4 herkenbare situaties als je afstudeert

Eindelijk is het zo ver. Na jaren studeren, heb je eindelijk je diploma in handen en kan je de arbeidsmarkt betreden. Het is gedaan met studeren en afzien tijdens de blok, maar het is ook gedaan met de fijne studententijd. Want eerlijk? Het was toch een mooie tijd. Als je binnenkort afstudeert, herken je vast deze situaties.

afstuderen

Feest vieren!

Het leukste gedeelte is natuurlijk om feest te vieren! Je hebt immers een aantal jaar afgezien en dan mag het nu tijd zijn om een feestje te organiseren. Dit omdat je vrienden en familie je de voorbije jaren hebben gesteund en af en toe eten kwamen brengen tijdens het studeren.

Tip: om je afstudeer feestje tot een hoger niveau te brengen, verstuur je een gepersonaliseerde uitnodiging. Ik deed dit zelf via de website Kaartje2go. De reden waarom ik kies voor deze website is omdat je er een gratis proefdruk kan maken en er zijn ook allerlei extra’s voorzien om je uitnodiging nog specialer te maken. Je kan sluitzegels bestellen, maar ook adresstickers zodat het verzenden nog makkelijker gaat. De moeite waard om te ontdekken!

Laatste keer van de zomervakantie genieten

Het is de allerlaatste keer dat je een lange vakantie zal hebben. Wanneer je werkt, heb je veel minder vakantiedagen. Geniet voor de laatste keer nog eens goed en daarna kan het echte leven beginnen.

Felicitaties gevolgd door vragen als ‘wat ga je doen na het afstuderen’

Als je afstudeert, krijg je veel felicitaties van de mensen rondom je heen. Het is toch een hele prestatie! Na de felicitaties volgt vaak de vraag ‘En wat ga je nu doen?’. Vaak weet je het zelf nog niet, dus zo’n vraag kan irritaties oproepen. Mijn tip: gewoon eerlijk zijn! Het is oké om nog even niet te weten of je verder studeert, gaat werken of iets anders gaat doen.

Laatste keer werken als jobstudent

De naam jobstudent spreek eigenlijk voor zich. Het is een job voor studenten. Als je afstudeert, ben je geen student meer. Geniet er voor de laatste keer van en het is de laatste keer dat het brutoloon je nettoloon is.

Administratie op orde krijgen

Een iets minder leuk kantje aan het afstuderen is de behoorlijke administratie. Je moet ineens je inschrijven bij VDAB, je moet ineens zelf een verzekering aangaan en meer. Het echte leven kan beginnen.

Herken jij je hierin?

Liefs, Ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *