Zonnecrème aanbrengen over make-up: oplossing

Make-up in combinatie met zonnecrème is niet altijd ideaal. Wat doe je als je make-up aanhebt, maar je om de twee uur wil insmeren met zonnecrème? In deze blogpost geef ik tips hoe je zonnecrème kan aanbrengen over make-up.

Garnier ambre solaire gezichtsspray

Tip 1: zonnecrème aanbrengen voor je make-up aanbrengt

Voor ik begin met het aanbrengen van make-up, breng ik een zonnecrème aan met factor 50 en dit laat ik een 10 minuutjes inwerken voor ik echt aan mijn make-up begin. Ik gebruik het liefst een zonnecrème speciaal voor het gezicht omdat dit minder vettig is en een mat resultaat heeft. Op dit moment gebruik ik er eentje van Bioderma. Ik schreef al een volledige blogpost over de zonnecrème van Bioderma dus als je daar benieuwd naar bent, kan je altijd teruglezen.

Tip 2: gezichtsspray met SPF voor over je make-up

Om de twee uur breng ik opnieuw zonnecrème aan. Op mijn lichaam gebruik ik een gewone zonnecrème, maar voor mijn gezicht gebruik ik een gezichtsspray met factor 50 dat je kan aanbrengen over make-up. Je kan het een beetje vergelijken met een setting spray, maar dan met een SPF erin. Vorig jaar leerde ik dit voor het eerst kennen via La Roche-Posay maar ondertussen zijn er al goedkopere varianten op de markt zoals de gezichtsspray van Garnier. Zelf wissel ik af tussen beide merken want ik vind ze even fijn.

Zonnecrème aanbrengen over make-up: oplossing

Je brengt het aan zoals je een setting spray zou aanbrengen. Je sprayt het in een Z-vorm over je gezicht en daarmee ben je voldoende beschermd tegen de zon. Ideaal voor als je niet wil verbranden.

Zonnecrème aanbrengen over make-up

spray met spf

Zonnecrème aanbrengen over make-up

Het is niet omdat de zon schijnt dat je je make-up links hoeft laten te liggen. Je kan perfect make-up dragen en je voldoende beschermen tegen de zon. Ik vind het heel tof om te zien hoe bedrijven zich steeds vernieuwen! De gezichtsspray met SPF is een echte musthave voor elke beautyliefhebber.

De Garnier ambre solaire sensitive expert gezichtsspray SPF 50 is verkrijgbaar bij Kruidvat en bol.com (ik heb het product gelinkt zodat je het meteen kan aanschaffen) en kost €13,49.

Liefs, Ellen

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *