4 dingen die ik heb geleerd van 3 jaar bloggen

4 dingen die ik heb geleerd van 3 jaar bloggen

Ik blog alweer drie jaar en tijdens deze drie jaar heb ik ontzettend veel geleerd over bloggen. Ik heb nieuwe mensen leren kennen, mijn fotoskills verbeterd, … Benieuwd naar wat ik allemaal heb geleerd? Kijk dan zeker verder!

4 dingen die ik heb geleerd van 3 jaar bloggen

Fotoskills

4 dingen die ik heb geleerd van 3 jaar bloggen

Foto’s nemen is een belangrijk onderdeel van bloggen. Ik vind het belangrijk om zelfgemaakte foto’s te publiceren op mijn blog. Als je de foto’s van vroeger en nu vergelijkt dan zie je een duidelijk verschil. Door de jaren heen heb ik geïnvesteerd in een spiegelreflex camera en experimenteer ik steeds met de setting van de camera. Ook heb ik sinds een tijdje softboxen zodat ik ook ’s avonds mooie foto’s kan nemen. Ook vind ik fotografie steeds leuker en leuker worden.

Schrijven

Hoe meer je schrijft, hoe beter je hierin wordt. Mijn artikels van vroeger waren altijd heel kort en to the point. Tegenwoordig let ik er op dat mijn artikels altijd meer dan 300 woorden bevatten. Dit is goed voor de SEO van mijn blog, maar zelf geef ik ook de voorkeur aan iets langere artikels waar veel in beschreven wordt.

Mailbox bijhouden

Naast het schrijven van blogpost, moet ik ook mijn mails bijhouden. Mail beantwoorden is echt niet mijn favoriete bezigheid en mijn mailbox is vaak een puinhoop. Ook raak ik soms mails kwijt en ik heb geen idee hoe ik dat doe. De laatste tijd lukt het mij beter om mijn mailbox ordelijk te houden en om kort en krachtig op e-mail te antwoorden. Vroeger moest ik heel lang nadenken wat ik in een mailtje zou zetten, nu duurt dit steeds minder lang. Dit heb ik dus ook geleerd op drie jaar bloggen.

Nieuwe mensen

Ik ontmoet steeds nieuwe mensen door het bloggen en dat is alleen maar leuk. Vroeger was ik heel verlegen (nog steeds trouwens), maar ik vind het minder eng om op mensen af te stappen en nieuwe contacten te leggen. Dankzij het bloggen heb ik andere bloggers ontmoet en spreken we elkaar zowel online als offline. Dankzij het bloggen heb ik al enkele nieuwe vrienden die ik anders niet zou gekend hebben.

Liefs, Ellen

9 reacties

  1. Super leuk!
    Je mag echt wel zeggen dat je blog nu op heel wat vlakken ‘kwalitatiever’ is geworden!
    Je foto’s vind ik altijd prachtig, de setting en belichting is altijd goed.
    En ik ben blij dat ik binnenkort misschien een beetje bij het laatste puntje ge behoren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *