School + bloggen: hoe pak ik het aan?

Een blog onderhouden en naar school gaan, geen makkelijke combinatie. Ik denk dat elke andere blogger die werk of naar school loopt dit wel ondervindt. In dit artikel schrijf ik hoe ik het aanpak. Ook geef ik enkele tips. Veel leesplezier!
Hoe zien mijn schooldagen/weekends eruit?
Op maandag en dinsdag heb ik een extra uur en ben ik rond 17 u 20 thuis. Dit is super vermoeiend! Bovendien heb ik op maandag danslessen voor het galabal. Gevolg: ik kom thuis om 6 uur! Dit zijn de dagen dat ik geen artikel schrijf voor mijn blog. Wel bekijk ik de reacties en reageer ik terug.
Woensdag is het een rustiger dagje! Ik begin maar om 9 u 10 en heb ik gedaan om 12 uur. Ik ben dan thuis om 12 u 50. Aangezien er dan nog genoeg licht is, bekijk ik mijn blogplanning (zie hieronder) en maak ik foto’s. Ook probeer ik om minstens één artikel te schrijven. 
Donderdag en vrijdag ben ik rond 16 u 15 thuis en als ik niet te veel huiswerk heb, maak ik artikels. Op vrijdag maak ik meestal geen huiswerk en kan ik dus de hele avond bloggen of reageren op andere blogs.
Zaterdag en zondag werk ik ook nog aan mijn blog, ik schrijf maximaal 2 artikels per dag. Meer is voor mij niet haalbaar.

Een overzicht:
Foto’s maken:
     Woensdag, zaterdag en zondag
Artikels schrijven:
     Woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag
Blog bijhouden: 
     Elke dag

Omdat ik weet wanneer ik wel en niet kan werken aan mijn blog plan ik goed. Ik denk dat dit zeer belangrijk is in het onderhouden van een blog. Ook gebruik ik een ‘blogboekje’. Hierin schrijf ik datums en de artikels die op een bepaalde datum moeten verschijnen. Op een andere pagina schrijf ik ideetjes op en ook welke foto’s ik zeker moet nemen voor een bepaald artikel. Ik vind z’n blogboekje heel handig, omdat ik structuur belangrijk vind. Heb ik iets gemaakt? Dan doorstreep ik het item en op naar het volgende! Om een idee te geven van hoe mijn blogboekje eruit ziet:

Het boekje kocht ik bij IKEA.

Natuurlijk ziet elke week er niet hetzelfde uit! Het kan zijn dat ik alleen in het weekend aan mijn blog werk of helemaal niet. Ik probeer altijd wel artikelen vooruit te schrijven zodat ik nooit zonder kom te zitten!

Hoeveelheid van de artikels?
Lange tijd dacht ik dat er elke dag een artikel online moest staan. Op andere blogs verschijnt er minstens 1 artikel op hun blog, dus mijn redenering: dit moet ik ook kunnen! Dit was niet haalbaar en na een tijdje werd het bloggen meer iets ‘omdat het moet’ en niet meer omdat ik het leuk vond. Daardoor heb ik een tijdje een pauze genomen. Momenteel komt er een artikel om de 2 dagen online en dit is doenbaar! Ik heb weer super veel plezier in het bloggen en dat is natuurlijk het belangrijkste! Ook kan ik meer tijd stoppen in de artikels, dus ik denk dat ze kwalitatief beter zijn.

Inspiratie?
Je wilt net beginnen bloggen en je zit zonder inspiratie. Als ik zonder inspiratie zit, lees ik andere blogs of magazines. Wat ik ook doe tijdens heel creatieve momenten: alle ideetjes opschrijven. Dit is ideaal tijdens inspiratieloze momenten!

TIPS:
– Ideeën -> opschrijven!
– Zoek naar dagen waar je tijd kan vrijmaken om te bloggen, bij mij is dit vooral woensdag en vrijdag.
– Blogboekje.
– Heb je de tijd niet om elke dag te bloggen? Niemand verplicht je om dit te doen! Het is jouw stukje op het internet, jij doet ermee wat je wilt!
– Schrijf vooruit.
– Voel je niet verplicht om te bloggen, schrijf omdat je het leuk vindt.

Ik hoop dat jullie iets aan dit artikel hebben!

Hebben jullie nog tips voor mij?

Liefs, Ellen

8 reacties

  1. Fijne tips! Ik merk dat ik mijn blog extreem belangrijk vind en ik zou het heel erg vinden als er een dag geen artikel online komt, dus ik vind het eigenlijk wel goed dat jij die keus wel hebt kunnen maken! Gelukkig ben ik vrij goed in plannen en werk ik meestal minimaal een dag vooruit. Ik werk ook met een blogboekje en vind dat superhandig! 🙂

  2. Het is inderdaad heel moeilijk om alles te combineren. Bij mij helpt het wel om ideeën meteen op te schrijven zodat ik, op de dag dat ik wil bloggen, niet te lang moet nadenken over een onderwerp. Zo kun je direct aan de slag x

  3. Heel herkenbaar, dat gevoel dat er elke dag iets online moet staan! Je moet er inderdaad wel plezier in houden 🙂 Ik heb ook een tijdje om de dag geblogd en dat beviel heel goed. Nu ik weer wat meer tijd heb lukt het om elke dag iets te schrijven

  4. Chapeau! Door de enorme hoeveelheid stage en taken is het niet zo makkelijk om mijn opleiding te combineren met mijn blog.. Ik probeer tijdens vakanties of weekends toch wat vooruit te bloggen. Maar meer dan 3 artikels per week zal nooit gebeuren zolang ik voor kwaliteit ga & nog niet afgestudeerd ben 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *