Physician Formula review

Physician Formula is in België verkrijgbaar bij Di en eerlijk gezegd zie ik weinig over dit merk verschijnen op blogs terwijl het zo’n fijn merk is! Daarom een Physician Formula review! Ik bespreek in deze blogpost maar liefst drie producten van Physician Formula: butter bronzer, butter blush en the healthy lip. Dit zijn trouwens meteen de meest geliefde producten van het merk.

Physician Formula review

Physician Formula review

Physician Formula is in 1937 opgericht en richt zich op de gevoelige huid. De producten zijn hyperallergeen en geschikt voor de gevoelige huid en ogen. Bovendien is het merk dierenproefvrij. Vaak heeft make-up voor de gevoelige huid saaie verpakkingen, maar dat is niet het geval bij Physician Formula. De verpakking ziet er ontzettend vrolijk uit.

Het merk is bekend om zijn butter bronzer (deze review ik in deze blogpost) en minerale poeders.

Zelf heb ik de producten al lang in mijn bezit (vandaar de versleten mooie verpakkingen), maar ze zijn een favoriet van mij. Ik besefte dat ik over Physician Formula nog geen blogpost had geschreven, dus vandaar dat ik er nu werk van maak.

Physician Formula review

Physician Formula review

Physician Formula review the healthy lip velvet finish

Physician Formula review

Physician Formula review

Het eerste product dat ik bespreek in deze review is the healthy lip velvet finish. In totaal zijn er negen kleuren en de kleur die ik heb, heet dose of rose. Dit is een ontzettend mooie roze kleur. Het is een semi matte liquid lipstick speciaal voor droge lippen. Er zit namelijk avocado-olie, vitamine A en E, hyaloronzuur en anti-aging peptiden in die de lippen verzorgen.

De lipstick heeft een puntvormige sponsapplicator en heeft in het midden een opening. Zo is er niet te veel product op de applicator en kan je het mooi aanbrengen.

De finish van de lipstick is velvet: het neigt naar het mat maar het is het net niet. Verder is het een langhoudende formule. De lipstick blijft bijna een hele dag zitten en slijt mooi af.

Physician Formula review

Hier vind je meer beauty reviews die ik schreef.

Physician Formula review butter blush

Physician Formula review

Physician Formula review

Physician Formula review

De naam butter blush doet mij denken aan een mooie roze kleur die zacht aanvoelt en makkelijk kan blenden. Dat is perfect hoe je de Physician formula butter blush kan omschrijven. Het is zo’n geliefd product van mij dat de textuur van de blush al helemaal verdwenen is en de verpakking er niet al te mooi meer uitziet. Je kan dus zien dat ik het dagelijks gebruik.

Er zijn in totaal vier kleuren verkrijgbaar en ik heb de lichtste kleur: nude silk.

Naast de mooie roze kleur heeft een zalige geur. Als ik het aanbreng, ruikt het naar vakantie in een tropisch gebied. Net dat maakt het zo leuk om te gebruiken. Verder maak je geen vlekken op je wangen doordat het zo een zachte textuur heeft dat je makkelijk kan blenden.

Physician Formula review butter bronzer

Physician Formula review

Physician Formula review

Physician Formula review

Mijn laatste product is de Murumuru butter bronzer. Dit is het bekendste producten van Physician Formula. Er zijn twee kleuren: light en de gewone versie. Aangezien ik erg bleek ben, kocht ik de lichte variant.

Aan bovenstaande foto’s kan je zien dat ik deze ook al goed gebruikt heb. Net zoals de blush is het mijn favoriet om verschillende redenen. Allereerst is er de geur die net zoals de blush je doet wegdromen naar vakantie. Dan is er de textuur die zacht is en die je mooi kan blenden. Als laatste de kleur. Geen oranje gedoe, maar een perfecte bronzer om wat warmte aan je huid te geven.

Links: butter blush – rechts: butter bronzer (nauwelijks zichtbaar op hand)

Physician Formula review

Alle producten aangebracht

Physician Formula review

Ik draag de laatste maanden niets anders dan de butter bronzer in combinatie met de blush. De combinatie is perfect! Ook de liquid lipstick neem ik er regelmatig bij. Voorlopig heb ik drie producten van Physician Formula, maar daar komen er in de toekomst zeker bij!

Physician Formula is in België verkrijgbaar bij Di. Hieronder heb ik de prijzen even opgesomd:

  • The healthy lip velvet finish €8,50
  • Butter blush €15,90
  • Murumuru butter bronzer €19,90

Liefs, Ellen

5 reacties

  1. Ik ben zelf ook erg bleek, maar gebruik de gewone bronzer en niet de lichte variant. Ook groot favoriet bij mij! De blushes moet ik ook echt eens gaan proberen, want die zien er ook supergoed uit. Fijne review!

  2. Fijn dat de lipstick mooi afslijt! Niets zo charmant als een liquid lip die enkel aan de binnenkant van de lippen verdwijnt … :’) De producten zien er erg mooi uit op je huid! De lipkleur staat je ook heel goed.

  3. Ik ken het merk inderdaad niet. Langhoudende lipstift vind ik erg handig, ik ben heel ongeduldig met make up en als het er eenmaal op zit wil ik ook dat het erop blijft haha

  4. Ik ken het merk helemaal niet, de vormgeving vind ik wel tof. Echter op de hand zie ik helemaal niets, op het gezicht al beter, ziet er mooi uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *