Real Techniques Starter Set

Om een mooie ooglook te maken, zijn goede kwasten noodzakelijk. Ik heb aardig wat gewichtskwasten (ook van Real Techniques), maar goede oogschaduw kwasten, ontbrak nog in mijn collectie. Tegenwoordig experimenteer ik veel met oogschaduw en vond het tijd worden om mijn collectie uit te breiden. Ik kocht de Starter Set van Real Techniques en vertel je er graag meer over.

De Starter Set bevat 5 kwasten waarmee je een complete ooglook kan maken. Er zit zelfs een wenkbrauw kwast bij. Bovendien zitten de kwasten in een handig hoesje dat je makkelijk kan meenemen op reis.

Deluxe crease brush

 

De Deluxe Crease Brush is een kwast met stevige, zachte haartjes die dicht bij elkaar staan. Het is als het ware een mini buffer kwast. De kwast is bedoeld om je oogschaduw in je arcadeboog aan te brengen. Persoonlijk gebruik ik deze kwast daar liever niet voor. Ik vind de kwast hiervoor te groot en voor mijn oogvorm heb ik een minder dikke kwast nodig. Wel gebruik ik de Deluxe Crease Brush graag om oogschaduw op mijn gehele ooglid aan te brengen. Bovendien kan je deze kwast ook gebruik om je concealer mooi te blenden met je huid. Zo zie je maar dat je verschillende kanten op kan met deze kwast!

Base shadow brush

 

Een oogschaduw kwast waarmee je oogschaduw over je gehele ooglid kan aanbrengen, kan je nooit genoeg hebben. Ik ben erg blij met de Base Shadow Brush. Doordat de kwast op een punt eindigt, heeft de kwast de perfect vorm voor mijn oogleden. Ook deze kwast is weer super zacht door de synthetische haren.

Accent Brush

De Accent Brush is erg klein en stevig, daardoor kan je precies te werk gaan. Ik gebruik deze kwast graag om oogschaduw onder mijn onderste wimperrand aan te brengen of om oogpotlood te vervagen.

Fine liner brush

Een eyeliner kwast kan niet ontbreken in de Starter Set van Real Techniques. Deze kwast zit ook in de Sam’s Picks kwasten set. Het is een erg stevige kwast en ik vind hem best fijn om eyeliner mee te zetten. Eerlijk is eerlijk, ik neem deze kwast er niet zo vaak bij. Een stift eyeliner werkt even goed en doordat ik deze kwast al heb, vind ik ze overbodig.

Brow Brush

 

Om de Starter Set compleet te maken, zit er een wenkbrauw kwast bij. Een schuin afgesneden kwast had ik nog niet en deze komt erg goed van pas. Mijn wenkbrauwen vul ik eigenlijk nooit in, omdat ik al redelijk volle wenkbrauwen van mijzelf heb. Deze Brow Brush gebruik ik om een zwart of bruin oogschaduw lijntje boven mijn wimpers te zetten. Wel vind ik deze kwast aan de dikkere kant, waardoor je niet heel precies te werk kan gaan.

Conclusie

Real Techniques staat erom bekend kwaliteitsvolle kwasten aan te bieden tegen een betaalbare prijs. De Starter Set heeft mij zeker niet teleurgesteld. Met de 5 kwasten kan je een mooie ooglook creëren. Verder vind ik de haren heel zacht en stevig aanvoelen. Ik heb de kwasten al 1x gewassen met zeep en 1x met een brush cleanser en ze verliezen geen haren. Het enige wat ik ontbreek, is een dunnere crease brush. Zo’n kwast vind je in de Sam’s Picks Set. Dit kleine detail is dan ook het enige ‘minpunt’.
De Starter Set van Real Techniques kan je kopen in een winkel van Di voor 26 euro. Is er geen Di in de buurt, kan je ze ook online op bv. boozyshop.nl bestellen.
Welke oogschaduw kwasten gebruik jij graag? 
Liefs, Ellen

14 reacties

  1. Ik wist helemaal niet dat die kwasten zo "goedkoop" waren. Ze zien er zo mooi uit! Helaas gebruik ik echt bijna nooit oogschaduw dus ik heb er niet zo heel veel aan 😉

  2. Ik heb deze set ook en ben er tevreden over! De crease brush is inderdaad wat aan de dikke kant. De kwasten van RT zijn mijn favoriet 🙂

  3. Ik ben aan het inlezen over make-upkwasten. Ik kocht onlangs een mooi oogschaduwpaletje, maar heb nog nooit een kwast gekocht. En met zo'n klein amateur borsteltje dat er altijd gratis bij zit, ben je niet veel. Maar man man man, dat er zoveel verschillende kwasten zijn, ik had geen idee. Ik moet duidelijk nog veel leren over oogschaduw, ik ben een echt noob :p
    Deze starterkit van RT lijkt me wel iets, ik heb er al veel over gehoord.

    • Ik ben ook begonnen met zo'n sponsapplicator! Omdat ik het leuk vind om met make-up te spelen, heb ik deze set aangeschaft zodat mijn ooglooks mooier worden 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *