Zo kies je altijd een goed zittende bikini

Een bikini of badpak vinden waar ik mij helemaal comfortabel in voel, voelt soms aan als een opdracht. Ik ben niet de enige die dit ervaart en om jullie wat te helpen in die zoektocht, schrijf ik deze blogpost. Ik deel mijn tips en ervaringen om een goed zittende bikini aan te schaffen.

Tips om een goed zittende bikini aan te schaffen

Tip 1: top en broekje

Het eerste waar ik naar kijk bij het kopen van een bikini is het broekje. Ik voel mij het best in een broekje waarin mijn billen bedekt zijn en dat bredere bandjes heeft aan de zijkant. Dit is namelijk het deel van mijn lichaam waar ik het onzekerste over ben. Een broekje maakt of breekt een bikini voor mij. Wanneer ik zie dat het broekje een goed model heeft, kan ik verder gaan met het bekijken van het topje.

Er zijn veel verschillende soorten topjes als het gaat om bikini’s. Je hebt er met en zonder beugel, bandeau of triangle,… Mijn tip om het topje te vinden dat goed past? Héél véél passen en na het passen van alle modellen vind je meestal een aantal topjes die je staan. Ik vind de zoektocht naar een goed passend topje minder lastig dan de zoektocht naar een bikini broekje.

Ik heb graag een bikini met beugel die voorgevormd is. Hiermee kan ik zoveel bewegen als ik wil zonder dat de bikini verschuift. Iets dat ik vermijd, zijn driehoekige bikini’s. Wanneer ik dit draag, maak ik mij een hele tijd zorgen dat alles verschuift en dat is geen leuke gedachte wanneer je wil relaxen op het strand of wil zwemmen.

Tip 2: tijdens het passen

Tijdens het passen, let ik er op dat de stof mooi zit en niet doorschijnt. Ook moet ik mij er in kunnen bewegen zonder dat alles verdraait. Ik maak een dansje in de paskamer om zeker te zijn dat alles op zijn plaats blijft. Verder moet het écht comfortabel zitten en nergens knellen. Ik neem meestal twee maten van alles mee zodat ik kan kijken wat beter zit.

Mijn aanraders van Hunkemöller

Mijn bikini komt van Hunkemöller. Je hebt er altijd veel keuze en ze hebben mooie modellen en stofjes. Ik toon hieronder enkele bikini’s die ik zelf fijn vind zitten. Bij Hunkemöller hebben ze van één stofje meerdere tops en broekjes. Zo kan je kiezen in wat je je het beste voelt.

Met deze tips kies je sowieso een goed zittende bikini of goed zittend badpak. Indien je er nog niet uitgeraakt met deze tips, kan je altijd advies vragen in een Hunkemöller filiaal waar ze je graag verder helpen!

Liefs, Ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *