Urban Decay Beached review

Als Urban Decay een collectie uitbrengt, dan is heel beautyland in de wolken. Elke keer slaagt het merk er in om beautyliefhebbers te verbazen. In deze blogpost test ik Urban Decay Beached collectie, een collectie speciaal voor de zomer.

Urban Decay Beached

Urban Decay Beached

Urban Decay Beached doet mij denken aan vakantie, strand en palmbomen. De verpakkingen van de collectie hebben duidelijk dit zomerse thema meegekregen. Je voelt je meteen op vakantie als je kijkt naar de producten.

De collectie bestaat uit een oogschaduw palette, een bronzer en drie lipsticks.

Urban Decay Beached

Urban Decay Beached Eyeshadow Palette €39,00

Urban Decay Beached

Laat ik eerst beginnen met het oogschaduw palette in een langwerpige verpakking met spiegel. In totaal zitten er acht kleuren die perfect bij het concept van de beached collectie passen. Aangezien de collectie bedoeld is voor vakantie, vind ik het fijn dat het compact is met 8 kleuren en een grote langwerpige spiegel.

Urban Decay Beached

Urban Decay Beached

De oogschaduws kregen een naam mee die verwijst naar het strand en de zee en ik hou ervan hoe alles bij de Beached collectie past. Het is een totaal plaatje en daar word ik vrolijk van. Laten we de oogschaduws eens van dichterbij bekijken (van links naar rechts):

 • Salt: witte oogschaduw met een beetje glans
 • Blaze: warme champagne kleur
 • Heatwave: warme kopere kleur
 • Daybreak: enige matte kleur in het Beached eyeshadow palette
 • 16th St.: bruine shimmer
 • Double dip: helderblauw zoals de zee met shimmer
 • Plunge: donkerblauw met shimmer
 • Wedge: diepbruin met shimmer

Urban Decay Beached

Urban Decay Beached

De oogschaduws zijn allemaal voorzien van veel pigment al vond ik sommige oogschaduws wel wat korrelig en geven ze fall-out. Je brengt dus best eerst de oogschaduw aan en dan pas doe je de rest van je gezichtsmake-up. Voor de ooglook gebruikte ik de eerste vijf kleuren. Love deze warme ooglook!

Urban Decay Beached

Urban Decay Beached

Urban Decay Beached

Urban Decay Beached Bronzer €31,50

Urban Decay Beached

Net zoals het oogschaduw palette kreeg de bronzer een palmboom printje mee. Het is een ronde bronzer en aan de binnenkant vind je een spiegel.

Urban Decay Beached

Urban Decay Beached

Urban Decay Beached

Urban Decay Beached

Het is een warme matte bronzer. De textuur is zacht wat een goed teken is. Een zachte textuur kan je namelijk makkelijk uitblenden. Het zorgt voor een warme gloed op mijn gezicht maar ik ben er nog niet helemaal uit of ik het te warm (en te oranje?) vind voor mijn huid. Ik gebruik liever een iets koelere kleur.

Urban Decay Beached

Urban Decay Beached

Urban Decay Beached Vice Lipstick

Naast een oogschaduw palette en bronzer brengt Urban Decay ook nog drie lipsticks uit waarvan ik er twee review in deze blogpost.

Urban Decay Beached

Beached Vice Lipstick 100 degrees €19,85

Urban Decay Beached

De eerste lipstick die ik bespreek, is 100 degrees. Dit is een warme koraaltint met een mooie glans!

Urban Decay Beached

Urban Decay Beached

Beached Vice Lipstick Heatwave €19,85

Urban Decay Beached

Heatwave heeft een totaal andere finish dan 100 degrees. Er zitten shimmers in deze lipstick verwerkt waardoor het een totaal ander effect op de lippen geeft. Leuk om eens mee te spelen!

Urban Decay Beached

Urban Decay Beached

Mijn mening over de Urban Decay Beached collectie

De Beached collectie heeft eigenlijk alles om een favoriet te zijn van veel vrouwen (en mannen) tijdens de zomer. De verpakkingen zijn echt on point. Het oogschaduw palette heeft prachtige kleuren waar je verschillende kanten mee kan uitgaan. Hou er wel even rekening mee dat ze fall-out hebben en je dus best na het creëren van een ooglook foundation aanbrengt. Verder hebben de lipsticks een mooie pigment en passen ze perfect bij het oogschaduw palette. Al weet ik niet of ik heatwave snel zou dragen doordat het nogal veel shimmer bevat. De bronzer vond ik helaas net iets te warm voor mijn huid.

Al bij al een mooie collectie waar iedereen wel een product vindt waarmee je de zomer opnieuw kan beleven.

Urban Decay is verkrijgbaar bij ICI Paris XL.

Liefs, Ellen

Dit product ontving ik ter review, dit heeft echter geen invloed op mijn mening. Ik hecht veel waarde aan eerlijke reviews, lees mijn disclaimer.

5 reacties

 1. Ooh zo’n leuke collectie! Ik heb zelf lang getwijfeld of ik het Beached of Backtalk palette ging kopen, maar ben toch voor het Backtalk palette gegaan. Ik denk dat ik de blauwe kleuren in het palette niet zou gebruiken.
  Liefs,
  Yara

 2. Wat een toffe verpakking! Je wordt toch alleen al blij van de palmbomen? De kleuren van het oogschaduw palette vind ik prachtig en ook heel handig met een langwerpige spiegel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *