Welk kapsel voor lang steil haar?

Welk kapsel voor lang steil haar? Dat is een vraag die mij enkele weken bezighield. Ik verander niet graag van kapsel omdat je nooit weet hoe het zal bevallen. Toch is het na enkele jaren hetzelfde kapsel tijd voor iets nieuws en ben ik naar de kapper gegaan. In deze blogpost overloop ik de opties die ik overwogen heb voor mijn lang en steil haar.weekoverzicht

Haar recht knippen

Met recht haar kan je veel kanten op, zowat elk kapsel kan je met recht haar creëren. Dit had ik, maar ik begon het een beetje beu te worden en besloot dat het tijd was voor iets anders.

Laagjes

Laagjes zorgen dat je meer volume in je haar kan krijgen. Zelf heb ik weinig volume in mijn haar dus dit is zeker iets dat ik kan gebruiken. Ik zou onderaan een aantal laagjes doen, maar ik wil niet al te veel verschil in lengte hebben.

Haar op een punt knippen

Iets anders dat je kan doen met lang is het op een punt of in een V-vorm laten knippen. Ik vind dit er bij anderen er altijd heel erg mooi uitzien en toen ik op zoek was naar inspiratie verzamelde ik steeds foto’s met dit kapsel. Het nadeel is dat ik misschien niet meer alles kan doen door de verschillende lengtes.

Het resultaat

Ik ging van recht haar naar een kapsel in een punt. Alle dode puntjes zijn er af en mijn haar is weer gezond! Ik ben echt heel erg blij met het resultaat. In mijn weekoverzicht konden jullie het resultaat al zien, maar ik deel het in deze blogpost nog eens :).

Voor

weekoverzicht

Na

weekoverzicht

Heb jij ‘schrik’ om van kapsel te veranderen en hoe bereid jij je voor op een kappersbezoek?

Liefs, Ellen

5 reacties

  1. Ik ben niet bang iets totaal nieuws te proberen (binnen de grenzen) maar een kapsel kiezen heeft niet alleen te maken met kwaliteit van je haar en lengte, maar ook de vorm van je gezicht en je persoonlijkheid.

    • Hoi!
      Ik heb precies dezelfde twijfels! Is het lastig met je haar in punt om alle kapsels te doen zoals bijvoorbeeld opvlechten? Of heb jij er geen last van?

  2. Als ik naar de kapper ga, knip ik het altijd een heel stuk korter en laat ik het flink uitdunnen. Ik heb toch zoveel haar en het groeit zo snel bij mij, dat het al snel terug lang is, haha! Vroeger vond ik mijn lange haren heel leuk, maar tegenwoordig vind ik een bob/lob mooier staan bij mezelf 🙂

  3. Vind het je heel mooi staan.
    Zelf kies ik vaak toch voor het gebruikelijke, al wil ik ook nog weleens radicaal veranderen. Ondanks dat ik daar dus ook regelmatig spijt van heb (omdat het dan te kort is naar mijn zin)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *