Urban Decay Shapeshifter Contour Palette Review

Urban Decay brengt altijd make-up producten uit die iedereen wil bemachtigen. De verpakking en inhoud zijn altijd om van weg te dromen en dat is niet anders bij het Urban Decay Shapeshifter Contour Palette.

Urban Decay Shapeshifter Contour Palette

Verpakking

Urban Decay Shapeshifter Contour Palette

Contouren, highlighten en alles wat daarbij komt kijken is in. Er zijn veel verschillende palettes op de markt, maar vaak zijn het of poeder of cream producten. Urban Decay combineerde deze twee soorten in één handige verpakking.

De verpakking is compact, maar bevat maar liefst vier poeders, vijf creams en een spiegel. Je klapt het open zoals een boek en in het midden is een spiegel.

Er zijn twee varianten verkrijgbaar: Light Medium Shift een Medium Dark Shift. Ik review Urban Decay Naked Skin Shapeshifter Contour Palette Light Medium Shift.

Urban Decay Shapeshifter Contour Palette

Urban Decay Shapeshifter Contour Palette

Urban Decay Shapeshifter Contour Palette

Creams 

Urban Decay Shapeshifter Contour Palette

Urban Decay Shapeshifter Contour Palette

Van lichte naar donkere cream:

Pearl Highlighter: voorziet je van een mooie glow.

Color Corrector/Highlighter: deze rozige crème kunnen lichte huidjes gebruiken om de donkere kringen rondom de ogen te camoufleren. Ben je meer getint dan kan je dit gebruiken als highlighter.

Color Corrector: rond mijn ogen gebruik ik graag wat concealer in combinatie met oranje om donkere kringen te camoufleren. De kleur in dit palette is voor mij iets te donker, maar in combinatie met een lichte concealer is het perfect om onder de ogen te gebruiken en de paarse/blauwe kringen aan te pakken.

Light Contour: een gele contour kleur.

Dark Contour: een super gepigmenteerde donkere kleur ideaal om te contouren.

De contour kleuren zijn voorzien van veel pigment. Hierboven heb ik beschreven waarvoor je de verschillende kleuren kan gebruiken. Ik grijp heel vaak naar de dark contour, de color corrector en de highlighter. Met de light contour cream weet ik niet goed wat aan te vangen. De creams breng ik (na foundation, maar nog geen matterend poeder) aan met mijn vinger en blend ik in met een beautyblender. Het inblenden gaat makkelijk hiermee. Het effect is niet vanaf de eerste keer zichtbaar. Ik gebruik meestal twee laagjes bij de contour cream voor ik het gewenste effect bereik. Bij de highlighter is het wel meteen zichtbaar.

Poeders

Urban Decay Shapeshifter Contour Palette

Urban Decay Shapeshifter Contour Palette

Van lichte naar donkere poeders:

Pearl Highlighter: champagne highlighter.

Light Contour: gelig poeder.

Medium Contour: op foto komt de kleur veel donkerder over dan het is. Dit is voor mij de perfecte matte contour kleur. Niet te koel en niet te oranje.

Dark Contour: helaas is dit veel te donker voor mij, maar als je meer getint bent, is dit de perfecte matte contour kleur.

Alle poeders zijn extreem gepigmenteerd en daar moet je rekening mee houden tijdens het aanbrengen. De kwast goed aftikken is hier de boodschap. Ze blenden echt heel makkelijk en laten geen vlekken na. De dark contour en light contour gebruik ik eigenlijk heel weinig. Dit komt omdat de dark contour te donker is voor mij en met de light contour weet ik geen raad.

Resultaat

Urban Decay Shapeshifter Contour Palette

Je kan echt alle kanten opgaan met dit palette. Wanneer ik snel mijn make-up moet doen, hou ik het bij de cream highlighter in combinatie met de poeder highlighter en de poeder contour kleur. Wanneer ik meer tijd heb, hou ik ervan om te experimenteren en gebruik ik vrijwel alle producten.

Urban Decay Shapeshifter Contour Palette

Mijn mening over Urban Decay Shapeshifter Contour Palette

Een compact contour palette waarmee je veel kan spelen. In het begin is het even zoeken hoe je het palette graag gebruikt. Eenmaal je een routine hebt gevonden, kan je niet meer zonder. De enige producten die ik er niet vaak bijneem zijn de light contour poeder, dark contour poeder en light contour cream. Hiermee weet ik geen raad en deze laat ik daarom links liggen. Verder brengen zowel de poeders en cream fijn aan en geven ze een mooi resultaat op de huid.

Urban Decay Naked Skin Shapeshifter Light Medium Shift is verkrijgbaar bij ICI Paris XL en kost €54,90. 

Liefs, Ellen

Deze blogpost bevat producten die ik ontving ter review, dit verandert echter niets aan mijn mening. Lees mijn disclaimer.

13 reacties

  1. Hier ook een Urban Decay liefhebber! Om schaduw en licht aan te brengen op een gezicht gebruik ik toch liever een poeder dan een crème. Maar het ziet er wel een heel mooi palette uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *