avond met vriendinnen niet kan openen. Een flessenopener komt dus zeker van pas!

Wat kan jij niet missen op je studentenkamer?

Liefs, Ellen

Samenwerking

4 reacties

  1. Mijn computer is echt onmisbaar geweest toen ik op kamers zat ☺️. En mijn leuke huisgenootjes! De gezelligheid was zo fijn en we kookten ook altijd voor elkaar, zodat we niet elke avond zelf hoefden te koken.

  2. Dat eten is inderdaad handig! Je kan desnoods wel iets laten leveren, maar dat is meteen zo duur… Ik vind het jammer dat ik nooit op kot gezeten heb, maar aan de andere kant, ik kon gewoon met de tram vanuit Berchem – en later met de bus + tram vanuit Brasschaat – naar de campus. Zou danig wat geldverspilling geweest zijn, dus. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *